Ποια διάσημη ηθοποιός είχε distichia;

Ποια διάσημη ηθοποιός είχε distichia;

Αυτές οι πελώριες, πυκνές βλεφαρίδες που σκέπαζαν τα μωβ μάτια της Elizabeth Taylor ήταν μια γενετική... δυσπλασία.

Η distichia (ή distichiasis) είναι αυτή η γενετική δυσπλασία κατά την οποία οι βλεφαρίδες φυτρώνουν από ένα μη αναμενόμενο σημείο του ματιού, όμοιο με εκείνο που συναντάται στους σκύλους. Και η Elizabeth Taylor «υπέφερε» από αυτήν. Αλλά μόνο δυστυχία δεν της προκάλεσε η distichia της οποίας το εφέ ήταν αυτές οι πυκνές βλεφαρίδες της σούπερ σταρ που έμοιαζαν με ψεύτικες μα ήταν ολόδικές της, απλώς εκ του φυσικού τους φύτρωναν σε διπλή σειρά. Βέβαια η γενετική αυτή δυσπλασία δεν έχει πάντοτε τόσο καλά και όμορφα αποτελέσματα όσο στην περίπτωση της Liz και, επίσης, συνοδεύεται από ένα σωρό ακόμα προβλήματα που προκαλούνται από το ίδιο γονίδιο που είναι υπαίτιο και για την distichiasis αλλά, εν προκειμένω, η αγαπημένη ηθοποιός υπήρξε τυχερή.

Σε ένα παλιό δημοσίευμα της Washington Post διαβάζουμε: «Η σκηνή ήταν βγαλμένη κατευθείαν από προώθηση της ταινίας «X-Men». Ένας γιατρός φωνάζει ένα ζευγάρι νεαρούς γονείς και τους πληροφορεί πως η νεογέννητη κόρη τους είναι μεταλλαγμένη».

Και ένα ακόμα δημοσίευμα της Daily Mail γράφει: «Η πρωταγωνίστρια της στην ταινία «Lassie Come Home», Roddy McDowall, 13 ετών τότε, θυμάται: Την πρώτη μέρα των γυρισμάτων την κοίταξαν και είπαν: «πάρτε αυτό το κορίτσι από το πλατό, έχει πολύ make up, πάρα πολλή μάσκαρα». Την έβγαλαν λοιπόν από το set και άρχισαν να τρίβουν τα μάτια της για να ξεβάψουν. Μαντέψτε! Έμαθαν, τότε, πως είχε διπλή σειρά βλεφαρίδων. Ποιος έχει διπλές βλεφαρίδες εκτός από ένα κορίτσι που είναι γεννημένο για τη μεγάλη οθόνη;».