Το τέλειο βιογραφικό: Με τη σωστή σειρά

Το τέλειο βιογραφικό: Με τη σωστή σειρά

Κάθε εργοδότης θέλει οι πληροφορίες που του προσφέρονται να είναι με τη σειρά που τον ενδιαφέρουν.

Αναφέραμε σε προηγούμενα άρθρα τη σημασία που έχει η όψη του βιογραφικού, η ορθογραφία, αλλά και το πολύ συγκεκριμένο περιεχόμενο. Συνεχίζουμε προσθέτοντας άλλο ένα στοιχείο που αφορά τη σειρά με την οποία θα παραθέσετε τις πληροφορίες για τον εαυτό σας.
Αμέσως μετά τα προσωπικά στοιχεία που θα γράψετε στην αρχή του βιογραφικού σας, θα πρέπει να αναγράψετε την εργασιακή σας εμπειρία και όχι τις σπουδές ή κάτι άλλο. Στην περίπτωση που έχετε μόλις αποφοιτήσει από το σχολειο ή κάποια άλλη σχολή και κάνετε αίτηση για να εργαστείτε για πρώτη φορά, τότε είναι λογικό να παραθέσετε την εκπαίδευσή σας, η οποία κανονικά τοποθετείται μετά την εργασιακή εμεπιρία.
Ακολουθούν οι ξένες γλώσες, η γνώση ηλεκτρονικού υπολογιστή και διάφορες άλλες πληροφορίες. Αυτές, ακόμα κι αν δεν έχουν άμεση σχέση με τη θέση για την οποία κάνετε αίτηση, δίνουν μια εικόνα όσον αφορά την προσωπικότητά σας συνολικά, ειδικά αν πρόκειται για συμμετοχές σε εθελοντικές αποστολές, συνέδρια, βραβεύσεις, σεμινάρια κλπ. Στο τέλος βάζετε τα χόμπι και τα ενδιαφέροντά σας.