Άκης Πετρετζίκης:«Ένας νορμάλ άντρας είμαι και δεν πιστεύω ότι έχω κάτι ιδιαίτερο»

Άκης Πετρετζίκης:«Ένας νορμάλ άντρας είμαι και δεν πιστεύω ότι έχω κάτι ιδιαίτερο»

Συνέντευξη με έναν Master Chef.

Περίπου πριν δυο χρόνια σε κάποια τηλεοπτική κουζίνα, κάπου στην Παιανία, ο Άκης Πετρετζίκης βαφτίστηκε ο πρώτος Master Chef στην ελληνική τηλεόραση. Θα μπορούσε να είναι άλλος ένας τίτλος χωρίς καμία σημασία, όπως και αρκετά πράγματα στην τηλεόραση, αλλά για καλή του τύχη δεν ήταν. Ο Άκης απέδειξε ότι εκτός από την μια καλή εμφάνιση είχε, τύχη, πάθος για αυτό που κάνει, ταλέντο και αρκετές συνταγές στο τσεπάκι του, οι οποίες του εξασφαλίζουν κάθε πρωί, ένα φανατικό και πολύ αφοσιωμένο κοινό.
Ο Άκης μιλάει στο Queen.gr για τον εαυτό του και για την αφοσίωσή του στην μαγειρική.

Ποιο ήταν το πιο ευχάριστο πράγμα που σου συνέβη μέσα στο 2012;
Έγιναν πολλά ευχάριστα πράγματα μέσα στο 2012, οπότε θα το πιάσω από τα επαγγελματικά μου. Η δουλειά μου στο site oisyntagesmoy.gr και στο Avenue Bistro στο ξενοδοχείο Metropolitan, ήταν νομίζω τα καλύτερα που μου συνέβησαν φέτος.

Και σε προσωπικό επίπεδο;
Εντάξει όλα μια χαρά, όλα καλά...

Και εκείνο που θα ήθελες να ξεχάσεις 2012;
Νομίζω θα ήμουν αχάριστος αν παραπονιόμουν, όλη η χρονιά μου πήγε πολύ καλά, οπότε και τα άσχημα και τα καλά μια χαρά ήταν.

Πώς αισθάνεσαι βλέποντας το νέο Μaster Chef;
Το βλέπω συχνά, μου αρέσει πολύ και τους καταλαβαίνω γιατί έχω περάσει αυτά που περνάνε και ξέρω τι τους περιμένει. Σέβομαι τους παίχτες και την παραγωγή γιατί κάνουν σπουδαία δουλειά.

Μπορείς να κάνεις φίλους σε ένα μέσο όπως η τηλεόραση;
Πιστεύω ότι μπορείς, απ' ότι βλέπω γύρω μου και μου φαίνεται και λογικό γιατί περνάς τόσες πολλές ώρες με κάποιους και αναπτύσσονται φιλίες. Η τηλεόραση είναι όπως το λύκειο, είσαι με 100 κάθε μέρα, αλλά στο τέλος κάνεις παρέα μόνο με 5.

Υπάρχει ανταγωνισμός ή δεν τον βλέπεις;
Δεν έχω ζήσει ανταγωνισμό, μπορεί να υπάρχει και εγώ να μην τον βλέπω, άλλα πιστεύω ότι ο καθένας σέβεται τη δουλειά του άλλου.

Πριν 10 χρόνια δεν θα μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι οι μάγειρες θα γίνονταν star. Εσύ γιατί πιστεύεις ότι συνέβη κάτι τέτοιο;
Στο εξωτερικό η μαγειρική ήταν πάντοτε της μόδας και ενδιέφερε πολύ τον κόσμο γι αυτό και δεν σταμάτησε ποτέ να αναπτύσσεται. Αυτό λοιπόν ήρθε και στην Ελλάδα, σαν μόδα, γιατί για τον Έλληνα ανέκαθεν, το φαγητό δεν είναι μόνο γαστρονομία, αλλά είναι κα διασκέδαση, αλλά δεν είχε μπει μέχρι πρόσφατα στην τηλεόραση.

Δήλωσες παλιότερα ότι δεν είχες επιτυχία ανάμεσα στις γυναίκες. Άλλαξε καθόλου η τύχη σου;
Η ζωή μου είναι δουλειά, σπίτι και συναναστρέφομαι με κόσμο ελάχιστα, οπότε δεν έχω δεχτεί αυτό που λες, δεν ξέρω, δε θέλω να μιλάω γι αυτό.

Δεν ξέρεις ότι είσαι ένα ωραίος άντρας, ή δεν το πιστεύεις;
Αντικειμενικά πιστεύω ότι είμαι ένας νορμάλ άντρας και δεν πιστεύω ότι έχω κάτι ιδιαίτερο εξωτερικά.

Ποιες είναι μεγαλύτερες φοβίες σου;
Οι χαρές μου, οι φόβοι μου και όλα τα συναισθήματά μου κινούνται γύρω από τη δουλειά μου και τη μαγειρική, οπότε αν με αφήσεις μέσα στην κουζίνα, σ' ένα 10λεπτο ξεχνάω τα πάντα, όλα τα προβλήματά μου. Το μόνο που χρειάζομαι για να ηρεμήσω, είναι να μπω στην κουζίνα και να δουλέψω. Υπάρχουν πολλά που φοβάμαι και αφορούν την υγεία μου και την οικογένεια μου, άλλα δεν τα σκέφτομαι γιατί δεν ωφελεί να αναλώνεσαι με αρνητικές σκέψεις.

