Το πιο «έξυπνο βιογραφικό», ανοίγει την πόρτα της αγοράς εργασίας

Το πιο «έξυπνο βιογραφικό», ανοίγει την πόρτα της αγοράς εργασίας

Ο Διοικητικός Διευθυντής του Mediterranean College κ. Παντελής Νικολαΐδης φιλοξενήθηκε πριν από λίγες ημέρες στην εκπομπή Live U της Πόπης Τσαπανίδου. O κ. Νικολαίδης αποδέχθηκε την πρόσκληση της παρουσιάστριας και δημοσιογράφου του Star, προκειμένου να παρουσιάσει στους ενδιαφερόμενους το «έξυπνο βιογραφικό» ή αλλιώς το βιντεογραφικό.

Στη δύσκολη περίοδο που όλοι βιώνουμε, ο ανταγωνισμός στην αγορά εργασίας έχει αυξηθεί. Το βιογραφικό μας είναι ο η πρώτη επαφή που έχουμε με τον εκπρόσωπο της εταιρίας που μας ενδιαφέρει.

Ένας λόγος παραπάνω, λοιπόν, για να φροντίσουμε το βιογραφικό να είναι όσο πιο ελκυστικό γίνεται. Ένας έξυπνος τρόπος για να τραβήξουμε το ενδιαφέρον του πιθανού μας εργοδότη μέσα σε 60 δευτερόλεπτα είναι να δημιουργήσουμε ένα βίντεο, το οποίο θα λειτουργεί σαν βιογραφικό. Ένα τέτοιο βίντεο δεν θα αντικαταστήσει το παραδοσιακό CV, θα μάς επιτρέψει, ωστόσο, να παρουσιάσουμε την εκπαίδευση, την εμπειρία και τις γνώσεις μας και να προβάλουμε ένα μέρος της προσωπικότητάς μας υπογραμμίζοντας ένα ή δύο σημεία που παρουσιάζουν ενδιαφέρον στο βιογραφικό μας. To digital CV μπορεί απλά να είναι το κλειδί για την επόμενη δουλειά μας!

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με την κα. Τσαπανίδου, ο κ. Νικολαίδης έδωσε σαφείς οδηγίες για το ψηφιακό βιογραφικό, δηλώνοντας χαρακτηριστικά για «το ωραιότερο βιογραφικό του κόσμου που με το που θα το δει ο υποψήφιος εργοδότης μας, θα σιγουρευτεί ότι είμαστε ο άνθρωπος που ψάχνει.»

https://www.youtube.com/watch?v=AdRHxJxSa60