Ο Νίκος Αλιάγας έβαλε Χαρούλα Αλεξίου και με την έκθεσή του γέμισε ξανά με «άρωμα Ελλάδας» τη Γαλλία

Τζένη Ντεμιράι
Ο Νίκος Αλιάγας έβαλε Χαρούλα Αλεξίου και με την έκθεσή του γέμισε ξανά με «άρωμα Ελλάδας» τη Γαλλία
NDP Photo Agency

«LEspritGrec» είναι το όνομα της τελευταίας έκθεσης φωτογραφίας του Νίκου Αλιάγα.

Ακόμα και με τις πιο μικρές λεπτομέρειες καταφέρνει ο Νίκος Αλιάγας να φέρνει λίγο ελληνικό αέρα στη Γαλλία και να συνδέει ακόμα περισσότερο τις δύο χώρες που έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά του.

Η συγκίνηση του Νίκου Αλιάγα και το όνειρο της μόνιμης του επιστροφής στην Ελλάδα

Η ανάρτηση του Αλιάγα για την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «LEspritGrec» και το «Πάτωμα» της Χαρούλας Αλεξίου

Το πρωί της Μ. Παρασκευής 3 Μαΐου δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μία σειρά από φωτογραφίες, από την τελευταία έκθεση φωτογραφίας του, η οποία έχει τον τίτλο «LEspritGrec».

Ασπρόμαυρες εικόνες και πρόσωπα από την Ελλάδα, που φωτογραφήθηκαν από τον δημοσιογράφο, στήθηκαν στην πλατεία Pierre Semard της γαλλικής κοινότητας Vincennes, φέρνοντας με ακόμα έναν τρόπο λίγη ελληνική αύρα στη Γαλλία.

https://www.instagram.com/p/C6f9umCNRc6/

Ο Νίκος Αλιάγας θέλησε μέσω του post να ενημερώσει όσους τον ακολουθούν στο Instagram ότι η έκθεσή του θα είναι ανοιχτή για το κοινό για λίγες μόλις ημέρες ακόμα. Αυτό, όμως, που κέντρισε ιδιαίτερα την προσοχή μας είναι η απόφασή του να συνοδέψει το post του με τη μαγευτική φωνή της Χαρούλας Αλεξίου. Συγκεκριμένα, επέλεξε ως ήχο της δημοσίευσης το κομμάτι «Πάτωμα».

«Είναι πολύ συγκινητική η τελετή παράδοσης - παραλαβής της Ολυμπιακής Φλόγας»

Ο Νίκος Αλιάγας βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας πρόσφατα λόγω της επίσκεψής του στην Ελλάδα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν φέτος το καλοκαίρι στο Παρίσι.

Ήταν ένας από τους λαμπαδηδρόμους της ολυμπιακής φλόγας στο πολύημερο ταξίδι της ανά την Ελλάδα και έτρεξε με την ολυμπιακή δάδα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Μεσολόγγι.

https://www.instagram.com/reel/C6Lt0RvMfxX/

Λίγο πριν την Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στη Γαλλική Ολυμπιακή Επιτροπή, ο Αλιάγας δήλωσε συγκινημένος: «Είναι πολύ συγκινητική η τελετή παράδοσης - παραλαβής της Ολυμπιακής Φλόγας, γιατί εδώ ξεκίνησαν οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες στο ίδιο στάδιο, με τους Γάλλους Κουμπερτά και τον Έλληνα Βικέλα. Η φλόγα έκανε τον γύρο της Ελλάδας σε 11 μέρες, έρχεται και θα ξαναφύγει ταξίδια δια θαλάσσης από τον Πειραιά το Σάββατο. Θα κάνει 68 μέρες για να φτάσει στο Παρίσι και θα ξεκινήσουν οι αγώνες».

Άλλες φορές που ο Αλιάγας έφερε άρωμα Ελλάδας στα social media του

Ο παρουσιαστής, που κάνει καριέρα στην γαλλική τηλεόραση πολλές φορές έχει δείξει την εκτίμηση κα την αγάπη του προς την Ελλάδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν το post που έκανε την 25η Μαρτίου για την εθνική επέτειο. Δημοσιεύοντας μία ασπρόμαυρη φωτογραφία με την πλάτη Ευζώνων έγραψε «Χρόνια Πολλά Έλληνες».

https://www.instagram.com/p/C47av4LtyR-/

Το 2020, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο Νίκος Αλιάγας είχε βρει ακόμα έναν τρόπο να συνδέσει τις δύο χώρες. Σε βίντεο που δημοσίευσε στο Facebook ακούγεται να λέει:

«Γαλλία και Αμοργός ζουν χρόνια μία σχέση δυνατή. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για την υγεία, φίλοι Γάλλοι να μας νιώθετε δίπλα σας! Η δυνατή αγάπη μας παραμένει λουσμένη με το φως του Αιγαίου και το απέραντο γαλάζιο της Αμοργού. Μέσα από την καρδιά μας σας ευχόμαστε να ξεπεράσετε την πανδημία και σύντομα αγκαλιασμένοι να γιορτάσουμε και να γευτούμε τη ζωή στην Αμοργό μας».

Πηγή κεντρικής εικόνας: NDP