BacktoSchool – τα εργαλεία τεχνολογίας που θα βοηθήσουν το παιδί μας

BacktoSchool – τα εργαλεία τεχνολογίας που θα βοηθήσουν το παιδί μας

Πρώτη ημέρα στο σχολείο και το παιδί γυρίζει στο σπίτι έχοντας αναλάβει την πρώτη εργασία της χρονιάς: να βρει, να τυπώσει και να πάει πίσω στο σχολείο μία φωτογραφία από την διώρυγα του Σουέζ. Και εκεί είναι που ανακαλύπτεις ότι δεν μπορεί να το κάνει. Πολύ απλά, γιατί δεν έχει τα απαραίτητα εργαλεία. Όπως είναι, για παράδειγμα, ένας προσωπικός υπολογιστής και ένας εκτυπωτής.

Οι ψηφιακές τεχνολογίες έχουν «εισβάλλει» και στην ελληνική εκπαίδευση και ο κάθε γονιός καλείται να προσφέρει στο παιδί του τα απαραίτητα εργαλεία προκειμένου να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των καιρών. Μία βόλτα σε ένα κατάστημα όπως αυτά της αλυσίδας Κωτσόβολος, μπορούν να δώσουν τη λύση.

Κατ' αρχήν, χρειάζεται μία υπολογιστική συσκευή: είτε ένα PC είτε ένα tablet. Συνήθως, για τα μικρότερης ηλικίας παιδιά το tablet είναι προτιμότερο.Oλόγος που θέλετε μία υπολογιστική συσκευή είναι για να αναζητεί το παιδί πληροφορίες στο Διαδίκτυο και να μπορεί να φτιάξει ηλεκτρονικά μία εργασία. Επιπλέον, όλα τα σχολικά βιβλία υπάρχουν και σε ηλεκτρονική μορφή, όπως και βοηθήματα και γενικότερα το tablet ή το laptop θα δώσει πολύτιμες λύσεις σε μαθητές και γονείς.

c10222701-1l 83f33

Σημαντική λεπτομέρεια είναι η οθόνη που θα επιλέξετε. Προτιμότερο να πληρώσετε κάτι παραπάνω αλλά να πάρεις ένα μηχάνημα με καλής ποιότητας οθόνη, παρά να διακινδυνεύσετε την υγεία των ματιών του παιδιού. Κλασική συμβουλή μεν, αλλά τα πάντα δεν πρέπει να είναι θέμα τιμής. Άλλωστε, στον Κωτσόβολο υπάρχουν και οι ευκολίες πληρωμής σε δόσεις που ξεκινούν από 10 ευρώ το μήνα.

Απαραίτητος είναι και ένας εκτυπωτής, μία κατηγορία όπου υπάρχουν προτάσεις για όλα τα πορτοφόλια και τις ανάγκες.

c10147511-1l 6e2eb

Τι άλλα τεχνολογικά εργαλεία μπορείτε να προσφέρετε στο παιδί σας; Σίγουρα, ένα καλό κινητό - smartphone, ειδικά αν έχει φθάσει στο Γυμνάσιο, όπου όλα τα παιδιά έχουν κινητό και το χρησιμοποιούν για τα πάντα: από ψυχαγωγία μέχρι για να αναζητούν πληροφορίες για το σχολείο τους. Σημειώστε εδώ ότι υπάρχουν πολλά αξεσουάρ: από ακουστικά μέχρι θήκες για να βάζει το smartphone όταν πάει για τρέξιμο. Απλώς, θυμηθείτε ότι το smartphone είναι προτιμότερο να το αγοράσετε στο παιδί σας όταν έχει πάει στο Γυμνάσιο και όχι νωρίτερα.

c10249892-1l baedd