Γιατί η Ελένη Μενεγάκη είναι η γυναίκα της χρονιάς;

Γιατί η Ελένη Μενεγάκη είναι η γυναίκα της χρονιάς;

Αναλύοντας την επιτυχία της

Μεταξύ μας δεν υπάρχει κανένας λόγος για να κάνουμε θέμα την Ελένη Μενεγάκη, μόνο που η πρώτη στήλη της νέας χρονιάς χρειάζεται ένα πρόσωπο λαμπερό, ωραίο και κυρίως τυχερό. Και ποιος είναι αυτός/η που ξεχώρισε τη χρονιά που μας πέρασε (για άλλη μια φορά, την πολλοστή στη σειρά); Η Ελένη φυσικά, η οποία δίκαια αναδεικνύεται ξανά η γυναίκα της χρονιάς.

Όμως η Ελένη δεν είναι απλά ένα ακόμη γούρι. Όχι, η καριέρα της Ελένης δεν στηρίχτηκε στην τύχη, ακόμη και αν οι περισσότερες επιτυχίες της ήρθαν τυχαία ή μάλλον της ήρθαν χωρίς να τις επιδιώξει. Η Ελένη βάσισε την καριέρα της σε μια έξυπνη τακτική που κυρίως είχε σκοπό να της εξασφαλίσει διάρκεια και όχι να την εκτοξεύσει στην κορυφή. Όμως και η διάρκεια ήρθε και μαζί της και η απρόσμενη τεράστια επιτυχία την οποία κανείς, ούτε και η ίδια δεν περίμενε. Κανείς δεν υποψιαζόταν ότι θα έφτανε τόσο ψηλά, αλλά συνέβη. Και όπως συμβαίνει σε επιτυχίες τέτοιου μεγέθους τον πρώτο και βασικό λόγο τον έχει κόσμος, το κοινό, που για ένα μυστήριο λόγο σε ξεχωρίζει, σε αγαπάει, σε μισεί, αγαπάει να σε μισεί και τέλος πάντων σε ακολουθεί πιστά και κατά πόδας.

Η Ελένη προσθέτει άλλον ένα χρόνο σε ένα σερί υπερπετυχημένων σεζόν και όσο κοινότοπο και αν ακούγεται, κάθε καινούργια παρουσία στην τηλεόραση και κάθε wanna be Ελένη, όχι μόνο δεν αποτελεί απειλή και δεν την αποδυναμώνει, αλλά αντίθετα την κάνει ακόμη πιο ισχυρή.

Κάθε πρωτοεμφανιζόμενη με σουξέ, αυτομάτως μπαίνει στην κατηγορία «θα γίνει η επόμενη Μενεγάκη» και η συγκεκριμένη λογική της σύγκρισης, δεν είναι παρά η βασική αρχή της απόλυτης επιτυχίας και καθιέρωσης. Όταν ψάχνουν για τη διάδοχο κατάσταση σημαίνει πώς ο στόχος επετεύχθη.

Με αυτή λοιπόν την χοντροκομμένη και μπακαλίστικη εξήγηση, η Ελένη φοράει το στέμμα της βασίλισσας για άλλη μια χρονιά και όχι άδικα και μπορεί να λέμε χίλια δυο και να πούμε ακόμη περισσότερα φέτος που κορυφώνεται η δικαστική διαμάχη με τον Γιάννη Λάτσιο για την κοινή τους περιουσία, αλλά το θέμα είναι πώς η Ελένη είναι μια και -μέχρι στιγμής- αναντικατάστατη.