Ο Obama σε ρόλο stand-up κωμικού

Ο Obama σε ρόλο stand-up κωμικού

Η Αμερική μπορεί να κέρδισε έναν ικανό πρόεδρο, ο χώρος του stand-up comedy, όμως, έχασε ένα μεγάλο ταλέντο.

Οι αντίπαλοι του Barack Obama ένιωσαν τις, όποιες, θέσεις ισχύος μπορεί να είχαν κερδίσει μέσα το περασμένο διάστημα να κατρακυλούν χωρίς σταματημό το Σάββατο που μας πέρασε, όσο ο πρόεδρος της Αμερικής παρέθετε την ομιλία του στα πλαίσια του White House Correspondent's Dinner στην Ουάσιγκτον.

Κατά τη διάρκεια του λόγου του, ο Obama απέδειξε πως δεν του λείπει το χιούμορ και η σαρκαστική διάθεση, πάντα βέβαια με μέτρο, καθώς «αντεπιτέθηκε» τόσο σε οπαδούς όσο και σε αντιπάλους του, που έχουν κατακρίνει τις πράξεις του στην εξουσία και την, προς το παρόν, ανεπάρκειά του.

Ο 49χρονος πρόεδρος των ΗΠΑ, αρχικά παραδέχτηκε πως είναι απογοητευμένος που μερικοί από τους υποστηρικτές του στο Hollywood, συμπεριλαμβανομένου του Matt Damon, παραπονέθηκαν πως ο Πρόεδρος δεν έχει κάνει καλή δουλειά στο Οβάλ Γραφείο.

«Έχω απογοητεύσει ακόμα και τον βασικό εκλογικό πυρήνα μου: τους αστέρες του κινηματογράφου», είπε στο κοινό ο Obama, «Τις προάλλες, ο Matt Damon –λατρεύω τον Matt Damon, τον λατρεύω αυτόν τον τύπο- ο Matt Damon λοιπόν, είπε ότι ήταν απογοητευμένος από την απόδοσή μου. Λοιπόν, Matt, είδα πρόσφατα το "The Adjustment Bureau", οπότε... τα αισθήματα είναι αμοιβαία, φίλε.»

Ένας άλλος διάσημος που βρέθηκε στο στόχαστρο του πλακατζή Προέδρου, ήταν ο εκατομμυριούχος Donald Trump, ο οποίος είχε δηλώσει πρόσφατα πως η εκλογή του Obama ήταν παράνομη, μιας και δεν έχει γεννηθεί σε αμερικάνικο έδαφος. Αφού πέρασε, όμως, από το κόσκινο του Obama, είναι μάλλον απίθανο να κατέβει εναντίον του Obama στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών στις επερχόμενες εκλογές για την προεδρία το 2012, όπως σκόπευε.

«Ξέρω ότι έχει δεχθεί αρκετές σκληρές κριτικές τελευταία, αλλά κανείς δεν θα είναι πιο χαρούμενος, κανείς δεν θα είναι πιο περήφανος, από τον Donald Trump, αν σταματήσει να γίνεται ντόρος με αυτό το θέμα» σχολίασε ο Αμερικανός Πρόεδρος, συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος «Και αυτό γιατί θα μπορέσει επιτέλους να επιστρέψει σε πιο σοβαρά θέματα που απαιτούν την πλήρη προσοχή του, όπως, προσποιηθήκαμε την προσελήνωση; Τι πραγματικά συνέβη στην υπόθεση Roswell; Και που είναι ο Biggie και ο Tupac;»

Ας δώσει κάποιος μια εκπομπή στον πρόεδρο, επιτέλους. Που ξέρεις, μπορεί να τον εμπνεύσει και για την κανονική του δουλειά.