Έφυγε από τη ζωή ο «Alfred» του Batman

Έφυγε από τη ζωή ο «Alfred» του Batman

Ο Michael Cough, γνωστότερος από τον ρόλο του πιστού μπάτλερ του Batman στις περισσότερες ταινίες του Σκοτεινού Ιππότη, έφυγε από τη ζωή χτες το βράδυ.

Ο Βρετανός ηθοποιός Michael Cough, παρά τις αρκετές περιπέτειες με την υγεία του, κατάφερε να αντέξει για να περάσει την μέρα του Αγίου Πατρικίου με τους αγαπημένους του χτες, όπως είχε δηλώσει πως επιθυμούσε, για να φύγει τελικά από τη ζωή αργά το βράδυ στα 94 χρόνια του, στο σπίτι του στην Αγγλία.

Ο Cough είχε εμφανιστεί σε περισσότερες από 150 ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές, όπως η βρετανική δημοφιλής σειρά «Dr. Who», ενώ τελευταία είχε δώσει τη φωνή του σε χαρακτήρες στις ταινίες «Alice In Wonderland» και «Corpse Bride», του Tim Burton.

Ο ηθοποιός όμως είχε μείνει, και θα μείνει, στη μνήμη εκατομμυρίων θεατών, ως ο πιστός μπάτλερ του Bruce Wayne, Alfred Pennyworth, στη σειρά ταινιών του Batman στη μεγάλη οθόνη. Πιο συγκεκριμένα, o Cough είχε υποδυθεί τον Alfred στις ταινίες «Batman Returns» (1992, Tim Burton), «Batman Forever» και «Batman and Robin» (1995 και 1997, αντίστοιχα, αμφότερες του Joel Schumacher).