Ermis Awards 2015: Μεγάλη συμμετοχή στο Φεστιβάλ που έκλεισε με την απονομή των βραβείων

Ermis Awards 2015: Μεγάλη συμμετοχή στο Φεστιβάλ που έκλεισε με την απονομή των βραβείων

Σε μια εντυπωσιακή τελετή και σε κλίμα γιορτής, η Ένωση Εταιριών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδος (ΕΔΕΕ) βράβευσε τις καλύτερες ιδέες της χρονιάς που πέρασε, την Τρίτη 8 Μαρτίου, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Σε μια κατάμεστη αίθουσα με εκπροσώπους από όλο το χώρο της επικοινωνίας και με πολλές καινοτομίες, η φετινή διοργάνωση που είχε τη μορφή διήμερου φεστιβάλ, ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία.

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Ermis Awards 2015, Γιώργος Σαλιάρης Φασσέας, στο χαιρετισμό του, είπε: «Καταρχήν, ευχαριστώ όλη την οργανωτική επιτροπή και τα 90 μέλη των κριτικών επιτροπών για το αποτέλεσμα των φετινών βραβείων. Στη φετινή εκδήλωση, καταφέραμε να έχουμε κοντά μας κάποιους από τους πιο δυνατούς δημιουργικούς της Ευρώπης που μας ενέπνευσαν και μας ενθουσίασαν με τις δουλειές τους. Είναι σημαντικό που φέτος αποφασίσαμε να εκθέσουμε τα shortlists και να αναδείξουμε την δημιουργικότητα και τους δημιουργούς. Τέλος, μέσω του φεστιβάλ προσφέραμε στην κοινωνία μας, στους φοιτητές, στους πρόσφυγες αλλά και περάσαμε ωραία όλοι μαζί. Ελπίζω μερικοί από εμάς να εμπνευστήκαν αρκετά και να βάλουν τη δημιουργικότητα τους να δουλέψει ακόμα παραπάνω με αποτέλεσμα να κερδίσουν οι πελάτες τους πωλήσεις και η Ελλάδα μας αναγνώριση στην παγκόσμια δημιουργική σκηνή».

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΕ, Μανόλης Παπαπολύζος, στο χαιρετισμό του είπε: «Tα Ermis Awards είναι η κορυφαία εκδήλωση της βιομηχανίας μας εδώ και 27 χρόνια. Tα Ermis Awards δεν ανήκουν στην κατηγορία των διοργανώσεων της λεγόμενης «βιομηχανίας βραβείων». Είναι ξεχωριστά: αναγνωρίζονται ως τα πιο έγκυρα και σημαντικά βραβεία σε όλο το φάσμα της επικοινωνίας. Εδώ, τα έργα κρίνονται εξονυχιστικά, από πραγματικές επιτροπές, με την απόλυτη διαφάνεια που διασφαλίζουν οι φανερές ψηφοφορίες.

Με τα βραβεία Ερμής, θέλουμε να αναδείξουμε το πρότυπο των δημιουργών που τολμούν να ανοίγουν νέους δρόμους στην επικοινωνία. Χρειάζεται κουράγιο για να ανοίξεις νέους δρόμους, θέλει εμπιστοσύνη στον εαυτό σου, θέλει πίστη, επιμονή και αφοσίωση σε αυτό που κάνεις. Χρειάζεται ταλέντο, όραμα, χρειάζεται να είσαι μαχητής και ηγέτης. Και κυρίως, χρειάζεται να απαλλαγείς από τον φόβο της αποτυχίας. Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους όσοι θα φύγουν με έναν Ερμή από τη σημερινή διοργάνωση. Είναι ίσως, η μεγαλύτερη αναγνώριση που μπορούν να προσδοκούν από τη δική μας βιομηχανία.»

Οι κυριότερες διακρίσεις και βραβεύσεις, έχουν ως εξής:

AD Agency of the Year: McCann Athens / McCann Worldgroup
Client of the Year: Mondelez International
Direct Agency Of the Year: OgilvyOne Worldwide, Athens
Design Agency Of the Year: Beetroot Design Group
Digital Agency Of the Year: OgilvyOne Worldwide, Athens
Media Agency Of the Year: OgilvyOne Worldwide, Athens
Production Company of the Year: YARD
PR Agency of the Year: Asset Ogilvy Public Relations