Μεγαλειώδης η 36η Τελετή Αποφοίτησης του Mediterranean College

Μεγαλειώδης η 36η Τελετή Αποφοίτησης του Mediterranean College

Το πρώτο αγγλόφωνο κολλέγιο στην Ελλάδα «πλημμύρισε» το θέατρο BADMINTON!

Σε μια μεγαλειώδη Τελετή Αποφοίτησης τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου στο θέατρο BADMINTON, το πρώτο αγγλόφωνο κολλέγιο της χώρας μας, το MEDITERRANEAN COLLEGE Αθήνας, απέδειξε περίτρανα, παρουσία εξεχουσών προσωπικοτήτων του Αθλητισμού και της Πολιτικής αλλά και σπουδαίων εκπροσώπων των ΜΜΕ, την ξεκάθαρη πρωτιά του ως προς την παροχή ποιοτικής Ανώτατης Εκπαίδευσης 39 χρόνια τώρα!

Με μότο τη φράση «EDUCATION IS ABOUT TRUST», δηλαδή «Εκπαίδευση σημαίνει Εμπιστοσύνη», το MEDITERRANEAN COLLEGE Αθήνας υποδέχτηκε με χαρά και περηφάνια τους απόφοιτους της τάξης του 2015, τις οικογένειές τους, αλλά και τους χιλιάδες καλεσμένους του, μεταξύ των οποίων παλαιότεροι απόφοιτοι, νυν φοιτητές, ακαδημαϊκά και διοικητικά στελέχη του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, και μεγάλες προσωπικότητες του Αθλητισμού, του Εθελοντισμού και της πολιτικής ζωής της χώρας, σε μια μοναδική βραδιά που υπερέβη κατά πολύ τη στενή έννοια «μιας ακόμα Τελετής Αποφοίτησης».

Την έναρξη της λαμπρής τελετής κήρυξε η Γενική Διευθύντρια του MEDITERRANEAN COLLEGE (MC) κα Αικατερίνη Ξυνή, παραχωρώντας κατόπιν το βήμα στον Πρόεδρο του MEDITERRANEAN COLLEGE, Καθηγητή κ. Σοφοκλή Ξυνή, ο οποίος χαιρέτισε την εκδήλωση, απευθύνοντας στα νέα παιδιά έναν εμπνευσμένο λόγο:

«Ως απόφοιτοι του Mediterranean College, είχατε τη δυνατότητα να γνωρίσετε τη Βρετανική εκπαίδευση στην Ελλάδα, επενδύοντας στη Δύναμη της Γνώσης και στην απόκτηση μοναδικών ικανοτήτων. Αλλά, όπως όλοι οι ελεύθεροι και μορφωμένοι άνθρωποι, εσείς οι ίδιοι θα πρέπει να χαράξετε την πορεία που θα ακολουθήσετε στη ζωή σας. Εσείς θα κυνηγήσετε το δικό σας όραμα! Να είστε βέβαιοι ότι θα πετύχετε! Να θυμάστε πάντα τα τρία «Τ» της επιτυχίας του Οδυσσέα Ελύτη : Ταλέντο, Τόλμη, Τύχη!», επεσήμανε ο κ. Ξυνής.

Η 36η Τελετή Αποφοίτησης, με τίτλο «Beyond the Boundaries», είχε ως στόχο την ανάδειξη σπουδαίων ανθρώπων που... «ξεπέρασαν τα όρια» κάνοντας την προσωπική τους υπέρβαση μέσα από την κοινωνική προσφορά, τη φιλανθρωπία, την έρευνα και το επιστημονικό έργο.

ΑΠΟΝΟΜΗ ΕΠΑΙΝΟΥ ΣΤΗ Μ.Κ.Ο «ΑΓΚΑΛΙΑ» KEY NOTE SPEAKER ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ Ο ΠΑΤΕΡ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΤΗΣ Μ.Κ.Ο «ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»

Με αυτόν το γνώμονα, ο κ. Σοφοκλής Ξυνής απένειμε έπαινο στην κα Κατερίνα Ευσταθίου-Σελάχα, εκπρόσωπο της Μ.Κ.Ο «Αγκαλιά», μια οργάνωση που εργάζεται σταθερά για τη στήριξη και περίθαλψη του ανθρώπου σε ανάγκη, αλλά και στον Πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου, εμπνευστή και ιδρυτή της Μ.Κ.Ο «Κιβωτός του Κόσμου», ο οποίος «έχτισε» μια... «Κιβωτό» με στόχο τη «διάσωση» παιδιών και εφήβων από διαλυμένες οικογένειες, παρέχοντάς τους εκπαίδευση και κυρίως τη δύναμη να προχωρήσουν στη ζωή και να μείνουν μακριά από την παραβατικότητα.

ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΗΝ Μ.Κ.Ο. «ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ» ΕΛΛΑΔΟΣ

Κορυφαία στιγμή της βραδιάς, το τιμητικό βραβείο που απονεμήθηκε στην κα Μαριέττα Προβοπούλου, Γενική Διευθύντρια των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα Ελλάδος», μιας διεθνούς, ανεξάρτητης, ανθρωπιστικής οργάνωσης που παρέχει ιατρική φροντίδα σε ανθρώπους αποκλεισμένους από την υγειονομική περίθαλψη, σε θύματα βίας, φυσικών καταστροφών ή ενόπλων συγκρούσεων.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ MEDITERRANEAN COLLEGE ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Στο πλαίσιο εξάλλου, της στρατηγικής συνεργασίας του κολλεγίου με το Δήμο Αμαρουσίου η οποία ανακοινώθηκε στην Τελετή Αποφοίτησης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Γιώργος Πατούλης απηύθυνε το χαιρετισμό του στους απόφοιτους, τονίζοντας τη σπουδαιότητα της προσφοράς υποτροφιών του MEDITERRANEAN COLLEGE σε νέους του δήμου που έχουν ανάγκη:
«Εύχομαι κάθε καλή και δυνατή επιτυχία στη ζωή σας. Θα ήθελα να σταθώ στη συνεργασία μας με το κολλέγιο, που πηγάζει από τη διάθεση που έχει ο κ. Ξυνής να δίνει τη δυνατότητα σε κοινωνικές ομάδες που θέλουν να σπουδάσουν αλλά δεν μπορούν, να βρεθούν στην ίδια θέση με εσάς, αγαπητοί απόφοιτοι! Το σημαντικότατο ποσό των 450.000€ που θα δοθεί ως υποτροφίες, δίνει μια νέα διάσταση στην έννοια της προσφοράς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στις τοπικές κοινωνίες».

ΑΠΟΝΟΜΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΕ ΑΡΙΣΤΕΥΣΑΝΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Κατά τη διάρκεια της 36ης Τελετής Αποφοίτησης, απονεμήθηκαν υποτροφίες σε αριστεύσαντες φοιτητές του Mediterranean College, Συγχαρητήρια Μνεία (Academic Excellence) σε όσους ξεχώρισαν για τις ακαδημαϊκές τους επιδόσεις και τη δράση τους στη φοιτητική κοινότητα, αλλά και Ειδικό Βραβείο για τα 22 Χρόνια Αριστείας και Προσφοράς στο Κολλέγιο στον Ακαδημαϊκό Υπεύθυνο των Προπτυχιακών Προγραμμάτων της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων, κ. Δημήτρη Κόγκα.

Αξίζει να σημειωθεί πως τη μεγαλειώδη αυτή τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, οι κκ: Γιάννης Μπαλάφας, Βασίλης Λεβέντης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, Ark Verma (εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Ινδίας), Στέλιος Μυγιάκης και Δημοσθένης Ταμπάκος (Ολυμπιονίκες), Γιώργος Δαρίβας (Πρόεδρος Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού), Πέτρος Μίχος, Πέτρος Ξανθόπουλος και Αντώνης Τζανετουλάκος (Παλαίμαχοι Ποδοσφαιριστές), Σταμάτης Συρίγος (εκπρόσωπος ΠΣΑΠ), Γιάννης Γκούμας (Ομοσπονδιακός Προπονητής).

www.medcollege.edu.gr