Γεράσιμος Γεννατάς -Ιωάννα Σουλιώτη: Τι απαντούν σε όσους τους αμφισβητούν;

Γεράσιμος Γεννατάς -Ιωάννα Σουλιώτη: Τι απαντούν σε όσους τους αμφισβητούν;

«Γιατί να μας ψηφίσετε»

Δύο νέοι άνθρωποι ο ηθοποιός Γεράσιμος Γεννατάς και η δημοσιογράφος, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και πρώην μοντέλο Ιωάννα Σουλιώτη αποφάσισαν ότι θέλουν να δοκιμάσουν την τύχη τους στα κοινά και απαντούν στο Queen.gr για ποιο λόγο αξίζουν να τους ψηφίσουμε.

Ερωτήσεις
1. Ποιος σε έπεισε να κατέβεις υποψήφιος/α; Τι σου είπε;

2. Τι απαντάς σε όσους λένε ένας ακόμη καλλιτέχνης κατεβαίνει υποψήφιος. Πόσο θα αντέξει;
3. Γιατί να σε ψηφίσουν; Πες μου ένα δυο λόγους για να σε προτιμήσει κάποιος;
4. Τι θα ήθελες να αλλάξεις στο Δήμο με τον οποίο θέλεις να ασχοληθείς;
5. Αν δεν ψηφιστείς θα στεναχωρηθείς; Πού θα το αποδώσεις



Γεράσιμος Γεννατάς (υποψήφιος με τη «Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών» Πετρουπολης)

1. Ο εαυτός μου μ' έπεισε, γιατί νομίζω ότι σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που περνάμε σαν άνθρωποι, σαν χώρα και σαν κοινωνία, ο καθένας μας οφείλει αν μπορεί και αν θέλει να κάνει κάτι που να άπτεται του συνολικού.

2. Επίσης έχουν κατέβει πολλοί δικηγόροι, πολλοί γιατροί. Νομίζω όπως πάρα πολλά πράγματα στην κοινωνία μας, έτσι κι αυτό, είναι μια αφελής διατύπωση που περισσότερο σκοπό έχει να απομακρύνει τη συζήτησή από την ουσία της και να τη φέρει στα κουτσομπολίστικα, όπως συνηθίζουμε σαν κοινωνία να κάνουμε, παρά στο ουσιαστικό.

3. Δεν μπορώ να μιλήσω τόσο πολύ εύκολα για τον εαυτό μου. Κανείς θα μπορούσε να συζητήσουμε και να κρίνει εξ' ιδίων εάν θα άξιζε τον κόπο, καταρχάς να ψηφίσει και στη συνέχεια να ψηφίσει κάτι.

4. Εγώ με το μόνο που μπορώ να ασχοληθώ είναι η Τέχνη, ο Πολιτισμός και ότι μπορεί να μην συνάδει ότι έχουμε γίνει ένα απέραντο «σκυλάδικο».

5. Όχι, δεν θα στεναχωρηθώ καθόλου. Νομίζω ότι η ζωή είναι μπροστά μας καθημερινά, οφείλουμε να τη ζούμε με όσο περισσότερη χαρά μπορούμε. Την ίδια στιγμή με περισσότερη αξιοπρέπεια, με όσο περισσότερη ηθική και όσο περισσότερη εντιμότητα αντέχουμε εμείς οι ίδιοι.

Ιωάννα Σουλιώτη (Υποψήφια στο Βύρωνα με την παράταξη του Παναγιώτη Κόνσουλα «Βύρωνας καθαρή επιλογή»)

1. Με έπεισε ο Παναγιώτης Κόνσουλας, ο υποψήφιος Δήμαρχος του Βύρωνα, ο οποίος μου είπε ότι πιστεύει σε μένα και ότι μπορώ να δώσω αρκετά πράγματα στο πολιτιστικό κομμάτι του Δήμου το οποίο έχει μια παράδοση στο παιδικό θέατρο και στο Φεστιβάλ βράχων. Πιστεύει πολύ στη βοήθεια μου και στη συμβολή μου και αυτό μου άρεσε.

2. Καταρχήν το επάγγελμα ή η ομορφιά κάποιου δεν παίζει κανέναν ρόλο αν είσαι στην πολιτική, είτε όχι. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι που δεν είμαστε πολιτικοί και δεν κάνουμε καριέρα στην πολιτική, ασχολούμαστε με τα κοινά και αποτελούμε γέφυρα, μεταξύ των πολιτών και των πολιτικών και άλλωστε οι τόσο πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι φέτος, αποδεικνύουν ότι ο κόσμος χρειάζεται ανθρώπους να εμπιστεύεται οι οποίοι έχουν αποδείξει με την καριέρα τους και την προσωπική τους ζωή ότι είναι ακέραιοι.

3. Έχω μεγάλη όρεξη να ασχοληθώ με κοινά και τα πολιτιστικά, έχω μεγάλο κέφι να δημιουργήσω χώρους και εκδηλώσεις για τα παιδιά και τους νέους ώστε να εκφράσουν τις ανησυχίες τους και να ανακαλύψουν τα ταλέντα, αλλά και για τους μεγαλύτερους ανθρώπους που θέλουν να ψυχαγωγηθούν και να είναι ωφέλιμοι στην κοινότητα.

4. Δεν ξέρω αν θέλω να αλλάξω κάτι και να δώσω κάτι παραπάνω απ αυτά που ήδη υπάρχουν αλλά ο Βύρωνας έχει μεγάλη ιστορία στα θέματα του πολιτισμού και θα ήθελα να γίνει κάτι οργανωμένα και σωστά και με επαγγελματισμό. Μια κοινωνία εξελίσσεται με πολιτισμό και όταν λύνονται σημαντικά προβλήματα, όπως η συγκοινωνίες και η στέγαση αστέγων και ζητήματα της καθημερινότητας. Ο πολιτισμός μπορεί να δώσει χαρά σε όλους, να εκφραστούν ταλέντα να αλλάξει τον τρόποι με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τη ζωή μας.

5. Αν δεν βγω δεν θα το αποδώσω σε κάποια συγκεκριμένη αιτία και ναι θα στεναχωρηθώ γιατί όταν πιστεύω κάτι το κάνω με όλο μου το είναι, αλλά από κει και πέρα η ζωή συνεχίζεται και θα συνεχιστεί και σ΄ αυτή την περίπτωση.