Οδηγός αγοράς: 10 τοπάκια μαρινιέρα που ταιριάζουν στη δική σου άνοιξη

Ναταλία Κατσακιώρη
Οδηγός αγοράς: 10 τοπάκια μαρινιέρα που ταιριάζουν στη δική σου άνοιξη
Photo Credit: Chiara Marina Grioni/launchmetrics.com/spotlight

Είναι το πιο εύκολο μπλουζάκι που θα φέρει αέρα french chic με ένα απλό twist.

Τα ψώνια την άνοιξη είναι αρκετά περίεργα και αυτό γιατί από τη μία μας αρέσουν πολύ προφανώς τα ανοιξιάτικα ρούχα και οι τάσειςπου βλέπουμε κρεμασμένες στις βιτρίνες των αγαπημένων μας καταστημάτων, αλλά από την άλλη πάντα σκεφτόμαστε ότι μιλάμε για items της μεταβατικής περιόδου, οπότε διστάζουμε να αφιερώσουμε εκεί το budget μας. Σου έχω νέα, λοιπόν! Ο καιρός στην Ελλάδα θα έχεις παρατηρήσει ότι έχει αλλάξει αισθητά, οπότε τα μεταβατικά ρούχα είναι μια πολύ καλή επιλογή για όλο το χρόνο αξιοποιώντας το layering. Ξεκινάμε, λοιπόν, και πάλι τη wish list με βάση τα basics. Είναι τα κλασικά εκείνα κομμάτια που δεν φεύγουν από το προσκήνιο και δεν χάνουν ποτέ την αξία τους.

Πριγκίπισσα Charlene: Η εμφάνιση με pinstripe σακάκι και τζιν που μας θύμισε την Diana

mariniera-(5).jpg

Αν, λοιπόν, αναζητάς τώρα μία τέτοια προσθήκη στη ντουλάπα σου, τότε η απάντηση που ψάχνεις κρύβεται σε ένα μπλουζάκι που είναι αγαπημένο των Γαλλίδων. Καλά κατάλαβες, μιλάμε για τη μαρινιέρα, ένα σχέδιο βγαλμένο από το french chic που έχει κάνει το δικό του κύκλο στη μόδα μέσα στις δεκαετίες. Αγαπήθηκε πολύ στα 70s και έκτοτε τη βλέπουμε πάντα την άνοιξη και το καλοκαίρι στο street style. Η Jane Brikin συνήθιζε να τη συνδυάζει με το ίσιο της τζιν παντελόνι ή ένα low rise λευκό παντελόνι καμπάνα. Εμείς σήμερα μπορούμε φυσικά να την ανανεώσουμε και την κάνουμε ακόμα πιο επίκαιρη, αφήνοντας ελεύθερη τη δημιουργικότητά μας.

mariniera-(1).jpg

Η κλασική χρωματική της παλέτα είναι το λευκό με το μαύρο ή το λευκό με το navy blue, αλλά υπάρχουν πολλά brands που έχουν βάλει τη δική τους πινελιά στα χρώματα της all time classic μαρινιέρας. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το κόκκινο, το ροζ, το κίτρινο ακόμα και κάποια απόχρωση του πράσινου.

mariniera-(2).jpg

Αν δεν έχεις βρει ακόμη το δικό σου t-shirt μαρινιέρα, η άνοιξη του 2024 σου προσφέρει την ευκαιρία να ανακαλύψεις το δικό σου αγαπημένο μπλουζάκι ή top και να κάνεις εφευρετικούς συνδυασμούς, που δεν θα περιλαμβάνουν αναγκαστικά ένα τζιν παντελόνι.

To barn jacket είναι το νέο stylish πανωφόρι της άνοιξης που έχει τον αέρα της εξοχής

Shop the look: