Αθηνά Οικονομάκου: «Με ενοχλεί όταν μπαίνουν στον προσωπικό μου χώρο»

Αθηνά Οικονομάκου: «Με ενοχλεί όταν μπαίνουν στον προσωπικό μου χώρο»

Μια κουβέντα για φιλίες, σχέσεις και κιλά

Δεν τη έχω συναντήσει ποτέ από κοντά, αλλά μια φίλη μου έλεγε ότι την είδε το καλοκαίρι τη Μύκονο και είναι από τα πιο όμορφα κορίτσια που έχει δει ποτέ. Πιθανότατα, πάντως είναι δύσκολο να μην την προσέξεις. Είναι σχεδόν παντού, στην τηλεόραση, στα περιοδικά, στο θέατρο. Την πετυχαίνω καθ΄ οδόν για παράσταση στα Ιωάννινα. Μαζί με τον Νίκο Μουτσινά, τον θανάση Αλευρά και τη Ζέτα Μακρυπούλια γύρισαν για δεύτερο καλοκαίρι την Ελλάδα με την παράσταση "Tα Bαφτίσια"*

Πρόλαβες να κάνεις διακοπές φέτος;
Ευτυχώς είχα 15 μέρες κενό τον Αύγουστο και έτσι πρόλαβα και ξεκουράστηκα σε αντίθεση με άλλες χρονιές.

Απ΄ ότι είδα, πήγες στη Μύκονο. Δεν φοβήθηκες ότι θα σου χαλάσουν τις διακοπές οι paparazzi;
Όχι δεν είχα τέτοιο φόβο, γιατί πήγα με φίλες μου και δεν είχα τέτοιες συναντήσεις. Μόνο μια φορά έτυχε να με βρουν οι φωτογράφοι.

3 σεζόν το ίδιο έργο. Ποιο είναι το μυστικό για να μην βαριέσαι;
Το μυστικό είναι εξαιρετικοί συνάδελφοι και το γεγονός ότι μπορεί να συμβεί οτιδήποτε και να μας φτιάξει τη διάθεση. Δεν βαριόμαστε ποτέ, κάθε μέρα όλο και κάτι καινούργιο θα συμβεί.

Πώς ήταν να δουλεύεις με ένα φίλο , όπως ο Νίκος; Τα καλά τα ξέρουμε, υπάρχουν αρνητικά σε μια τέτοια συνεργασία;
Το μόνο αρνητικό που μπορώ να πω, είναι ότι είναι τελειομανής και έχει απαιτήσεις από όλους και από μένα και από εαυτό του, γιατί θέλει το αποτέλεσμα να είναι άψογο.

Επειδή ακριβώς είστε φίλοι του λες πάντα την αλήθεια ή τον προστατεύεις για να μην πικραθείς;
Το αντίθετο, επειδή είμαστε φίλοι του τα λέω όλα και είμαι πολύ ειλικρινής. Δεν κρατιέμαι και να ήθελα. Δεν τίθεται θέμα ότι θα τον πικράνω, πιστεύω ότι στους φίλους πρέπει να λέμε τα πάντα.

Με τη Ζέτα πώς ήταν η συνεργασία σας.
Ήταν άψογη και όλο το καλοκαίρι ήμασταν μαζί όλο το 24ωρο και είναι υπέροχο πλάσμα και δεν έχει καμία σχέση με την αυτή την πορσελάνινη κούκλα που έχουμε όλοι στο μυαλό μας και φαντάζεται ο περισσότερος κόσμος. Είναι ένα πολύ καλό παιδί, πολύ προστατευτική με τους φίλους της και επίσης πολύ έξυπνη.

Είναι μύθος ότι το δυσκολότερο πράγμα στο κόσμο είναι να βάλεις 2 γυναίκες να συνεργαστούν;
Προσωπικά η άποψή μου είναι ότι πρόκειται για μύθο, όμως για να υπάρχει και να ακούγεται τόσο πολύ αυτό, προφανώς θα ισχύει ως ένα βαθμό, πράγμα που σημαίνει ότι, είτε εγώ δεν είμαι ανταγωνιστική ή είμαι τυχερή στις μέχρι τώρα συνεργασίες μου με γυναίκες γιατί ποτέ δεν μου έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Αντιθέτως γίναμε και φίλες

Είσαι από τις ελάχιστες που δουλεύουν ακόμη στην τηλεόραση. Αισθάνεσαι τυχερή;
Φυσικά και αισθάνομαι τυχερή, βρήκα μια ομάδα ανθρώπων που δέσαμε και δεν θέλαμε να σταματήσουμε τη συνεργασία. Βέβαια δεν φτάνει μόνο η τύχη, μπορεί στις αρχές να έπαιξε ρόλο, αλλά μετά μετράνε διαφορετικά πράγματα.

