H Tόνια Σωτηροπούλου ΔΕΝ είναι το κορίτσι του James Bond.

H Tόνια Σωτηροπούλου ΔΕΝ είναι το κορίτσι του James Bond.

Είναι το ντεκόρ του James Bond.

Είδατε το Skyfall; Την Τόνια Σωτηροπούλου την είδατε; Αν δεν την είδατε είναι γιατί ήταν μπερδεμένη με τα σεντόνια δίπλα στον Ντάνιελ Γκρεγκ, τυλιγμένη με ένα φούξια παρεό, ανάμεσα στα μαξιλάρια. Ακίνητη και αμίλητη. Αν ήταν τσιγκούνηδες στον James Bond μπορεί να βάζανε και μια κούκλα να κάνει το ρόλο κι αν ήταν ελληνική η ταινία θα έπαιζε σίγουρα η κοπέλα από το κυλικείο: «Κατερινούλα, έλα βρε κούκλα μου να κάτσεις δίπλα στον Τζειμς Μποντ και να κάνεις ότι τον χαιδεύεις. Ελα βρε κορίτσι μου 2 λεπτά θα πάρει. Ουτε θα μιλάς ούτε τίποτα. Να έτσι ακίνητη, μπράβο βρε αγάπη μου, μεγάλη εξυπηρέτηση μας κάνεις».

Ακόμη και στο τρελλό Σαββατοκύριακο στου Μπέρνι, ο νεκρός Μπέρνι πιο πολλά κάνει από την Σωτηροπούλου στον James Bond! Δεν λέω, είναι σημαντικό να συμμετέχεις σε μια τόσο μεγάλη ταινία που θα κόψει εκατομμύρια εισιτήρια αλλά άλλο «συμμετέχεις» κι άλλο «παίζεις». Το να ξαπλώσεις για μερικά δευτερόλεπτα δίπλα στον πρωταγωνιστή μπορεί να σε φέρνει σε επαφή με σημαντικούς ανθρώπους του Χόλιγουντ και να σε κάνει να ξεχωρίζεις από μια απλή κομπάρσα αλλά κορίτσι του James Bond δεν σε κάνει. Ούτε δικαιολογεί 57 συνεντεύξεις στην Ελλάδα και άλλα τόσα σέξι εξώφυλλα με δηλώσεις του τύπου «δεν νιώθω ότι είμαι η ωραιότερη γυναίκα στον κόσμο» ή «ο Ντάνιελ Γκρεγκ μ' έκανε να αισθανθώ πολύ άνετα». Σε τι σ' έκανε να νιώσεις άνετα; Να ξαπλώσεις; Πλάκα μας κάνεις; Δεν λέω, εμείς στο σινεμά χειροκροτήσαμε μόλις είδαμε «την ελληνίδα για την οποία μιλάει όλος ο πλανήτης» (!!) και περιμέναμε με πατριωτική αγωνία να ακούσουμε και την ίδια την ελληνίδα να μιλάει. Να λέει έστω ένα «James it was wonderful....» αλλά μάταια.

Ο ρόλος της Τόνιας Σωτηροπούλου στο Skyfall είναι βουβός αλλά είναι και τυφλός. Η κάμερα δεν δείχνει καν ολόκληρο το πρόσωπο της, για να μην πω ότι δεν τη δείχνει ποτέ και όρθια. Είναι ο James Bond και κάπου στο βάθος μια μελαχροινή γυναίκα, υποτίθεται τουρκάλα που ξαπλώνει δίπλα του και τον χαιδεύει. Αυτό δεν την κάνει «κορίτσι του James Bond», την κάνει «ξεπέτα του James Bond» και μάλιστα από τις πολύ γρήγορες! Καταλαβαίνω ότι υπάρχει πιθανότητα η κοπέλα να γύρισε περισσότερες σκηνές και να τις κόψανε στο μοντάζ- το έπαθε και η Ειρήνη Παπά στο Ημερολόγιο του Λοχαγού Κορέλι. Όπως επίσης καταλαβαίνω ότι δεν είναι και μικρό πράγμα να σε διαλέγει ο ίδιος ο Σαμ Μέντες έστω και για να κάνεις το ντεκορ. Αλλά οι δηλώσεις του τύπου «ήταν ένας μικρός αλλά πολύ ξεχωριστός ρόλος και μάλιστα στο τέλος ο χαρακτήρας κάνει την υπέρβαση» πρώτα βλέπεις την ταινία και μετά τις κάνεις. Εκτός κι αν μας κοροιδεύεις...