Επαγγελματική κρίση στα 30; 4 μυστικά για να βρεις αυτό που θες να κάνεις στη ζωή σου

Επαγγελματική κρίση στα 30; 4 μυστικά για να βρεις αυτό που θες να κάνεις στη ζωή σου

Ποτέ δεν είναι αργά να κυνηγήσεις τα όνειρά σου!

Το πιο δύσκολο πράγμα στη ζωή είναι να καθίσεις με τον εαυτό σου και να διαλέξεις κατεύθυνση. Ακόμα και αν πάτησες τα πρώτα άντα πιθανόν να μην έχεις κατασταλάξει στα επαγγελματικά σου... Μπορεί να αλλάζεις δουλειά διαρκώς και καμία από αυτές να μην σε γεμίζει ή μπορεί να δουλεύεις νύχτα μέρα σε ένα περιβάλλον που σου προκαλεί θλίψη... Μην αγχώνεσαι... Ανέλαβε πρωτοβουλίες και θα δεις ότι δεν υπάρχει ποτέ επαγγελματικό αδιέξοδο.

Αυτά είναι τέσσερα μυστικά που μπορούν να σε βοηθήσουν στο επόμενο βήμα της ζωής σου:

Ταξίδεψε
Το ξέρουμε, το ξέρουμε! Ακούγεται κοινότυπο αλλά τα πλεονεκτήματα αι οι γνώσεις, που χαρίζουν τα ταξίδια είναι απεριόριστες... Δεν σου μαθαίνουν μονάχα πράγματα για τον κόσμο ή για άλλες κουλτούρες, αλλά και πράγματα που δεν μπορείς να φανταστείς ότι αποκαλύπτουν για τον εαυτό σου και τα ενδιαφέροντά σου. Ανοίγει τη φαντασία σου στις πιθανότητες. Σε βγάζει από τη ζώνη ασφαλείας σου, σε βοηθάει να εκτιμήσεις αυτά που έχεις αφήσει πίσω και σε βοηθάει να ανακαλύψεις ένα διαφορετικό τρόπο ζωής.

Δούλεψε ως ειδικευόμενη
Το να δουλεύεις χωρίς να πληρώνεσαι σε αυτές τις εποχές είναι πολυτέλεια, αλλά μπορείς να το κάνεις part time. Βρες μια εργασία που νομίζεις ότι σου πηγαίνει και στην οποία θα είσαι καλή και κάνε τις κινήσεις σου για να βρεις αυτή τη δουλειά έστω και αμισθή για κάποιο διάστημα. Θα σε βοηθήσει να ανακαλύψεις τα ταλέντα, που θεωρείς ότι έχεις, και παράλληλα θα μπορέσεις να γνωρίσεις ανθρώπους από άλλους κλάδους οι οποίοι θα σε βοηθήσουν να μάθεις το αντικείμενο ή να σου ανοίξουν νέες πόρτες.

Ξεκίνησε ένα νέο χόμπι ή και δύο
Δεν νομίζεις ότι έχεις κάτσει αρκετά στον καναπέ σου, γκρινιάζοντας για τη ζωή σου; Μύησε τον εαυτό σου σε νέα πάθη, νέες δραστηριότητες ακόμα και σε πράγματα που πιστεύεις ότι μπορεί να μην σου αρέσουν. Σε βγάζουν από το σπίτι και σου γνωρίζουν νέες ανθρώπους. Νέοι άνθρωποι σημαίνει καινούριοι δρόμοι, πιθανές ευκαιρίες, νέοι ορίζοντες. Δεν θα μπορέσεις να μάθεις ποτέ τι να κάνεις στη ζωή σου αν δεν εκμεταλλευτείς αυτά που η ζωή σου προτείνει.

Μίλα σε κάποιον
Το να γράφεις τις σκέψεις σου στο ημερολόγιο δεν φτάνει. Το να βρεις κάποιον ειδικό να αποκαλύψεις όσα σκέφτεσαι, αλλά δεν κάνεις πράξη θα έχει αποτέλεσμα. Είτε λέγεται life coach, είτε σύμβουλος καριέρας σίγουρα θα μπορέσει να σε βοηθήσει να οργανώσεις το μυαλό σου και να σε κατευθύνει σε αυτό που πραγματικά θες να κάνεις, αλλά δεν το έχεις κάνει ποτέ εικόνα. Να θυμάσαι πως όπως ακριβώς και στη ζωή, έτσι και στα επαγγελματικά ποτέ (μα ποτέ) δεν είναι αργά να κυνηγήσεις το όνειρό σου.

Διαβάστε ακόμη:

Έχεις συνέντευξη; Τα Dos & Dont's για να πάρεις τη δουλειά