Το φετινό καλοκαίρι είναι εμπνευσμένο από την κοινή μας γη

Το φετινό καλοκαίρι είναι εμπνευσμένο από την κοινή μας γη

Έτοιμες για summer girls’ night;

Λίγο το ότι αργεί να βραδιάσει και οι «ανεβασμένες» θερμοκρασίες, λίγο το ότι τα κοντομάνικα μπλουζάκια και τα ανάλαφρα φορέματα έχουν ήδη «κατέβει» από τα ψηλά ράφια της ντουλάπας, δεν θέλει και πολύ για να μετράτε τις μέρες για την καλοκαιρινή σας άδεια. Για εκείνες, δηλαδή, τις μέρες ανεμελιάς που είναι γεμάτες ήλιο, θάλασσα, βουτιές, μπύρες και πατατάκια. Και φυσικά… αλάτι στο σώμα, στο στόμα και τα μαλλιά.

Ωραίες εικόνες, έτσι; Και τώρα που ανοίξατε τα μάτια σας και ήρθατε σε επαφή με την πραγματικότητα, συνειδητοποιείτε ότι ναι μεν πλησιάζετε όλο και περισσότερο σε αυτές τις μέρες χαλάρωσης, αλλά δεν είσαι τόσο κοντά ακόμα. Όχι όσο θα θέλατε, τουλάχιστον. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να ζήσετε από τώρα ξεχωριστές στιγμές, που έχουν άρωμα και γεύση καλοκαιρινών διακοπών, με τις κολλητές σας. Δεν χρειάζονται πολλά πράγματα ούτε μεγάλη ετοιμασία για να τα καταφέρετε. Αρκούν ένα χαλαρό girls’night στο μπαλκόνι, ένα γεύμα σε ταβερνάκι δίπλα στο κύμα και η νέα μπύρα ΑΛΦΑ με θαλασσινό αλάτι. Τρία πράγματα που είναι συνώνυμο του (ελληνικού) καλοκαιριού, δηλαδή.

#1 Έτοιμες για summer girlsnight;

Οι πολυκατοικίες θεωρητικά δεν θυμίζουν ούτε καλοκαίρι ούτε διακοπές, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να σας τα βάψετε «μαύρα» επειδή δεν είστε σε ένα εξοχικό σε κάποιο νησί. Ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά στο μπαλκόνι σας, χωράει μια χαρά εσάς και τις κολλητές σας. Τώρα που το κοιτάτε πιο προσεκτικά, θυμίζει λίγο και μπαλκόνι σε κάποιο μαγαζί σε νησί. Έχει φυτά, άνετες καρέκλες, ξύλινο τραπεζάκι και λαμπάκια γύρω από τα κάγκελα. Αυτό δεν είναι ένα πολύ ωραίο περιβάλλον για να καλέσετε τις αγαπημένες σας φίλες και να πείτε τα νέα σας (και ό,τι άλλο θέλετε), να δείτε ίσως μια ταινία λες και είστε σε θερινό σινεμά, να γελάσετε και γενικά να χαλαρώσετε; Ό,τι και να κάνετε, το σωστό το girls’night θέλει κάτι που να σας δροσίσει, να είναι ελαφρύ και να και να δώσει μια όμορφη γεύση στη βραδιά. Μια ΑΛΦΑ με θαλασσινό αλάτι, δηλαδή.

#2 Πάμε να φάμε κάτι;

Όσο ο υδράργυρος ανεβαίνει τόσο περισσότερο αρχίζετε να σκέφτεστε ότι τρώτε καλαμαράκια, χταπόδι, πατάτες τηγανητές και χωριάτικη σαλάτα, ενώ τα κύματα της θάλασσας σχεδόν ακουμπάνε τα πόδια σας. Μεταξύ μας, δεν θα σας αδικήσουμε (και έχουμε αρχίσει να πεινάμε και μόνο που γράφουμε αυτές τις γραμμές). Οπότε, αν θέλετε να ξεφύγετε πραγματικά από την πόλη και να απολαύσετε όλα αυτά τα ωραία πιάτα που έχουν την τιμητική του στις διακοπές, τι καλύτερο από το να πάτε το Σαββατοκύριακο στην αγαπημένη σας ψαροταβέρνα δίπλα στη θάλασσα; Ή σε κάποια που έχετε στη λίστα σας αλλά δεν είχατε την ευκαιρία να επισκεφτείτε; Οπότε, αυτό που μένει να κάνετε είναι να πάρετε τις κολλητές, να μπείτε σε ένα αμάξι και να πιάσετε τραπέζι εκεί όπου θα περάσετε όμορφες και… χορταστικές στιγμές. Φυσικά, θα μοιραστείτε και όλα αυτά τα νόστιμα φαγητά που θα παραγγείλετε γιατί sharing is caring.

#3 Τη δροσιά της (μπύρας) να έχετε

Καλά τα ψάρια και οι σαλάτες αλλά μήπως λείπει αυτό το κάτι που θα δώσει μία διαφορετική και αναβαθμισμένη γεύση στο τραπέζι και τις χαλαρωτικές στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα; Ναι, για την ευκολόπιοτη και δροσιστική ΑΛΦΑ με θαλασσινό αλάτι λέμε. Αυτή τη νέα lager μπύρα που συνδυάζεται εξαιρετικά με το φαγητό σας, ενώ σας ταξιδεύει μέχρι το Μεσολόγγι και τις αλυκές του, χάρη στο φυσικό θαλασσινό αλάτι που περιέχει. Μην μας πείτε ότι δεν θέλετε κι εσείς νόστιμες και αυθεντικές γεύσεις που σας ταξιδεύουν σε άλλες γωνιές της Ελλάδας χωρίς να χρειαστεί να αφήσετε το τραπέζι σας!

Οι στιγμές απόλυτης χαλάρωσης μακριά από την πόλη (και τα τηλέφωνα και τους υπολογιστές) είναι κάπως μακριά ακόμα (βλέπουμε που διαγράφετε μέρες από το ημερολόγιο!). Το καλό είναι ότι με την παρέα σας, μια χαλαρή βραδιά στο μπαλκόνι ή ένα γεύμα δίπλα στη θάλασσα και λίγη δροσιστική και ευκολόπιοτη μπύρα ΑΛΦΑ με θαλασσινό αλάτι μπορείτε να μπείτε σε full summer mood από τώρα. Έτσι, θα ζήσετε από τώρα ένα preview των καλοκαιρινών διακοπών σας. Cheers!