5 hacks που θα κάνουν πιο εύκολο το καθάρισμα με την ηλεκτρική σκούπα

Τσακιρίδου Χριστίνα
5 hacks που θα κάνουν πιο εύκολο το καθάρισμα με την ηλεκτρική σκούπα

Όλα όσα αγνοούσες μέχρι και σήμερα για τη δημοφιλή ηλεκτρική συσκευή. 

Η ηλεκτρική σκούπα είναι ένα από τα must στάδια κατά τη διάρκεια της γενικής καθαριότητας στο σπίτι και αν με ρωτάς θα ομολογήσω πως αποτελεί το αγαπημένο μου;

Γιατί; Πολύ απλό! Με το πάτημα ενός μόνο κουμπιού εξαφανίζω στο λεπτό σκόνες, χώματα, τρίχες και ό,τι άλλο βρίσκεται στο πάτωμα, στο χαλί, στον καναπέ στα υπόλοιπα δωμάτια.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα της ηλεκτρικής σκούπας είναι η τιμή της καθώς δεν στοιχίζει περισσότερα από 100 ευρώ, γεγονός που την καθιστά σχετικά προσιτή για κάθε νοικοκυρά.

5 τρόποι για να μην δείχνουν τα ρούχα τσαλακωμένα αν δεν έχεις ατμοσίδερο

5 hacks που θα κάνουν πιο εύκολο το καθάρισμα με την ηλεκτρική

Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σου μερικά σωτήρια hacks που ανακάλυψα στο διαδίκτυο και αξίζει να δοκιμάσεις. Πίστεψέ με, πολύ σύντομα η ηλεκτρική σκούπα θα γίνει το αγαπημένο σου εργαλείο έναντι στη βρωμιά.

1) Χρησιμοποίησε μια κάλτσα για να βρεις μικρά, χαμένα αντικείμενα

Σου έπεσε κάποιο σκουλαρίκι ή μήπως ένα μικροσκοπικό παιχνίδι και δεν μπορείς με τίποτα να το εντοπίσεις; Η κάλτσα είναι η λύση που έψαχνες! Τοποθέτησε μια κάλτσα στην άκρη της σκούπας και στερέωσέ την με ένα λαστιχάκι. Θα δεις πως θα κάνει πολύ πιο εύκολη την εύρεση μικρών αντικειμένων τα οποία θα έρθουν και θα κολλήσουν πάνω της.

2) Βαθουλώματα στο χαλί; Όχι πια!

Αν το χαλί σου έχει ανεπιθύμητα βαθουλώματα, ένα παγάκι και η ηλεκτρική σου σκούπα αρκούν για να το επαναφέρεις στην αρχική του κατάσταση. Βάλε τα παγάκια στα προβληματικά σημεία, άφησέ τα να λιώσουν και έπειτα χτένισε τις τρίχες του χαλιού με τα δάκτυλά σου. Πέρασε το σημείο καλά με την σκούπα για να αναδιαμορφώσεις τις ίνες.

skoupa.jpg

3) To ρολό από το χαρτί υγείας είναι το αξεσουάρ που έψαχνες

Αν θες να καθαρίσεις καλύτερα στενούς χώρους, πάρε το ρολό από το χαρτί υγείας και τοποθέτησέ το στο ακροφύσιο της ηλεκτρικής σκούπας.

Μπορείς να χρησιμοποιείς τις σακούλες τροφίμων παραπάνω από μία φορά;

4) Πες ναι στην κανέλα

Ναι, καλά διάβασες! Αν θες να μυρίζει υπέροχα όλο το σπίτι δοκίμασε το εξής κόλπο: Πρόσθεσε ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα στη σακούλα της ηλεκτρικής σκούπας και άφησε το άρωμά της να διαχυθεί σταδιακά κατά τη διάρκεια του καθαρισμού.

5) Αν θες να μυρίζει ο χώρος υπέροχα δοκίμασε το απόλυτο hack

Τοποθέτησε ένα βαμβάκι με μερικές σταγόνες από το αιθέριο έλαιο της επιλογής σου μέσα στη σακούλα ή στο δοχείο της ηλεκτρικής σκούπας. Καθώς σκουπίζεις θα απελευθερώνεται το άρωμα σε όλο τον χώρο.

Πηγή κεντρικής: pexels.com