Ποιος συνέκρινε τη Βασίλισσα Ελισάβετ με τον Καντάφι και τον Μουμπάρακ;

Ποιος συνέκρινε τη Βασίλισσα Ελισάβετ με τον Καντάφι και τον Μουμπάρακ;

Το «τελευταίο διάσημο διεθνές playboy» δεν φοβάται την οργή της βασίλισσάς του.

Η βασίλισσα της Αγγλίας βρέθηκε στην Ιρλανδία, σε επίσημη επίσκεψη, αλλά ο, γνωστός για τις αντιμοναρχικές του πεποιθήσεις, τραγουδιστής των Smiths δεν εντυπωσιάστηκε καθόλου από την απόφασή της αυτή. Την αποκάλεσε, αντιθέτως, «καμπάνια προώθησης των Windsors και τίποτα άλλο».

Ο r, που τάσσεται ενάντια στη βασιλεία, είπε σε συνέντευξή του: «Η επίσκεψη της βασίλισσας στην Ιρλανδία είναι κομμάτι μιας PR καμπάνιας του παλατιού που στόχο έχει να επανεφεύρει τους Windsors. Το μήνυμα της βασίλισσας θα είναι το ίδιο, όπως πάντα: το ποιοι έχουμε γεννηθεί είναι σημαντικότερο από το πόσα έχουμε πετύχει στη ζωή μας». Και συνέχισε, στον ίδιο επικριτικό τόνο: «Η ύπαρξη και μόνο της βασίλισσας και της τεράστιας, πλέον, οικογένειάς της -που συντηρείται εξ ολοκλήρου από τις εισφορές των φορολογουμένων Βρετανών είτε το θέλουν οι φορολογούμενοι είτε όχι- τίθεται ενάντια σε οποιαδήποτε έννοια δημοκρατίας και αντιτίθεται στην ελευθερία του λόγου. Από ιστορικής πλευράς μπορεί κανείς να εξετάσει τη βασίλισσα κατά αντιπαράθεση με τον Καντάφι ή τον (πρώην πρόεδρο της Αιγύπτου) Μουμπάρακ, για το πώς διοικεί και να δει αν μπορεί να βρει οποιαδήποτε διαφορά. Δεν θα τα καταφέρει».

Και, συνεχίζοντας το ξέσπασμά του ο 51χρονος τροβαδούρος και σούπερ σταρ της μουσικής αποκάλεσε την 85χρονη βασίλισσα «σύγχρονο φασίστα» και την προκάλεσε να επιστρέψει στις 6 χώρες της Βόρειας Ιρλανδίας που βρίσκονται, εδώ και χρόνια, υπό Βρετανική κυριαρχία την αυτονομία τους.

Η υποσημείωση πως οι Smiths, το συγκρότημα με το οποίο ο Morrissey μεγαλούργησε, έχει κυκλοφορήσει άλμπουμ με τίτλο «The Queen is Dead» το 1986 ίσως να έχει κάποια σημασία για όσους δε γνωρίζουν τη μουσική καριέρα του.

Και, ναι, ο Morrissey -όπως και πάρα πολλοί ακόμα Βρετανοί- έχει Ιρλανδικές ρίζες αν και γεννήθηκε στην Αγγλία από μετανάστες (Ιρλανδούς) γονείς.