Γιατί η Beyoncé δυσαρέστησε τη NASA;

Γιατί η Beyoncé δυσαρέστησε τη NASA;

H Queen Bey μπορεί να έκανε το iTunes να γονατίσει με το νέο της album, αλλά προκάλεσε και αντιδράσεις.

 

Όταν πριν λίγες εβδομάδες κυκλοφόρησε μέσω iTunes η Beyoncé το νέο της album χωρίς καμία προειδοποίηση και κανένα promo, κατόρθωσε να προκαλέσει υστερία. Πάνω από 1,2 εκατομμύρια tweets γράφτηκαν τις πρώτες δώδεκα ώρες, 80 χιλιάδες αντίγραφα πωλήθηκαν τις τρεις πρώτες ώρες, ενώ το iTunes κράσαρε από τους χιλιάδες fans που μπήκαν να κατεβάσουν το album ταυτόχρονα.

Παρά, όμως, την μεγάλη επιτυχία, δεν έλειψαν και οι αντιδράσεις και αυτήν τη φορά ήρθαν από τη Nasa. To τραγούδι της Sasha Fierce «ΧΟ» ξεκινά με ένα ηχητικό απόσπασμα από το δυστύχημα του Challenger (1986), όπου τα επτά μέλη του πληρώματος του διαστημικού λεωφορείου έχασαν τη ζωή τους, όταν εκείνο εξεράγει και έπεσε από το διάστημα.

{youtube} 3xUfCUFPL-8{/youtube}

Αμέσως, λοιπόν, μετά την κυκλοφορία του «ΧΟ» η Nasa έβγαλε μια ανακοίνωση στην οποία χαρακτηριστικά αναφέρεται: «Το δυστύχημα του Challenger είναι ένα σημαντικό μέρος της ιστορίας μας. Μια τραγική υπενθύμιση ότι η εξερεύνηση του διαστήματος είναι επικίνδυνη και δεν πρέπει ποτέ να υποτιμάται. Η Nasa δουλεύει κάθε ημέρα για να τιμήσει την κληρονομιά των νεκρών αστροναυτών, καθώς συνεχίζει να προσπαθεί να φέρει εις πέρας την αποστολή της να φτάσει σε νέα ύψη και να εξερευνήσει το σύμπαν». Την δυσαρέσκειά της εξέφρασε και μια χήρα του διοικητή του Challenger σημειώνοντας πως το τραγούδι αυτό είναι «συναισθηματικά δύσκολο» για τους συναδέλφους, τις οικογένειες και τους φίλους του χαμένου πληρώματος του Challenger.

Από την άλλη η Beyoncé θέλησε να υπερασπιστεί το κομμάτι της, λέγοντας πως συμπεριέλαβε το εν λόγω ηχητικό απόσπασμα ως «ένα αφιέρωμα στην ανιδιοτελή προσφορά του πληρώματος του Challenger με την ελπίδα πως δεν θα ξεχαστεί ποτέ».

Διαβάστε επίσης:

Η Beyoncé και τρία top models στο νέο της clip

To μπικίνι της Rihanna αξίας 720 ευρώ