Όταν η Αλίκη αποφάσισε να κόψει τα μακριά ξανθά μαλλιά της!

Όταν η Αλίκη αποφάσισε να κόψει τα μακριά ξανθά μαλλιά της!

Το χρονικό του διάσημου κουρέματος μέσα από φωτογραφίες

Όταν η Αλίκη είχε αποφασίσει να κόψει τα μαλλιά της και να αλλάξει το χρώμα τους, είχε γίνει είδηση και λόγος για να φωτογραφηθεί.
Κάποιοι είχαν προλάβει να πουν: Mα είναι δυνατόν να ασχολούμαστε με... τρίχες! Κι όμως αντικειμενικά αποτέλεσε σημαντικό γεγονός. Το ξανθό κορίτσι που είχε αναδειχτεί σε εθνική σταρ, είχε νικήσει τον χρόνο, είχε διασκεδάσει μέχρι τότε τρεις ολόκληρες γενιές, είχε μεγαλώσει , ωριμάσει και είχε αποφασίσει να αλλάξει. Η εξωτερική αφορμή ήταν το θεατρικό μιούζικαλ που ετοίμαζε εκείνη την χρονιά, το Βίκτωρ- Βικτώρια, αλλά στην ουσία ήταν μια βαθύτερη αναγκαιότητα.
Η Αλίκη είχε δηλώσει για αυτή της την απόφαση: - Με απόλυτη επίγνωση πήρα τον δρόμο της «λάμψης και της στράψης», ενώ τα παιδικά μου οράματα στόχευαν κάπου αλλού. Τώρα κόβω τα μαλλιά μου και φαντάζει σαν ένα γεγονός. Δεν νομίζω πως είναι και τόσο σπουδαίο. Τα περιβόητα ξανθά μαλλιά μου είναι μελαχρινά αλλά και εγώ η ίδια το έχω ξεχάσει. Γιατί να μην ξαναγυρίσω στην αλήθεια; Πάντα με ενδιαφέρει και ψάχνω προς αυτή την κατεύθυνση. Το κόψιμο των μαλλιών έχει ενδιαφέρον γιατί αλλάζει το image. Για να σοβαρευτούμε όμως εγώ ζητάω μια αλλαγή για τον εαυτό μου γιατί έτσι την θέλω.
Οκτώβριος 1983 λίγο πριν την πρεμιέρα.