Leonard Nimoy: Αντίο, Mr Spock!

Leonard Nimoy: Αντίο, Mr Spock!

O Leonard Nimoy, ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον Mr. Spock, και λατρεύτηκε σε όλο τον κόσμο από τους fans του "Star Treck", έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής, στο σπίτι του στο Bel Air στο Los Angeles, σε ηλικία 83 ετών- γεγονός που επιβεβαίωσε η σύζυγός του, Susan Bay Nimoy.

Ο ηθοποιός έπασχε από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια- ο ίδιος επιβεβαίωσε την ασθένειά του πέρσυ, αποδίδοντάς την στο ότι ήταν χρόνιος καπνιστής, παρότι είχε κόψει το κάπνισμα εδώ και 30 χρόνια- και νοσηλευόταν εδώ και μία εβδομάδα, όμως τελικά δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη για τη ζωή.

nimoyL cd3a1

Ο Nimoy συμπρωταγωνίστηκε με τον William Shatner στο original Star Treck από το 1966 έως το 1969. Ο χαρακτήρας του, μισός άνθρωπος μισός Vulcan, κέρδισε μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά του κοινού ενώ η ατάκα του "Live Long and Prosper" έχει αφήσει εποχή- ο ίδιος, μάλιστα, την χρησιμοποιούσε συχνά στα tweets του.

Βαθιά καλλιτεχνική φύση, παράλληλα με την ηθοποιία και την διδασκαλία της, ασχολείτο και με την ποίηση, τη φωτογραφία και τη μουσική.