Αυτές είναι οι 5 top συμβουλές για να ξεκινήσετε την επιχείρησή σας!

Αυτές είναι οι 5 top συμβουλές για να ξεκινήσετε την επιχείρησή σας!

Άνοιξε τα φτερά σου με ασφάλεια!

Η ιδέα να δουλεύεις για άλλους σε τρελαίνει. Eίσαι όμως έτοιμη να γίνεις επιχειρηματίας; Το να ανοίξεις τη δική σου επιχείρηση προυποθέτει υπομονή, επιμονή και μερικά στρατηγικά βήματα... Τα δύο πρώτα πρέπει να τα έχεις ήδη... το τελευταίο το μαθάινεις...

• Αν δεν έχετε γνώσεις για τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν έχοντας τη δική σας επιχείρηση τότε θα ήταν πολύ συνετό να παρακολουθήσετε τα ειδικά σεμινάρια από επαγγελματίες του χώρου. Αυτό θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε και να αναπτύξετε μια βαθύτερη γνώση των κοινών προβλημάτων που μπορεί να δημιουργηθούν με τους πελάτες σας.
• Αν έχετε ένα ικανοποιητικό budget μπορείτε να αγοράσετε (franchise) μια ήδη γνωστή επιχείρηση. Το να αποκτήσετε franchise μπορεί να κάνει τα πράγματα πολύ πιο εύκολα καθώς μπορεί να επιταχύνει την επιτυχία της επιχείρησής σας. Θα σας δώσει οφέλη σε ότι αφορά τη διαφήμιση, το μάρκετινγκ και άλλες προωθητικές ιδέες. Αφού το όνομα της επιχείρησης θα είναι ήδη γνωστό θα σας φέρει σίγουρα και ένα πιστό πελατολόγιο. Πέρα απ' αυτό θα έχετε συγκεκριμένες επιλογές στην διακόσμηση και στο design του. Θα έχετε στη διάθεσή σας και τους προμηθευτές και κατασκευαστές από τους οποίους θα κΠροσπαθήστε να κάνετε πλάνο για τα οικονομικά που θα χρειαστείτε για την επιχείρησή. Σκεφτείτε ακόμα αν μπορείτε να πάρετε δάνειο ή αν έχετε γνωριμίες με αξιόπιστους ανθρώπους για να γίνουν επενδυτές.
Ακόμα ένα σημαντικό σημείο είναι η τοποθεσία που θα επιλέξετε για το χώρο των ονείρων σας. Η πρώτη σκέψη θα πρέπει να είναι αν θέλετε να είναι κοντά στο σπίτι σας ή όχι. Αν ναι, σκεφτείτε αν η περιοχή έχει έναν ικανοποιητικό αριθμό ανθρώπων που μπορούν να γίνουν τακτικοί σας πελάτες. Υπάρχει και η προοπτική να πάτε σε μια πολυσύχναστη περιοχή όπου έτσι θα κερδίσετε ένα επιβεβαιωμένο αριθμό πελατών.
Πρέπει να σκεφτείτε διεξοδικά το επαγγελματικό εξοπλισμό και όλα τα αξεσουάρ που θα χρειαστείτε. Σ' αυτό το σημείο είναι που δεν πρέπει να κάνετε κανένα συμβιβασμό στην ποιότητα. Πολλοί προμηθευτές θα σας προσφέρουν αρκετές επιλογές σε ότι αγορά στον εξοπλισμό.
• Όταν ξεκινήσετε την επιχείρηση θα πρέπει να βρείτε ένα software στον υπολογιστή, που θα μειώσει τα χαρτιά και θα σας βοηθήσει να διοικήσετε αποτελεσματικότερα την επιχείρησή σας. Τα περισσότερα τέτοια προγράμματα είναι πολύ εύχρηστα και εξυπηρετούν στο να διαχειρίζεστε σωστά τα ραντεβού σας, να κρατάτε αρχείο με τους πελάτες σας και πολλές ακόμα εφαρμογές που θα βοηθήσουν στη σωστή διοίκηση και επέκταση του αρχείου σας.

Διαβάστε ακόμη:

Επαγγελματική κρίση στα 30; 4 μυστικά για να βρεις αυτό που θες να κάνεις στη ζωή σου