4 απλά tips που θα ανεβάσουν τις μετοχές σου στην αγορά εργασίας

Τσακιρίδου Χριστίνα
4 απλά tips που θα ανεβάσουν τις μετοχές σου στην αγορά εργασίας

Μικρές αλλά θαυματουργές συμβουλές για να γίνεις περιζήτητη στην αγορά εργασίας.

Η σύγχρονη γυναίκα κυριολεκτικά τρέχει και δεν φτάνει, με τις απαιτήσεις να είναι συχνά ολοένα και περισσότερες στον εργασιακό μας χώρο. Μια καριερίστα καλείται να βρει την χρυσή τομή για να ισορροπήσει δουλειά και οικογένεια, σε μια εποχή που όλα κινούνται σε φρενήρεις ρυθμούς.

Η γνωστή life coach, Mitzi Bockmann, μίλησε στο yourtango.com και μοιράστηκε πέντε συμβουλές στις οποίες ορκίζεται και θεωρεί πως μπορούν να σε βοηθήσουν σημαντικά στην επαγγελματική σου ζωή.

Απλές αλλά θαυματουργές, θα σε οπλίσουν με θάρρος, δύναμη και αυτοπεποίθηση. Ας τις ανακαλύψουμε!

4 tips που θα ανεβάσουν τις μετοχές σου στην αγορά εργασίας

1) Η αυτογνωσία είναι το κλειδί

Το πιο σημαντικό μέρος της επαγγελματικής επιτυχίας είναι να ξέρεις ποια είσαι και τι θέλεις να κάνεις. Πολλές από εμάς παραμένουν σε δουλειές που πιθανόν να μην τους αρέσουν μόνο και μόνο για τις οικονομικές απολαβές ή το κύρος. Αυτό θα οδηγήσει σε μελλοντική αποτυχία και απογοήτευση. Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να σκεφτείς και να βρεις τι πραγματικά θες να κάνεις για το υπόλοιπο της ζωής σου.

2) Να είσαι τολμηρή

Η Sheryl Sandberg γράφει στο βιβλίο της Lean In, «ότι οι γυναίκες εμποδίζουν τον εαυτό τους να προχωρήσει επειδή δεν έχουν την αυτοπεποίθηση και την ορμή που έχουν οι άνδρες». Χρειάζεται θάρρος και τόλμη για να προβάλεις σωστά τον εαυτό σου και να μπορέσεις να απαιτείς όλα όσα σου αξίζουν σε ένα εργασιακό περιβάλλον.

Πώς θα καταλάβεις ότι η δουλειά σου επιδρά θετικά στην ψυχική σου υγεία

3) Να είσαι ειλικρινής

Είναι σημαντικό σε όλους τους τομείς της ζωής, αλλά κυρίως στην επαγγελματική μας ζωή να είμαστε ειλικρινείς. Ειλικρινής με τον εαυτό μας και με τους άλλους. Πρώτα από όλα, πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας.

Κάνουμε το καλύτερο δυνατό στη δουλειά; Αναλαμβάνουμε την ευθύνη να κάνουμε καλά τη δουλειά μας και όταν τα πράγματα πάνε στραβά δεχόμαστε την ευθύνη για τα λάθη μας; Είμαστε ειλικρινείς με τα συναισθήματά μας για το αφεντικό μας και τους συναδέλφους μας; Είμαστε ειλικρινείς σχετικά με το πώς νιώθουμε ότι η καριέρα μας ευθυγραμμίζεται με τα ήθη και τις αξίες μας;

4) Φρόντισε να είσαι προνοητική

Καμία δουλειά δεν είναι παντοτινή και οι απαιτήσεις αλλάζουν διαρκώς. Αυτό που εσύ οφείλεις να κάνεις είναι να δίνεις το 100% των δυνατοτήτων σου και να εξετάζεις πώς μπορείς να συνεισφέρεις περισσότερο, με το ανάλογο αντίκρισμα. Δούλευε μεθοδικά και προσπάθησε να θέτεις διαρκώς νέους στόχους.

Πηγή κεντρικής: pexels.com