Πριν χαρίσεις λουλούδια στον αγαπημένο σου δες τι συμβολίζουν

Τσακιρίδου Χριστίνα
Πριν χαρίσεις λουλούδια στον αγαπημένο σου δες τι συμβολίζουν

Είτε χαρίζεις λουλούδια σε ένα φίλο, αγαπημένο πρόσωπο ή φλερτ το μπουκέτο που θα επιλέξεις μεταφέρει ένα συγκεκριμένο μήνυμα.

Κάθε χρόνο στις 14 Φεβρουαρίου γιορτάζουν οι ερωτευμένοι, αν και προσωπικά θεωρώ πως πρέπει να γιορτάζουμε όλες ανεξάρτητα από το relationship status μας. Ο έρωτας είναι παντού και το μόνο που χρειάζεται για να το καταλάβεις είναι μια καλύτερη ματιά σε όλα όσα ήδη έχεις στη ζωή σου.

Σε κάθε μεγάλη γιορτή τα ανθοπωλεία όλης της χώρας δουλεύουν πυρετωδώς αφού τα λουλούδια αποτελούν ένα από τα πιο συνηθισμένα και cute δώρα που ανταλλάζουν οι σύντροφοι μεταξύ τους (ποια θα έλεγε όχι σε ένα τεράστιο μπουκέτο τριαντάφυλλα?!?).

Τα μπουκέτα λουλουδιών αποτελούν έναν εύκολο τρόπο για να δείξουμε την αγάπη και την εκτίμηση που τρέφουμε για μερικούς, ξεχωριστούς ανθρώπους στη ζωή μας.

Παράλληλα συνδέονται άμεσα με το φλερτ και τον έρωτα, με τα αρσενικά να δωρίζουν συχνά εντυπωσιακές συνθέσεις λουλουδιών στην εκλεκτή της καρδιάς τους. Αρκετές από εμάς αγνοούν πως τα λουλούδια μεταφέρουν διαφορετικές έννοιες, που κυμαίνονται από τον θαυμασμό μέχρι την αιώνια αγάπη. Γι' αυτό είναι πολύ χρήσιμο να κατανοήσεις τον συμβολισμό τους πριν επιλέξεις κάποιο ως δώρο, ή για να ξέρεις τι προθέσεις έχει αυτός που σου τα έστειλε.

Η σημασία των λουλουδιών

Τριαντάφυλλα

Τα λευκά τριαντάφυλλα μεταδίδουν αγνότητα και αιώνια αγάπη, το κίτρινο συμβολίζει τη φιλία, το ροζ συμβολίζει την κομψότητα και τα μωβ την αγάπη με την πρώτη ματιά.

https://www.instagram.com/p/C3SOtqkPkhE/

Το σπίτι της Δανάης Μπάρκα έχει λουλούδια παντού και είναι γεμάτο από την θετική της ενέργεια

Τουλίπες

Οι τουλίπες είναι πολύ δημοφιλείς την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Οι ροζ τουλίπες συμβολίζουν την αγάπη και τη φιλία, οι μωβ τουλίπες αντιπροσωπεύουν τη δύναμη και τα δικαιώματα και οι κίτρινες τουλίπες συμβολίζουν τη χαρά και την ευτυχία.

https://www.instagram.com/p/C3MvrxltGOc/

Λίλιουμ (κρίνο)

Τα κρίνα έχουν τολμηρά, εντυπωσιακά άνθη και αποτελούν εξαιρετική προσθήκη σε κάθε μπουκέτο. Αντιπροσωπεύουν την αγνότητα και την εκλεπτυσμένη ομορφιά, μεταφέροντας διαφορετικά μηνύματα ανάλογα με το χρώμα τους. Τα πορτοκαλί κρίνα συμβολίζουν το πάθος και τα λευκά κρίνα υποδηλώνουν σεμνότητα». Επιπλέον, το κίτρινο συμβολίζει τη χαρά και την υγεία, το κόκκινο τον ρομαντισμό και το ροζ την κομψότητα.

https://www.instagram.com/reel/C2NBSdNsegp/

Ορχιδέα

Οι ορχιδέες αντιπροσωπεύουν την ενότητα, την αγάπη, την ομορφιά και το αχαλίνωτο πάθος.

https://www.instagram.com/p/C3HvQzkrDGc/

Ορτανσίες

Ανάλογα με το χρώμα τους, οι ορτανσίες αντιπροσωπεύουν διαφορετικά συναισθήματα. Οι ροζ ορτανσίες εκφράζουν την αγάπη, τον ρομαντισμό και μια συναισθηματική σύνδεση.

https://www.instagram.com/p/BkLTY0cF6nC/

Γαρδένια

Οι γαρδένιες συνδέονται άμεσα με τις έννοιες της εμπιστοσύνης, της ανανέωσης, της διαύγειας και της ελπίδας.

https://www.instagram.com/p/CLRjwTHlqKp/

Ηλίανθος

Το ζωηρό κίτρινο χρώμα και τα λαμπερά άνθη τους εκφράζουν χαρά και ευτυχία, καθιστώντας τα ένα ιδανικό δώρο.

https://www.instagram.com/p/C26NgH0BbMU/

Λευκές μαργαρίτες

Οι λευκές μαργαρίτες συμβολίζουν την πίστη και την ειλικρίνεια, ενώ παράλληλα υποδηλώνουν μια ακλόνητη δέσμευση.

https://www.instagram.com/p/C3CjgiKS9C9/

Πηγή κεντρικής: pexels.com