Το πάρτι της πρεμιέρας του Maestro, το παράδοξο και η απάντηση του Χριστόφορου Παπακαλιάτη

Κατερίνα Μπούσιου
Το πάρτι της πρεμιέρας του Maestro, το παράδοξο και η απάντηση του Χριστόφορου Παπακαλιάτη

Η αναφορά της Χάρις Αλεξίου στον αδελφό της Γιώργο Σαρρή, σε μία σκηνή που συγκίνησε στο πρώτο επεισόδιο του δεύτερου κύκλου του Maestro.

Με ένα μεγάλο πάρτι στο παραδοσιακό σχολείο στη Λάκα Παξών, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης μαζί με τους ηθοποιούς, το τεχνικό team και την παραγωγή του Maestro, είδαν το πρώτο επεισόδιο του δεύτερου κύκλου. Με αρκετή συγκίνηση και αναμονή. Σχεδόν το μισό νησί βρέθηκε εκεί, καθώς οι Παξοί είναι και ο τόπος καταγωγής του Χριστόφορου και εκεί που μένει μόνιμα η μητέρα του. Τι είπε ο δημιουργός της σειράς αμέσως μετά την πρώτη προβολή;

https://www.instagram.com/p/C6t7mRmNErl/

Το icon Χαρούλα Αλεξίου και το τραγούδι του αδελφού της

Αυτές τις ημέρες όλο το team του Maestro βρίσκεται στους Παξούς για τα τελευταία επεισόδια του τρίτου κύκλου που θα δούμε από τον Οκτώβριο. Εκεί που ξεκίνησαν όλα εκεί και θα τελειώσουν.

https://www.instagram.com/p/C7ERgJaN58J/

Βέβαια ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης μόλις χθες αποκάλυψε πως δεν έχει γράψει ακόμη το φινάλε, παρόλο που έχει πάρει την απόφαση για το πώς θα γίνει και με ποιους.

Σαρωτική η πρεμιέρα του Maestro 2 με τη Μαρία Καβογιάννη να γίνεται είδωλο του κοινού με μία σκηνή

Ο ίδιος φάνηκε μαζί με τον Φάνη Μουρατίδη και τον Αντίνοο Αλμπάνη να είναι συγκινημένος στην πρώτη προβολή.

papakaliatis.jpg

Όλοι οι πρωταγωνιστές με τον τρόπο τους ξεχώρισαν στο επεισόδιο των ενοχών, των τύψεων με μόνιμη τη μορφή του Γιάννη Τσορτέκη ως εφιάλτη. Απολαυστική ήταν και η Χάρις Αλεξίου και άκρως συγκινητική η στιγμή που φτιάχνει αμέριμνη κουλουράκια (δεν ξέρει ακόμη πως ο εγγονός της δολοφόνησε τον Χαράλαμπο) και από τα ακουστικά της ακούει το τραγούδι «Και μόνο που με κοιτάς λιώνω» του αείμνηστου αδελφού της και επίσης τραγουδιστή, Γιώργου Σαρρή. Υπέροχη σκηνή.

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης στο podcast που ακολούθησε του επεισοδίου, εξήγησε πως αυτή τη σκηνή με το τραγούδι του αδελφού της, το αποφάσισε από κοινού με την τραγουδίστρια και πως ήταν κάτι πολύ γλυκό, άμεσο και ανθρώπινο: «Θα μας εκπλήξει σε αυτόν τον κύκλο η Χάρις Αλεξίου. Πρόκειται μία πολύ μεγάλη κωμική ηθοποιό, δίνει ρέστα».

Εκείνο που έκανε εντύπωση στους φανς της σειράς, είναι πως στο πρώτο επεισόδιο ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης απουσίαζε ως Ορέστης κατά το μεγαλύτερο μέρος, σε σημείο που οι φανς ανησύχησαν. Ο ίδιος έδωσε την απάντησή του: «Από άποψη το έκανα αυτό. Άλλωστε ο κύριος πρωταγωνιστής είναι ο Αντώνης ως δολοφόνος και η μητέρα του. Βλέπουμε τον Ορέστη μετά τη δολοφονία, να κουβαλά αυτό που έζησε στο νησί, είναι θυμωμένος».

Οι τηλεθεατές πάντως για μία ακόμη φορά αναγνώρισαν το μεγάλο του ταλέντο. Με το κινηματογραφικό ύφος της σειράς, την υπέροχη σκηνοθεσία και μουσική επένδυση, αλλά κυρίως με τον τρόπο που ενορχήστρωσε το σενάριο του με τους ηθοποιούς του. Ακόμη και αν ο ίδιος ως Ορέστης, μουσικός και μαέστρος δεν τα κατάφερε και ιδιαίτερα στη δική του σκηνή. Το Twitter/X έκανε το απαραίτητο τρολάρισμα.

Σε αυτό το podcast όπου ήταν καλεσμένη και η Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου μιλώντας για τη Σοφία και τον ρόλο της στο πρώτο επεισόδιο προσπαθώντας να βοηθήσει τα παιδιά της, ο Χριστόφορος μας αποκάλυψε πως όλο το καστ έχει δει στο σπίτι του τα 4 πρώτα επεισόδια και τους ζήτησε τη γνώμη τους για να κάνει και τις απαραίτητες αλλαγές: «Μιλάω πάρα πολύ με τους ηθοποιούς μου. Τους λέω «σκέφτομαι να το πάω εκεί ως σενάριο, εσείς τι λέτε;». O κάθε ένας από τους ηθοποιούς θα μπορούσε να είναι μία σειρά από μόνος του».

Στο δεύτερο επεισόδιο πάντως την ερχόμενη Πέμπτη θα επικεντρωθούμε στον δικό του ρόλο, μετά τη γέννηση του παιδιού του και την πρώτη επαφή με την Κλέλια, έξι μήνες μετά τη δολοφονία στους Παξούς.