Τα τέσσερα πράγματα που κάνουν οι πλούσιες και επιτυχημένες γυναίκες

Τα τέσσερα πράγματα που κάνουν οι πλούσιες και επιτυχημένες γυναίκες

Γιατί η επιτυχία δεν έρχεται ποτέ μόνη της

Είτε θέλεις να έχεις αρκετά χρήματα για να αγοράζεις τα ωραιότερα παπούτσια χωρίς να περιμένεις τις εκπτώσεις, είτε γιατί θες να αγοράσεις το τέλειο σπίτι το να έχεις έναν τραπεζικό λογαριασμό με αρκετά ψηφία είναι σίγουρα στις επιθυμίες σου. Το ζήτημα είναι πως τελικά στη ζωή λίγοι καταφέρνουν να πετύχουν τα όνειρά τους και να ζουν μεγαλοπρεπώς. Ειδικοί ερευνητές που ασχολήθηκαν με 100 αυτοδημιούργητες γυναίκες με εκατομμύρια στην τράπεζα κατάληξαν πως όλες οι πετυχημένες γυναίκες παγκοσμίως είχαν τέσσερις στρατηγικές:

Είχαν όραμα
Το να έχεις στόχο σε βοηθάει να κοιτάς κατάματα την επιθυμία σου. Το να συνεχίζεις να ονειρεύεσαι ακόμα κα τις δύσκολες στιγμές χρειάζεται ένα όραμα, μια λεπτομερή εικόνα του τι θες και πως θα το πετύχεις. Σκέψου λοιπόν τι θα είναι η επιτυχία για σένα σε μερικά χρόνια από τώρα. Με λεπτομέρειες. Όταν λοιπόν είσαι σε ένα σταυροδρόμι για να επιλέξεις έξυπνα το μέλλον σου για παράδειγμα να μείνεις στη δουλειά που είσαι ή να πας σε μια άλλη με λιγότερα λεφτά, απλά και μόνο γιατί είναι πιο κοντά στο όραμα σου αυτό θα σε κρατήσει ζωντανή στο όνειρο.

Σχεδιάζουν μόνο το κοντινό μέλλον
Το να δημιουργήσεις μια αναλυτική στρατηγική για το πώς θα ξεκινήσεις μια δική σου δουλειά ακούγεται έξυπνο, αλλά μπορεί τελικά να μην αποδώσει. Αν δηλαδή κάτι στραβώσει στο σχέδιο σου θα πρέπει να αλλάξεις όλα τα επόμενα βήματα. Αν όμως σχεδιάζεις ένα ένα τα βήματα τότε θα φτάσεις ομαλά στο όνειρό σου. Αυτοί οι μικροί στόχοι είναι που δίνουν ενέργεια για το επόμενο βήμα. Οι σπουδαιότεροι managers λένε πως για να είσαι συγκεντρωμένος στον στόχο σου πρέπει να σκέφτεσαι τι θες να πετύχεις τις επόμενες 30 μέρες.

Οι κοινωνικές επαφές είναι το μεγαλύτερο όπλο τους
Οι δυνατές συνεργασίες είναι εξαιρετικά χρήσιμο κλειδί για μια γυναίκα που έχει μικρότερες πιθανότητες να γίνει διευθυντής σε μια εταιρεία. Έρευνα έδειξε πως το 73% των επιχειρηματιών απέδωσαν την επιτυχία τους στις γνωριμίες τους. Ο κύκλος σου πρέπει να περιλαμβάνει προσωπικότητες που έχουν ήδη πετύχει στη ζωή τους και είναι επαγγελματικά ενεργοί. Για να τους βρεις κάνε μια λίστα από 10 άτομα που έχουν καταφέρει αυτό που θες και εσύ από τη ζωή σου και μετά προσέγγισέ τους. Ανέπτυξε τις γνωριμίες σου μέσω LinkedIn και κάνε παρέες από το επαγγελματικό σου περιβάλλον.

Προσπερνάνε τους φόβους τους
Είτε θες να αλλάξεις καριέρα είτε ψάχνεις τρόπους να επενδύσεις τα χρήματα σου να ξέρεις πως όλοι φοβούνται τις κακές επιλογές. Αλλά αυτές τις επιλογές πρέπει να τις πάρεις με τόλμη και χωρίς φόβο. Η αλήθεια είναι (και μην το ξεχάσεις ΠΟΤΕ) πως η αποτυχία είναι απαραίτητο συστατικό για την επιτυχία.

Ξεκίνησε, κάνε μερικά λάθη και μάθε από τις αποτυχίες σου...

Διαβάστε ακόμη:

Δεν πήρες προαγωγή; Τα 6 λάθη που κάνεις και μένεις στην ίδια θέση

9 μικρά αλλά αγχωτικά λάθη που όλες έχουμε κάνει στην καριέρα μας