Θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος του Ερμή Καραγιάννη από το GNTM -Τι δήλωσε φίλη του νεαρού μοντέλου

Θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος του Ερμή Καραγιάννη από το GNTM -Τι δήλωσε φίλη του νεαρού μοντέλου

«Έγινε τόσο βιαστικά. Απλά έκανε κάποιος φίλους του delete από το Instagram και κάποιους άλλους block, σαν να μας λέει “Αυτό ήταν, τέλος”, δηλώνει η φίλη του Ερμή Καραγιάννη, Ρένια Τσακίρη. 

Θλίψη σκόρπισε ο θάνατος του 23χρονου Ερμή Καραγιάννη, τον οποίο γνωρίσαμε το 2020 στο GNTM 3. Η είδηση έγινε γνωστή στα μέσα ενημέρωσης την Τρίτη 14 Μαΐου μετά από αναρτήσεις αγαπημένων φίλων του στα social media.

Το μοντέλο αυτοκτόνησε την Πέμπτη 9 Μαΐου και το γεγονός κάνει τον γύρο του διαδικτύου, αφού ένα ακόμα πλάσμα αποφασίζει να βάλει τέλος στη ζωή του στο άνθος της νιότης του, σπέρνοντας θλίψη.

https://www.instagram.com/p/CpXyEZsssdc/

«Μπορεί να ήταν χάλια ψυχολογικά αλλά πάντα μιλάγαμε»

Η φίλη του, Ρένια Τσακίρη, μίλησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» για τον Ερμή και όλα όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ. «Έγινε τόσο βιαστικά. Απλά έκανε κάποιος φίλους του delete από το Instagram και κάποιους άλλους block, σαν να μας λέει “Αυτό ήταν, τέλος”. Εμάς, όμως, δεν πήγε ποτέ το μυαλό μας σε κάτι τέτοιο γιατί μπορεί να ήταν χάλια ψυχολογικά αλλά πάντα μιλάγαμε. Μου έλεγε “δε με γεμίζει τίποτα, δεν έχει νόημα η ζωή μου, ούτε σύντροφο μπορώ να βρω”. Προσπαθούσα να τον ηρεμήσω, να του πω “βρες το νόημα της ζωής σου, κι εγώ το έχω περάσει αυτό. Όλοι οι άνθρωποι το έχουμε περάσει.” Δεν πίστευε κανένας ότι θα έρθει στα αφτιά μας ότι αυτοκτόνησε ο Ερμής, ποτέ».

Στη συνέχεια, η Ρένια πρόσθεσε ότι ο Ερμής ζούσε με τον πατέρα του και παλαιότερα επισκεπτόταν ψυχίατρο, με σκοπό να βοηθηθεί. «Προσπάθησε ο πατέρας του να τον σώσει και του έπεσε από τα χέρια», εξομολογήθηκε, ενώ στη συνέχεια μεταφέροντας τα λόγια του πατέρα του Ερμή τόνισε ότι το νεαρό μοντέλο αισθανόταν γαλήνη και χαρά τη δυσάρεστη στιγμή που έκανε πράξη την απόφασή του να φύγει από τη ζωή. Η Ρένια πρόσθεσε ακόμα ότι ο Ερμής δεν εργαζόταν αυτό το διάστημα.

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η αυτοκτονία δυστυχώς αποτελεί μία από τις βασικές αιτίες θανάτου νεαρών ατόμων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ίδρυμα για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας, είναι η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου των ατόμων ηλικίας 15-24 ετών, η τρίτη κύρια αιτία θανάτου των ατόμων ηλικίας 25-34 ετών, η τέταρτη κύρια αιτία θανάτου των ατόμων ηλικίας 35-54 ετών, η όγδοη κύρια αιτία θανάτου των ατόμων ηλικίας 55-74 ετών και η δέκατη έβδομη κύρια αιτία θανάτου ατόμων ηλικίας άνω των 65 ετών.

Ποιος ήταν ο Ερμής Καραγιάννης

Το 23χρονο μοντέλο που συμμετείχε στο GNTM 3 το 2020, μπορεί να μην κατάφερε να μπει μέσα στο σπίτι του ριάλιτι μόδας, ωστόσο, είχε κάνει αισθητή την παρουσία του στον κόσμο τις τηλεόρασης αφού συμμετείχε στο trailer του Big Brother. Σε αυτό, μάλιστα, κρατούσε στο χέρι του έναν άγριο μπούφο, γεγονός που έκανε ακόμα πιο αξιοπρόσεκτη την παρουσία του.

Screenshot-2024-05-15-105735.png

Πριν από τέσσερα περίπου χρόνια, όταν ο Ερμής είχε βρεθεί στις οντισιόν του GNTM εργαζόταν ήδη ως μοντέλο, ενώ συνεργαζόταν με δύο πρακτορεία.

Ο Ερμής αποκάλυψε τότε ότι η τηλεόραση ήταν ένας χώρος με τον οποίο ήθελε να ασχοληθεί και αυτός ήταν ο λόγος που δήλωσε συμμετοχή στον διαγωνισμό. Τελικά, όμως, δεν κατάφερε να περάσει από την οντισιόν. Μπορεί να έλαβε την θετική ψήφο της Βίκυς Καγιά και του Δημήτρη Σκουλού, ωστόσο, απορρίφθηκε από την Ζενεβιέβ Μαζαρί και τον Άγγελο Μπράτη, με αποτέλεσμα να μην περάσει στην επόμενη φάση.

Το πραγματικό του όνομα και η αλλαγή στα 17

Κατά την οντισιόν αποκάλυψε ότι το όνομα «Ερμής» το επέλεξε ο ίδιος για τον εαυτό του καθώς μεγάλωνε, ενώ πρόσθεσε ακόμα ότι βαφτίστηκε Νικόλαος.

«Βαφτίστηκα Νικόλαος. Στα 17 μου αποφάσισα να το αλλάξω και να το κάνω Ερμής. Μου το πρότεινε μία φίλη, μετά είδα ένα όνειρο που ήμουν σαν τον θεό Ερμή και με λέγαν Ερμή. Ξυπνάω και λέω “Με λένε Ερμή, τέλος”. Το αλλάζω στα social media, το ανακοινώνω στους φίλους μου και από τα 17 μου με λένε Ερμή», δήλωσε μιλώντας στο Q&A του διαγωνισμού.