Σε άγγιξε η κρίση;
Η κρίση άγγιξε αυτούς που είχανε, αν δεν έχεις τι να σε αγγίξει, το ίδιο είσαι (γέλια). Καλώς ή κακώς εγώ μπήκα στο χώρο σε φάση ύφεσης, όλα ήταν κατεβασμένα. Δεν είχα και παλιότερα, δεν έχω και τώρα .

Φοβάσαι ότι ο καινούργιος Master chef μπορεί να σου φάει τη δουλειά;
Αυτό δεν το έχω σκεφτεί, αν είναι καλύτερο το παιδί ας γίνει, δεν θα με στενοχωρήσει να σου πω την αλήθεια. Αυτό που κάποιοι κρατούν τις θέσεις και δεν αφήνουν χώρο σε άλλους ανθρώπους δεν το κατάλαβα ποτέ.

Δεν σε ρωτώ αν τα έχεις με την Ντέμυ, άλλα, αν τα είχες θα μου το παραδεχόσουν;
Δεν θα το κρύψω, αλλά ούτε και θα το πω. Όσο καιρό είμαι στην τηλεόραση θα ήθελα ο κόσμος να με βλέπει για τις συνταγές μου, τα υπόλοιπα δεν είναι καλά για την εικόνα μου, ούτε νομίζω απασχολεί τον κόσμο η ζωή μου.

Αν δεν ήσουν στην ίδια εκπομπή, η Σάσα Σταμάτη θα σε έπιανε στο στόμα της για τη σχέση σου με τη Ντέμυ. Αισθάνεσαι προστατευμένος;
Εντάξει είμαι λίγο προστατευμένος, αλλά γενικά όλα τα παιδιά, έρχονται και με συμβουλεύουν, όχι για να μην κάνω λάθος, αλλά πιο πολύ με τη λογική "επειδή εγώ την πάτησα κοίτα τι θα κάνεις για να μην την πατήσεις και εσύ". Νιώθω ότι όλα τα παιδιά με βοηθάνε και με προστατεύουν, γιατί είμαι άπειρος.

Το τρίπτυχο νέος, ωραίος, πετυχημένος που θέλει να είναι κάθε μέρα και με άλλη γυναίκα, δεν φαίνεται να ισχύει για σένα. Σωστά;
Πιστεύω ειλικρινά ότι οι χαρές της ζωής είναι τρείς. Η δουλειά σου, η οικογένεια σου και η σχέση σου. Αυτά είναι τα 3 βασικά, σύμφωνα με μένα και δεν λέω, μπορεί να είναι καλό να αλλάζεις συχνά γυναίκες μέχρι να βρεις τη σωστή, αλλά όταν βρεις την κατάλληλη πρέπει να την κρατήσεις.

Πόσο φροντίζεις τον εαυτό σου;
Μου αρέσει να έχω ωραίο σώμα, αλλά δεν πηγαίνω συχνά γυμναστήριο. Όλο το χειμώνα τρώω κανονικά και κατά τον Μάρτιο Απρίλιο ξεκινάω διατροφή και εντατική γυμναστική για να είμαι έτοιμος για το καλοκαίρι και να διορθώσω αυτά που έκανα το χειμώνα.

Έκανες ποτέ δίαιτα στη ζωή σου;
Αυτό που σου είπα πριν ως διατροφή, στην ουσία είναι αυστηρή δίαιτα, στρατιωτική και πειθαρχημένη. Πολύς μπακαλιάρος, πολύ σαλάτα και ασπράδια αβγών και όταν πεινάω υπερβολικά, κανένα πράσινο μήλο. Καθαρίζεις, φεύγουν τα νερά, οι τοξίνες και τα λίπη από το σώμα σου και ταυτόχρονα κάνω κάθε μέρα, μια ώρα διάδρομο. Λόγω δουλειάς δεν μπορώ να προσέχω και για οποιοδήποτε φυσιολογικό άνθρωπο είναι δύσκολο να κρατηθεί όλο το χρόνο στα ίδια κιλά.

Πιστεύεις ότι η επιτυχία οφείλετε μόνο στη ,μαγειρική σου ή και στην εμφάνισή σου;
Θα ήθελα να οφείλετε στις συνταγές μου και περισσότερο στον τρόπο μαγειρέματος.

Έχεις συγκατοικήσει ποτέ με κοπέλα και αν ναι ποιος μαγείρευε;
Να συγκατοικήσουμε, εντελώς δεν το έχω κάνει, απλά με τις σχέσεις μου τυχαίνει και μένουμε μαζί και τότε πολύ σπάνια μαγειρεύω σπίτι. Δεν έχω το κουράγιο, δεν μπορώ να μαγειρεύω όλη μέρα.

Σου λείπει η πόλη σου και οι φίλοι σου στη Θεσσαλονίκη; Θέλεις να επιστρέψεις εκεί κάποια στιγμή;
Σκέφτομαι να γυρίσω κάποια στιγμή Θεσσαλονίκη, αλλά όχι σύντομα. Είναι οι κολλητοί μου εκεί και την αγαπώ τόσο πολύ, είναι η πόλη μου.