Πιστεύεις ότι τα media επιμένουν περισσότερο στη δική σου προσωπική ζωή ή απλώς έτυχε;
Δεν κάνω σύγκριση με άλλους, αλλά νομίζω ότι όλα έγιναν σε φυσιολογικό βαθμό και όχι σε υπερβολή.

Λειτουργείς περισσότερο με τη λογική ή με το συναίσθημα στις σχέσεις σου;
Είμαι σε ένα μεταίχμιο λογικής και συναισθήματος. Όταν αισθάνομαι εμπιστοσύνη πέφτω με τα μούτρα στο συναίσθημα, όταν όμως λειτουργώ με τη λογική προχωράω με σύνεση και βλέπουμε.

Μέχρι που είσαι διατεθειμένη να αφήσει να κρυφοκοιτάξουν οι άλλοι την προσωπική σου ζωή;
Εγώ δεν είμαι διατεθειμένη να αφήσω τίποτε, αλλά είναι αδύνατον και έτσι συμβιβάζομαι ώστε να αφήνω όσο λιγότερα γίνεται και μπορώ. Δεν μου αρέσει να μπαίνουν στον προσωπικό μου χώρο με ενοχλεί.

Υπάρχει δημοσίευμα που σε έκανε να κλάψει;
Δεν θυμάμαι κάτι συγκεκριμένο και αν είχε συμβεί κάτι παρόμοιο θα το θυμόμουν.

Φροντίζεις το σώμα σου;
Δυστυχώς καθόλου και θα έπρεπε σιγά- σιγά αρχίσω γιατί όσο μεγαλώνω με εγκαταλείπει. Αυτό το χειμώνα θα προσπαθήσω να βάλω τη γυμναστική στο πρόγραμμα, γιατί είναι πολύ δύσκολο λόγω δουλειάς.

Πότε έκανε τελευταία φορά δίαιτα;
Δεν έχω κάνει ποτέ, αντίθετα προσπαθώ να πάρω κιλά γιατί χάνω πολύ εύκολα και παίρνω δύσκολα που είναι και αυτό μεγάλο πρόβλημα, γιατί αν είσαι ήδη στο όριο αρχίζεις να έχεις αδυναμία, να πονάνε τα κόκαλά σου, δεν είναι ωραίο. Τώρα τελευταία πέρασα και βρογχίτιδα και έχω χάσει 3 κιλά και αισθάνομαι τρομερή αδυναμία.

Πόσα κιλά είσαι και τι ύψος έχεις;
Είμαι 1.68μ. και είμαι 50 κιλά

Την ηλικία σου τη λες ή θα ήθελες ιδανικά να μην την ξέρουμε;
Είμαι 27 και πραγματικά δεν έχω λόγο να την κρύψω. Δεν με αφορά αυτός ο τρόπος σκέψης. Τώρα μεγαλώνοντας μπορεί να αλλάξω γνώμη.

Ποια θεωρείς την πιο όμορφη γυναίκα;
Δεν το έχω σκεφτεί... νομίζω τη Charlize Theron.

Υπήρχε εποχή που ξόδευες πολλά για ρούχα.
Πλέον λόγω κρίσης δυσκολεύομαι, κρατιέμαι και ψωνίζω με μέτρο. Παλιότερα ξόδευα αρκετά γιατί μου αρέσουν πολύ τα παπούτσια και οι τσάντες.

Έχεις πολύ ιδιαίτερο τραγούδι στο κινητό σου όταν σε καλεί κάποιος. (σ.σ ακούγεται το "Diamond are a girls best friend" της Marilyn Monroe)
Είναι κλασικό κομμάτι και το έχω πολλά χρόνια. Μπορεί και 5 και κάθε φορά λέω θα το αλλάξω και όλο το ξεχνάω.

Σ' αρέσουν τα κοσμήματα, ή απλώς σαν γυναικά σε ενδιαφέρει μόνο το μονόπετρο;
Καμία σχέση, το αντίθετο θα έλεγα, και όσο αφορά το γάμο, ναι όντως κάποια στιγμή θα με ενδιέφερε, αλλά όχι το μονόπετρο.

Είσαι ερωτευμένη αυτή τη εποχή;
Ας πούμε ότι είμαι μια χαρά

*Οι επόμενες παραστάσεις είναι:
Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στη θήβα και
Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στην Πάτρα