Ποιοι είναι οι καλοί και ποιοι οι κακοί της τηλεόρασης;

Ποιοι είναι οι καλοί και ποιοι οι κακοί της τηλεόρασης;

Ο κόσμος των παρουσιαστών

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα και μόνο καλά πράγματα μπορούμε να γράψουμε ακόμη κι αν πρέπει να σχολιάσουμε έναν (τηλεοπτικό) κόσμο που μόνο αγγελικά δεν είναι πλασμένος. Επειδή όμως κανένας μας δεν ξέρει ποιός είναι καλός και ποιός είναι λιγότερο καλός σ αυτόν τον κόσμο, ας ασχοληθούμε με τα τηλεοπτικά πράγματα που είναι πολύ καλύτερα απ αυτά που φαίνονται. Για παράδειγμα τις κόντρες μεταξύ των παρουσιαστών.

Απλώς, οι περισσότερες απ αυτές, δεν υπάρχουν καν. Η Ζέτα Μακρυπούλια μπορεί ούτε καν να το ξέρει οτι έχει υποτιθέμενη κόντρα με τον Κωστόπουλο και ο Λιάγκας μπορεί να μην είχε καμία κακή πρόθεση να σχολιάσει τη γέννηση του μωρού του Φώτη Σεργουλόπουλου.

Καμια φορά τα πράγματα απλώς φουσκώνονται από τα υπόλοιπα μέσα ενώ συμβαίνει και κάτι άλλο: Αυτοί που σχολιάζουν τα σχόλια των παρουσιαστών ορισμένες φορές δεν είναι και οι πιο καλοί γνώστες της ελληνικής γλώσσας με αποτέλεσμα άλλο να θέλουν να γράψουν, άλλο να γράφουν και άλλο να αντιλαμβάνονται οι ενδιαφερόμενοι. Συμβαίνουν αυτά.

Φυσικά δεν λέω ότι ο κόσμος της τηλεόρασης και των παρουσιαστών είναι γεμάτος καλοσύνη. Αλίμονο. Ούτε όλοι οι υδραυλικοί αγαπιούνται μεταξύ τους ούτε όλοι οι ηλεκτρολόγοι, πόσο μάλλον οι παρουσιαστές. Απλώς ορισμένες φορές τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά από αυτό που τα κάνουμε να φαίνονται. Ας κατανοήσουμε λοιπόν όλοι ότι πρόκειται για μια πλάκα στην οποία συμμετέχουμε όλοι έτσι ώστε να ασχολούμαστε σ' ένα διάλειμμα των πραγματικών μας προβλημάτων και με καμία χαζομάρα. Αν μίλησε άσχημα ο Λιάγκας στη Σταμάτη και αν ο Πετρετζίκης θύμωσε με τον Κωστόπουλο. Γιατί παραδεχτείτε το: Ούτε που σας νοιάζει....