Mediterranean College Workshop:«Σκέψου διαφορετικά και βρες την Επαγγελματική σου Διέξοδο»

Ερμιόνη Σαρρή
Mediterranean College Workshop:«Σκέψου διαφορετικά και βρες την Επαγγελματική σου Διέξοδο»

«Σκέψου διαφορετικά και βρες την Επαγγελματική σου Διέξοδο»Powered by ISON Psychometrica

Η σημασία των δεξιοτήτων στην αναζήτηση εργασίας και η αναγκαιότητα της κατάκτησης και ανάπτυξης μεταγνωστικών δεξιοτήτων- πέραν της απόκτησης τυπικών προσόντων- ήταν τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν, κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου (workshop) με τίτλο «Σκέψου διαφορετικά και βρες την Επαγγελματική σου Διέξοδο» . Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της ISON Psychometrica και των επτά Ακαδημαϊκών Σχολών του Κολλεγίου, στο πλαίσιο 8ου Employability week του Mediterranean College και με εισηγητές τους κ.κ. Ιουλία Δεσποινούδη, Project Manager & Communication Specialist, Γεωργία Οικονόμου, Psychologist & Career Consultant και Γιώργο Μπελεσιώτη, Career Consultant.

Οι φοιτητές που παρακολούθησαν το παραπάνω εργαστήριο, είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με εργαλεία του ¨jobplus¨ και να αντιληφθούν τη σημασία των δεξιοτήτων στην αναζήτηση εργασίας. Επίσης, ασχολήθηκαν με ασκήσεις αυτοπροσδιορισμού και με ασκήσεις διαχείρισης δεξιοτήτων με σκοπό την εκπαίδευση τους στην αναγνώριση και ανάπτυξη δεξιοτήτων που προκύπτουν από την παρακολούθηση των προγραμμάτων σπουδών τους. Τέλος, έλαβαν χρήσιμες συμβουλές για τη σύνταξη του βιογραφικού τους σημειώματος, της συνοδευτικής επιστολής καθώς και για τη συνέντευξη εργασίας.

Workshop1 eb414

Οι εκδηλώσεις του Employability Week, που απευθύνονται σε όλους τους φοιτητές και αποφοίτους του Mediterranean College, έχουν ως στόχο την ενίσχυση της απασχολησιμότητάς τους.
Για μια ακόμη φορά, κορυφαίες εταιρίες και οργανισμοί όπως οι: Hotel Brain, Astir Palas, ISON Psychometrica, Excellentia, ΕΛΤΡΑΚ-CAT, Skywalker, Αιγινήτειο Νοσοκομείο κ.α., στηρίζουν την εβδομάδα Απασχολησιμότητας (Employability Week) του Mediterranean College.

Για περισσότερες πληροφορίες (ημέρες και ώρες) αναφορικά με τις εκδηλώσεις του 8ου Employability Week και για τις υπόλοιπες δράσεις απασχολησιμότητας του Mediterranean College, μπορείτε να ενημερωθείτε στο www.mc-employability.gr
Η διοργάνωση εντάσσεται στο πρωτοποριακό και ολοκληρωμένο Σχέδιο Απασχολησιμότητας του Mediterranean College (MC-Employability Scheme).