Το viral hack για να ξεφλουδίσεις και να πολτοποιήσεις τις πατάτες με μία μόνο κίνηση

Το viral hack για να ξεφλουδίσεις και να πολτοποιήσεις τις πατάτες με μία μόνο κίνηση

Μία γκουρού της μαγειρικής μοιράστηκε ένα απλό και φιλικό προς το χρόνο hack που θα σου αλλάξει τη ζωή στην κουζίνα. 

Ο πουρές πατάτας είναι ένα από τα καλύτερα συνοδευτικά που μπορούμε να προσθέσουμε στα γεύματά μας. Το μόνο red flag σε ό, τι τον αφορά είναι στο ότι η παρασκευή του μπορεί να είναι χρονοβόρα.

Πράγματι, μπορεί να αφιερώσουμε πολύ χρόνο στην προετοιμασία, καθαρίζοντας και κόβοντας τις πατάτες, πριν φτάσουμε στο στάδιο του βρασμού και της πολτοποίησης. Στο πλαίσιο της οικονομίας του χρόνου, μια γυναίκα πιστεύει ότι υπάρχει ένας πολύ καλύτερος και εξυπνότερος τρόπος για να κάνουμε τη διαδικασία.

Χρησιμοποιείς το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος λάθος όλη σου τη ζωή - Αυτός είναι ο σωστός τρόπος

Ειδικότερα, η Azure MacCannell, η οποία δημοσιεύει αναρτήσεις στο διαδίκτυο ως @livecomposed, βρήκε ένα hack για να αφαιρεί τη φλούδα και να πολτοποιεί τις πατάτες με μία κίνηση -εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο μαγειρέματος. Και το μόνο που χρειαζόμαστε είναι μια σχάρα ψησίματος.

Στο βίντεο, το οποίο απέσπασε περισσότερα από 22.000 likes, η ειδικός μαγειρικής φαίνεται να βράζει πατάτες που έκοψε στη μέση με τη φλούδα ακόμα πάνω. Μόλις έβρασαν, τις έβγαλε και άρχισε να τις σπρώχνει μέσα από το πλέγμα της σχάρας.

Με το εν λόγω hack η φλούδα της πατάτας μένει στη σχάρα, ενώ ο πουρές πηγαίνει στο μπολ. «Μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε ότι πρέπει να σταματήσουμε να καθαρίζουμε τις πατάτες; Απλά βράστε τις με τη φλούδα και σπρώξτε τις μέσα από μια σχάρα ψησίματος», ακούγεται να λέει.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε βούτυρο ή μαργαρίνη στον πουρέ για να ολοκληρωθεί το πιάτο. Αλλά αν σου αρέσει η φλούδα πατάτας, δεν χρειάζεται να την πετάξεις. Η TikToker πρότεινε να βάλουμε τις «φλούδες σε ένα AirFryer» για να φτιάξουμε ένα τραγανό σνακ αντ' αυτού.

Οι χρήστες της εφαρμογής έμειναν έκπληκτοι από την εξοικονόμηση χρόνου και αυτό φάνηκε αμέσως στα σχόλια της ανάρτησης: «Λατρεύω αυτή την ιδέα! Σε ευχαριστώ που τη μοιράστηκες. Ανυπομονώ να το εφαρμόσω».

Ένας άλλος user είπε πως, «Το έκανα σήμερα το πρωί -δούλεψε τόσο καλά! Σας ευχαριστώ» ενώ κάποιος άλλος πρόσθεσε, «Το έκανα αυτό το πρωί: Δόξα τω Θεώ γι' αυτό το κόλπο, γιατί ο πολτοποιητής είναι πραγματικά η πιο μισητή συσκευή της κουζίνας μου».

Αποθηκεύεις το ψωμί λάθος -η σωστή μέθοδος το διατηρεί χωρίς μούχλα για 7 ημέρες περισσότερο

Ωστόσο, δεν το εγκρίνουν όλοι το εν λόγω hack, καθώς κάποιοι είπαν ότι είναι μπελάς το να το πλύνεις. «Ακούγεται σαν ένα επιπλέον πιάτο που δεν θα χρειαζόταν να πλύνω αν απλά τις ξεφλούδιζα», έγραψε κάποιος για να ειρωνευτεί ένας άλλος χρήστης της εφαρμογής, «Μήπως σταμάτησαν να φτιάχνουν αποφλοιωτές; Lol».

pexels-rachel-loughman-3513722-5440960.jpg