Εδώ ήθελε ο Tom Cruise να στείλει τη Suri

Εδώ ήθελε ο Tom Cruise να στείλει τη Suri

Φωτογραφίες από τις εγκαταστάσεις της «σχολής» Σαϊεντολογίας που λέγεται ότι έφερε την οριστική ρήξη στον γάμο των δύο ηθοποιών

Η Daily Mail δημοσίευσε φωτογραφίες από την έδρα της εκκλησίας της Σαϊεντολογίας, ονόματι Sea Org, όπου τα μέλη της αίρεσης ορκίζονται υποταγή σε αυτήν για ένα δισεκατομμύριο χρόνια. Λέγεται, μάλιστα ότι η απόφαση του σταρ του Top Gun να στείλει εκεί την 6χρονη κόρη του, Suri, μπορεί, τελικά, να του στοίχισε τον γάμο του με την Katie Holmes.

Οι εγκαταστάσεις, που βρίσκονται στην Καλιφόρνια, λειτουργούν σαν στρατιωτική βάση, ενώ φρουρούνται επί 24ώρου βάσεως. Στα μέλη που μένουν εκεί απαγορεύεται να κάνουν παιδιά, ενώ πληρώνονται 50 δολάρια την εβδομάδα. Εάν, δε, κάποιο από αυτά κοιτάξει «με τον λάθος τρόπο» ένα άλλο μέλος, μπορεί να τιμωρηθεί, πηγαίνοντας στην «Τρύπα»- δύο τρέιλερ στο πλάι των εγκαταστάσεων, που λειτουργούν σαν τόπος απομόνωσης.

Το Sea Org βρίσκεται στο στόχαστρο ερευνητών του FBI, για human trafficking ενώ ένα (πρώην) μέλος έχει ισχυριστεί, στο παρελθόν, ότι οι υψηλότεροι σε ιεραρχία ομόθρησκοί του τον έκλεισαν, για να τον τιμωρήσουν, σε ένα αμπάρι πλοίου, χωρίς τροφή, για 18 ώρες καθημερινά.

Οι φήμες θέλουν την Holmes να μην θέλει καθόλου να στείλει την Suri σε μία θρησκευτική «ακαδημία», η οποία χρηματοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από τον Will Smith, που είναι γνωστός ευεργέτης του δημοφιλέστερου σχολείου Σαϊεντολόγων. Το Sea Org λέγεται ότι είναι η κεντρική βάση της εκκλησίας της Σαϊεντολογίας, ενώ τα εσώκλειστα μέλη του υπολογίζονται κοντά στις 6.000. Τα τελευταία χρόνια δεν είναι λίγα τα πρώην μέλη της οργάνωσης (μεταξύ των οποίων και ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης, Paul Haggis)που έχουν μιλήσει για τις βάναυσες συνθήκες που επικρατούν κεκλεισμένων των θυρών.

Ο όρκος υποταγής ενός δισεκατομμυρίου χρόνων των μελών συμβολίζει «την αιώνια πίστη στην θρησκεία» και δίνεται και από παιδιά ηλικίας 10 ετών. Η έξοδος από την βάση απαγορεύεται στα μέλη τα οποία, σε περίπτωση που θελήσουν να φύγουν, εντοπίζονται από ειδική ομάδα η οποία χρησιμοποιεί συναισθηματική ή, σε κάποιες περιπτώσεις, και σωματική βία με σκοπό να τους φέρει πίσω. Όσοι θελήσουν να αποχωρήσουν από τις εγκαταστάσεις παραλαμβάνουν και έναν λογαριασμό για όλες τις υπηρεσίες που έλαβαν κατά την παραμονή τους εκεί, το ποσό του οποίου μπορεί να είναι και εξαψήφιο. Υπό τις οδηγίες των «πρεσβύτερων» της εκκλησίας, τα μέλη μπορούν να ζητήσουν την εθελούσια τιμωρία τους, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τους κανόνες, η οποία, πολλές φορές, είναι η κακής ποιότητας τροφή, η έλλειψη ύπνου και η απαγόρευση της ομιλίας για μέρες.

Διαβάστε ακόμα: Suri Cruise: από μικρή στους κόλπους της Σαϊεντολογίας

Σαϊεντολογία: η Θρησκεία των Διασημοτήτων