ΣΧΟΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ Ημερίδα με θέμα: «Ψυχολογικές παρεμβάσεις στη Σχιζοφρένεια»

Ερμιόνη Σαρρή
ΣΧΟΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ Ημερίδα με θέμα:  «Ψυχολογικές παρεμβάσεις στη Σχιζοφρένεια»

H Σχολή Ψυχολογίας του Mediterranean College με μεγάλη επιτυχία πραγματοποίησε, την Τρίτη 7 Ιουνίου, ημερίδα με θέμα «Οι Ψυχολογικές Παρεμβάσεις στη Σχιζοφρένεια». Σκοπός της ημερίδας, το πρόγραμμα της οποίας απαρτίζονταν από 2 μέρη και 4 ομιλίες, ήταν η εισαγωγή των συμμετεχόντων στις διαφορετικές παρεμβάσεις στη Σχιζοφρένεια.

Την ημερίδα άνοιξε, με την ομιλία του, ο κ. Χρυσόπουλος Ιωάννης - Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής, MSc, Επιστημονικός Υπεύθυνος Κέντρου Ημέρας «Ανέλιξη», ο οποίος αναφέρθηκε στις συνήθεις Παρεμβάσεις στη Σχιζοφρένεια στο πλαίσιο ενός Κέντρου Ημέρας. Συγκεκριμένα, ο κ. Χρυσόπουλος εστίασε στη λειτουργία ενός Κέντρου Ημέρας για Ενήλικες με χρόνιες ψυχικές διαταραχές, καθώς και στους βασικούς θεραπευτικούς άξονες Προγραμμάτων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης.

Η 2η ομιλία του πρώτου μέρους πραγματοποιήθηκε από τον κ. Καρβουντζή Σωτήρη-Ψυχολόγο με ειδίκευση στη Γνωσιακή – Συμπεριφοριστική Θεραπεία, Κέντρο Ημέρας «Ανέλιξη», Ξένιος Ζευς ΑμΚΕ. Κεντρικός άξονας της ομιλίας ήταν η Ατομική Θεραπεία σε άτομα με Σχιζοφρένεια με την εφαρμογή της Γνωσιακής – Συμπεριφοριστικής Προσέγγισης, με έμφαση στην αποτελεσματικότητα της προσέγγισης.

IMG 5639 29917

Το δεύτερο μέρος της ημερίδας αφορούσε τις Ειδικές Παρεμβάσεις, όπου η κα. Ανθή Σταυρούλα- Ψυχολόγος με ειδίκευση στη Γνωσιακή – Συμπεριφοριστική Θεραπεία, Κέντρο Ημέρας «Άνοδος» της Άνοδος ΑμΚΕ, αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της Διαχείρισης Βάρους σε άτομα με Ψυχώσεις.

Στη διάρκεια της 4ης Ομιλίας, ο κ. Χρυσόπουλος εισήγαγε τους συμμετέχοντες σε μια ακόμη ειδική παρέμβαση και στην αποτελεσματικότητα αυτής. Συγκεκριμένα, έκανε αναφορά στη χρήση και εφαρμογή της Συμπεριφοριστικής Θεραπείας Οικογένειας σε άτομα με Ψύχωση, καθώς και στους συγγενείς αυτών.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με μια ενότητα ερωτήσεων και διαλόγου μεταξύ των συμμετεχόντων και των εισηγητών.

Το Mediterranean College, μέσω της συνεργασίας του με το University of Derby παρέχει σύγχρονα, αναγνωρισμένα Master’s (επαγγελματικά ισοδύναμα με αυτά των Ελληνικών ΑΕΙ) στην Επιστήμη της Ψυχολογίας:

• Συνθετική Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία (MSc Integrative Counselling and Psychotherapy)

• Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία (MSc in Adult Cognitive Behavioural Psychotherapy)

Τα παραπάνω προγράμματα συνδυάζουν την απαραίτητη μετεκπαίδευση του πτυχιούχου στις πιο διαδεδομένες ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις και την απόκτηση ενός αναγνωρισμένου μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών. Επιπλέον, πληρούν τις προϋποθέσεις αναγνώρισης από Ελληνικούς και Βρετανικούς επαγγελματικούς φορείς, περιλαμβάνουν κλινική πρακτική άσκηση με εποπτεία και διεξάγονται με διδασκαλία βιωματικού χαρακτήρα.