Ο πόνος του γραφιά

Ο πόνος του γραφιά

Είναι το τίμημα του να ταλαιπωρείς τα δημιουργικά σου χέρια.

Πρόκειται για φλεγμονή στο χέρι σου την οποία καταλαβαίνεις από τον οξύ πόνο στον καρπό, στην παλάμη και μπορεί να επεκταθεί σε όλο σου το χέρι. Συνήθως είναι τενοντίτιδα ή σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα. Είναι σίγουρα η ασθένεια των γραφιάδων αλλά και άλλων ειδικοτήτων, μουσικών, τεχνιτών, οδοντιάτρων, οικοδόμων και ο κατάλογος συνεχίζεται.

Ξεκίνησε από ένα τσίμπημα στα δάχτυλα μου στο πληκτρολόγιο και επεκτάθηκε σε όλο μου το χέρι. Αυτό που σου λένε βέβαια πρώτα απ'όλα είναι ξεκούραση. Είναι αυτό που δεν θέλεις να ακούσεις όταν δεν μπορείς να γράψεις με το αριστερό σου ή έστω με το στόμα και όταν κανένας άλλος δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά σου για εσένα.

Στην προσπάθεια μου να αποφύγω λόγω έλλειψης χρόνου γιατρούς αγόρασα βοηθητικό gel-στήριγμα που βάζεις μπροστά από το πληκτρολόγιο, την επόμενη μέρα επισκέφτηκα φαρμακείο για έναν επίδεσμο στον καρπό, σε λίγες μέρες μια φίλη μου δάνεισε το στήριγμα του υπολογιστή της και στο τέλος επισκέφτηκα εκ νέου το φαρμακείο για να φορέσω αυτή τη φορά αυτό το σκληρό γάντι που δεν αφήνει την παλάμη μου να κουνήσει ρούπι.

Επίσης έχω μάθει όλα τα κόλπα για να κάνεις stretching στα χέρια σου και δεν είναι κάτι ανώδυνο. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα του γιατρού ή έστω αυτού του πανέξυπνου προγράμματος που μιλάς και γράφει...