Το τηλεοπτικό τσουνάμι της χρονιάς ονομάζεται " Νησί". Λεπτομέρειες και παρασκήνια λίγο πριν το τέλος της σειράς στο Queen.gr

Το τηλεοπτικό τσουνάμι της χρονιάς ονομάζεται " Νησί". Λεπτομέρειες και παρασκήνια λίγο πριν το τέλος της σειράς στο Queen.gr

Οι υψηλές τηλεθεάσεις. Το δίλημα του Πέτρου Μπούτου να κρατήσει επεισόδια και για την επόμενη σεζόν. Το «Νησί» είναι η όαση της φετινής σεζόν και οι λόγοι που κέρδισε τις εντυπώσεις είναι πλέον κάτι παραπάνω από φανεροί. Το Queen.gr αναλύει την επόμενη μέρα των πρωταγωνιστών και πως κατάφερε η σειρά να γίνει το must της χρονιάς.

Όταν ανακοινώθηκε από το μεγάλο κανάλι ότι μια τέτοια μεγάλη παραγωγή θα μεταδοθεί τηλεοπτικά τα χαμόγελα ήταν πολλά. Πλειάδα ηθοποιών με πρωταγωνιστές τον Στέλιο Μάινα και την Κατερίνα Λέχου για ένα χρόνο βρέθηκαν στην Σπιναλόγκα να κάνουν πολύωρα γυρίσματα κάτω από τραγικές συνθήκες. Τα πρώτα επεισόδια σημείωσαν απίστευτα νούμερα τηλεθέασης και έφτασαν ακόμη και το 65%. Στην συνέχεια και λόγω των διακοπών των Χριστουγέννων είδαμε σε επανάληψη τα πρώτα εννέα επεισόδια. Αυτό έφερε μια κοιλιά στον νέο κύκλο της ιστορίας που ξεκίνησε να προβάλλεται. Χτες βράδυ το δράμα κορυφώθηκε. Η Μαρία εξετάστηκε από τον γιατρό και διαπιστώνει ότι έχει λέπρα. Ο αρραβώνας της με τον Μανώλη καταστρέφεται και ο πατέρας της αναγκάζεται να την μεταφέρει στο νησί των λεπρών. Δραματικές εικόνες. Εκπληκτικό μοντάζ και καθηλωμένο το κοινό παρακολούθησε το σίριαλ. Τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου. Το γλέντι που στήθηκε πριν ένα μήνα με όλο το καστ της σειράς θα μείνει στην ιστορία. Μια οικογένεια είχαν γίνει όλοι οι ηθοποιοί.

Η επόμενη δουλειά τους δε θα είναι εύκολη όσο αφορά την επιλογή τους. Η Κατερίνα Λέχου άλλωστε το είχε πει σε συνέντευξή της ότι το επόμενο βήμα θέλει προσοχή και μεγάλο ρίσκο. Μάινας, Στάνκογλου, Αυγουστίδης, Σκαφίδα και περίπου 40 ακόμη ηθοποιοί έδωσαν όλη τους την ψυχή. Αποκάλυψη πρέπει να θεωρηθεί ο Τάσος Νούσας – πρόεδρος του νησιού- που συγκίνησε μιας και έπαιξε μέχρι και την τελευταία σκηνή των γυρισμάτων που έπεσε η κλακέτα τέλους. Απομένουν ακόμη περίπου οχτώ επεισόδια αν δε κάνω λάθος και η ροή της ιστορίας τρέχει σαν καταρράκτης. Υπάρχουν πολλές αλλά όχι σημαντικές αλλαγές από το βιβλίο της Victoria Hislow. Το τέλος θα είναι γλυκόπικρο και βέβαια δε θέλω να σας το προδώσω επειδή έχω διαβάσει το βιβλίο. Οι κριτικοί δεν κατάφεραν να βρουν κάτι αρνητικό. Δεν έγιναν χτυπήματα κάτω από την ζώνη.

Υπήρχαν σκέψεις επειδή τα διαφημιστικά πακέτα είναι μικρά να μείνουν πέντε ή έξι επεισόδια και να μεταδοθούν από τον Οκτώβριο με καλύτερο διαφημιστικό πακέτο. Ο Πέτρος Μπούτος τελικά δε το αποφάσισε. Κάτι τέτοιο ίσως να αλλοίωνε το συναίσθημα του τηλεθεατή. Μπορεί να κόπηκαν οι « Κούκλες», μπορεί ολοκληρώνονται πιο γρήγορα άλλα προγράμματα αλλά το Νησί ακάθεκτο συνεχίζει μέχρι το τέλος και είναι το μοναδικό πρόγραμμα που φέρνει τα λεφτά του. Φαινόμενο δεκαετίας για να μην σας πω εικοσαετίας στην ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης. Δικαιολογημένα όλα τα αφιερώματα που έχουν γίνει αλλά και η αναγέννηση της Σπιναλόγκας που δέχεται εκατοντάδες επισκέψεις τουριστών μετά την προβολή της σειράς.