Κι όμως: Το επόμενο αγαπημένο σου t-shirt μπορεί να βγεί από... εκτυπωτή!

Κι όμως: Το επόμενο αγαπημένο σου t-shirt μπορεί να βγεί από... εκτυπωτή!

Δες το εντυπωσιακό project του brand Akiko Yoshimoto και της Epson! 

Τέχνη και τεχνολογία είναι δύο λέξεις που έχουν κοινή ρίζα και στην περίπτωση του brand Akiko Yoshimoto αποδεικνύεται ότι όταν η τέχνη αξιοποιεί την τεχνολογία το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον.


Στην προκειμένη περίπτωση, η Akiko Yoshimoto, την οποία έχει δημιουργήσει μία καθ' όλα δημιουργική Ελληνίδα καλλιτέχνιδα, η Alkistis Ven, συνεργάζεται με την Epson, μία από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως στο χώρο των εκτυπώσεων, προκειμένου να εκτυπώσει φωτογραφίες σε μεγάλα και διαφορετικά μεγέθη, όπως επίσης και να εκτυπώσει τα έργα της πάνω σε μία ποικιλία υλικών και επιφανειών.


Μία τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση είναι η "Έβδομη Ήπειρος", ένα έργο από την Alkistis Ven, που ενώνει διάφορες γωνιές του κόσμου σε μεμονωμένες φωτογραφίες. Αποτελεί μια σπάνια ταξιδιωτική φωτογραφική συλλογή με εικόνες από την Ασία, την Αφρική, την Ευρώπη και την Αμερική που έχουν συνδυαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να δημιουργήσουν την φαντασιακή «Έβδομη Ήπειρο». Η «Έβδομη Ήπειρος» είναι ένα έργο όπου η πραγματικότητα και η φαντασία συνδέονται, αποδίδοντας ένα μωσαϊκό σουρεαλισμού, ψυχεδελικής τέχνης, ζωντανών χρωμάτων και ταξιδιωτικής φωτογραφίας. Αυτά τα πολυεπίπεδα φωτογραφικά μωσαϊκά εκφράζουν ιδανικά παγκόσμιας ειρήνης, ενότητας, ισότητας και αρμονίας με τη φύση. Η δουλειά της Alkistis Ven δοκιμάζει τα όρια μεταξύ φωτογραφίας και τεχνολογίας καθώς τα έργα της εκτυπώνονται σε επτά υλικά: ύφασμα, μέταλλο, πλαστικό, ξύλο, γυαλί, πηλό και καμβά, δημιουργώντας μια "Έβδομη Ήπειρο".


Η Epson βοηθά από την αρχή την καλλιτέχνιδα να δημιουργήσει αυτόν τον υπερρεαλιστικό κόσμο. Οι εικόνες που συλλαμβάνει με τον φακό της η Alkistis Ven, επεξεργάζονται και αποτυπώνονται με κάθε λεπτομέρεια, χάρη στους φωτογραφικούς εκτυπωτές της Epson που στηρίζουν την καλλιτέχνη σε κάθε στάδιο της παραγωγής.

IMG 6272 3ceb2


Από το πρώτο δοκίμιο, με τον Stylus Pro 7890 Spectroproofer, έως και την τελική εκτύπωση βέλτιστης ποιότητας φωτογραφιών, με τους SureLab SL-D3000 και SureLab SL-D700, οι inkjet εκτυπωτές της Epson επιτρέπουν την παραγωγή φωτογραφιών μήκους έως ενός μέτρου. Χάρη στην Precision Core, την τεχνολογία κατασκευής των Micro Piezo κεφαλών, παράγουν ευκρινείς εικόνες και ρεαλιστικά αντίτυπα, ενώ με τον εκτυπωτή δοκιμίων Stylus Pro 7890 το αποτέλεσμα είναι εγγυημένα υψηλής ποιότητας και ταχύτητας, με 40 τ.μ./ώρα.


Αφού η δημιουργός δει τις φωτογραφίες τις εκτυπωμένες, με κάθε λεπτομέρεια και τις επεξεργαστεί, ξεκινά η τελευταία φάση της «Έβδομης Ηπείρου», με την εκτύπωση των έργων της σε ποικιλία υλικών και επιφανειών, με στόχο τη δημιουργία μιας νέας αγοράς ποιοτικών ενδυμάτων, αξεσουάρ και μικροεπίπλων. Οι SureColor SC-F2000 και SureColor SC-F6000 δίνουν σε κάθε καλλιτέχνη τη δυνατότητα πειραματισμού σε διαφορετικά μέσα εκτύπωσης, όπως υφάσματα, πλακάκια, ξύλο, πλαστικό και μέταλλο. Η σειρά SureColor SC-F επιτρέπει την ψηφιακή εκτύπωση απ' ευθείας σε ύφασμα, σε μόλις λίγα λεπτά, αλλά και την παραγωγή μικρών ποσοτήτων συγκεκριμένων σχεδίων, κατά παραγγελία, με πλήρη ακεραιότητα του τελικού χρώματος, σε σχέση με την πρωτότυπη φωτογραφία.

IMG 6053 c2bb5

Οι εκτυπωτές της Epson στο σύνολό τους προσφέρουν ακριβώς τις λύσεις που απαιτούν οι καλλιτέχνες και επαγγελματίες του χώρου, συνδυάζοντας απαράμιλλη χρωματική ποιότητα, μέγιστη παραγωγικότητα και μηδενικό χρόνο εκτός λειτουργίας, παρέχοντας στους σχεδιαστές έναν εύχρηστο και οικονομικό τρόπο να αναβιώνουν τις ιδέες τους, με μεγαλύτερο έλεγχο, ευελιξία και αξεπέραστη ποιότητα.