Μα ποιοι είναι επιτέλους οι υποψήφιοι της Ιρλανδίας για τη Eurovision, Jedward που έχουν κλέψει τις καρδιές όλων των Ευρωπαίων;

Μα ποιοι είναι επιτέλους οι υποψήφιοι της Ιρλανδίας για τη Eurovision, Jedward που έχουν κλέψει τις καρδιές όλων των Ευρωπαίων;

Δεν έχουν σπουδαία φωνή. Χορεύουν όπως οι άτσαλοι teenagers μετά από 5 μπίρες. Παρόλαυτα οι Jedward είναι η ένοχη απόλαυση όλων των Ευρωπαίων και πάνε με φόρα να πάρουν την πρώτη θέση στον αποψινό τελικό.

Δεν βλέπω γενικά X Factor. Βαριέμαι ελεεινά τα talent shows. Παρόλαυτα την 6η season του βρετανικού X Factor την έβλεπα για 10 εβδομάδες. Όσο ήταν στο παιχνίδι ο John και ο Edward, γνωστοί ως Jedward. Οι 18χρονοι Ιρλανδοί είναι το πιο διασκεδαστικό act της pop μουσικής στην Γηραιά Αλβιόνα τη στιγμή αυτή.

Aκόμα και αν το τραγουδιστικό ταλέντο τους δεν περισσεύει, το appeal τους ως pop stars είναι τεράστιο. Για εκείνους σίγουρα δεν είναι παράξενο, καθώς ως έφηβοι είχαν το θάρρος να δηλώνουν την αγάπη τους για τη Britney Spears και τους Backstreet Boys, με αποτέλεσμα να τους πειράζουν οι συνομήλικοι τους.

Αλλά οι Jedward ήταν original geeks που αγαπούσαν τη mainstream pop πέρα από κάθε όριο χλευασμού. Κάπως έτσι δήλωσαν συμμετοχή στο X Factor και με θράσος πήγαν στην πρώτη audition για να πουν ότι θέλουν να γίνουν pop stars για να φωνάζουν τα κοριτσάκια με λύσσα το όνομα τους.

Οι κριτές τους σχεδόν τους αντιπάθησαν, αλλά η νεανική υπεροψία τους και το χτένισμα τους ήταν αρκετό για να περάσουν στον επόμενο γύρο. Και ενώ κάθε γύρος φαινόταν πως θα είναι η τελευταία φορά τους στο παιχνίδι, οι Jedward άντεξαν 10 ολόκληρες εβδομάδες τραγουδώντας από One Republic μέχρι Britney Spears (για την οποία έχουν πει πως παρότι δεν είναι womanizers, αλλά cool guys, θα ήθελαν να φιλήσουν κάτω από το χριστουγεννιάτικο γκι).

Χρόνος που ήταν αρκετός για να δημιουργήσουν το hardcore κοινό τους. Σερβίροντας ξανά και ξανά την ίδια συνταγή, mainstream 90s pop μουσική με σαχλές χορογραφίες και φανταχτερά κοστούμια, οι Jedward κατάφεραν να γίνουν darlings του X Factor.

Ο Simon Cowell βοήθησε αρκετά σε αυτό μάλλον, καθώς όσο τους έκραζε τόσο το κοινό τους λάτρευε. Εν τέλει και αυτός υποκλίθηκε στη γοητεία τους. To appeal των Jedward ως pop stars είναι τόσο μεγάλο όσο η κώμη τους, Τα σηκωμένα ξανθά μαλλιά τους αλά Fido Dido είναι το απόλυτο trend στα κομμωτήρια και εκατοντάδες παιδάκια το έχουν ήδη υιοθετήσει. Φήμες ήθελαν ακόμα και το David Backham να κάνει το ίδιο κούρεμα.

Και αν αυτό δεν είναι αρκετό για να πείσει για το pop star quality των Jedward, ίσως το γεγονός ότι κατάφεραν με το πρώτο τους single, Under Pressure (Ice Ice Baby), να ξαναφέρουν στο προσκήνιο το Vanilla Ice είναι.

Οι Jedward είναι μακράν η πιο ένοχη, pop απόλαυση που απλά δεν είναι εύκολο για αντισταθεί κάποιος στη γοητεία τους. Για χάρη τους μέχρι και Eurovision θα δω το Σαββατόβραδο με την ελπίδα ότι μετά το Johnny Logan, οι γλυκείς, «παρτσακλοί» pop stars θα ξαναφέρουν τη νίκη στη χώρα τους, ακόμα και αν το τραγούδι τους είναι πραγματικά μέτριο, το οποίο ποτέ δεν είχε σημασία στη Eurovision.