Το μποζόνιο, ο μητροπολίτης και η Άντζελα

Το μποζόνιο, ο μητροπολίτης και η Άντζελα

Πώς η ελληνική πραγματικότητα τα συνδυάζει όλα.

Μόνο σε ένα παράλληλο σουρεαλιστικό σύμπαν θα συνέβαιναν τόσα ανόμοια και παράδοξα συμβάντα και εμείς θα αντιδρούσαμε με αξιοζήλευτη ψυχραιμία ή μάλλον απάθεια:

Η Βίκυ Σταμάτη νομίζει ότι κάθε Ελληνίδα έχει και από Hermès, μία καθημερινή και μία καλή, η Χρυσή Αυγή χαρίζει τα βουλευτικά αυτοκίνητα και ο Μάκης Ψωμιάδης ξέχασε να υποβάλλει φορολογική δήλωση. Πόσα να αντέξει ο εγκέφαλος μας πριν αρχίσει να κρασάρει;
Ας δούμε τι μας συγκίνησε πρόσφατα.

Το Άγιο Μποζόνιο
Δεν πρόλαβε καλά καλά να ξεθυμάνει η σαμπάνια από τα ποτήρια των επιστημόνων και των ερευνητών του CERN και ο μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ εξέδωσε ανακοίνωση που μεταξύ άλλων λέει: «Πίσω από αυτές τις τρομακτικές και αίσχιστες για την ανθρώπινη προσωπικότητα, την ανθρώπινη ιστορία και την ανθρώπινη φιλοσοφία απόψεις κρύβεται το αποκρουστικό πρόσωπο του δαιμονισμού, γιατί μόνο δαιμόνια και κατεχόμενοι από αυτά μπορούν να μωρολογούν με τέτοιες ανοησίες.»
Το να πιστεύει κανείς στην επιστήμη ή στο Θεό ή και στα δύο μαζί, είναι δικαίωμά του, αλλά η ταχύτητα που αντέδρασε η Εκκλησία, μόλις ένιωσε ότι απειλείται η εξουσία της είναι εντυπωσιακή. Ούτε η Λουκά δεν πρόλαβε να αντιδράσει πρώτη. Φαίνεται τελικά ότι μόνο για τα gay parade ή για το σωματίδιο, παίρνει θέση η Εκκλησία. Στα υπόλοιπα σιωπή και απουσία.
Το μόνο που απομένει για να την "αποτελειώσει", είναι να ανεβάσει ξανά η Βίσση τους «Δαίμονες».

Γράμμα στην Άντζελα
«Αγαπητή κυρία Δημητρίου θα σας έστελνα ένα γράμμα, αλλά φοβάμαι ότι θα καταλήξει στα σκουπίδια, οπότε θα σας τα πω από το site σύντομα, για να μην σας κουράσω.
Εγώ με το μέρος σας είμαι. Φυσικά και δεν είστε υποχρεωμένη να ξέρετε Γεωγραφία και Ιστορία στη συγκεκριμένη περίπτωση. Μη σας πω και τα ελληνικά που μάθατε, τζάμπα τα μάθατε. Τι τα χρειάζεστε; Εδώ ολόκληροι (γνωστοί) δημοσιογράφοι και δεν ξέρουν Συντακτικό. Αν ρωτήσεις τους νεαρούς -που επειδή έτρεξαν με τα μικρόφωνα στη Μύκονο ή στην Αράχοβα βαφτίστηκαν ρεπόρτερ- τι είναι τα τριτόκλιτα, θα σε κοιτούν με δέος.
Αντιλαμβάνομαι το σκεπτικό σας. Σας πήραν ξημερώματα και σας είπαν ότι κάτι Λιβανέζοι σας κάλεσαν στην Κερύνεια. Πώς θα τους πείτε όχι τους ανθρώπους; Τόσες φορές πηγαινοερχόσασταν στη Βηρυτό. Γιατί την Βηρυτό είδα ότι την ξέρετε, ενώ την Κερύνεια μια αρχαία ελληνική πόλη, με πάνω από 3.300 χρόνια ιστορίας πού να την ξέρετε η γυναίκα. Και κάτι τελευταίο, Άντζελά μου -μου επιτρέπεις τον ενικό; Δε λέω, χωρίς εσένα η ζωή μας θα ήταν πολύ φτωχή και καθόλου διασκεδαστική, αλλά κακώς σε εξόργισε τόσο ο χαρακτηρισμός "μοιχαλίδα". Εντάξει συμφωνώ, μοιχαλίδα δεν είσαι. Είσαι όμως αφελής, ανιστόρητη και περήφανη για την άγνοιά σου.
Σου χαρίζω ένα ωραίο τσιτάτο (λίγο παραλλαγμένο) που ξέρω πως θα το αγαπήσεις: Τέσσερα πράγματα είναι πάντα περισσότερα από ό,τι νομίζουμε: τα χρόνια μας, τα χρέη μας, οι εχθροί μας και η βλακεία μας»