Καινούργια στην αγορά εργασίας; Φτιάξτε την γκαρνταρόμπα σας

Καινούργια στην αγορά εργασίας; Φτιάξτε την γκαρνταρόμπα σας

Dress for success, με τέσσερα απλά βήματα

Αν ξεκινάτε τώρα την επαγγελματική σας πορεία, καταρχήν να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία. Δεύτερον, σας επισημαίνουμε την ανάγκη να αποκτήσετε μία πιο «επαγγελματική» γκαρνταρόμπα την οποία καλό είναι να οργανώσετε από νωρίς, αν δεν θέλετε να μείνετε, τελευταία στιγμή, με τα φούτερ, τα σορτσάκια, τα φούτερ και τα τζιν σας. Κάποιες βασικές αγορές, μερικά tips και πολλή αυτοπεποίθηση είναι τα στοιχεία στα οποία πρέπει να επενδύσετε για να νιώθετε σίγουρες στο γραφείο- και να βγαίνει και προς τα έξω.

1)Ξεκινήστε με τα basics
Ένα μαύρο, υφασμάτινο παντελόνι, μία pencil φούστα, ένα καλοραμμένο blazer και δύο- τρεις μπλούζες ή και πουκάμισα είναι μία πολύ καλή αρχή για άπειρους συνδυασμούς και, κυρίως, για να έχετε άμεση απάντηση στο (βασανιστικό κάποια πρωινά) ερώτημα «Τι θα φορέσω σήμερα;».

2)Επενδύστε στα αξεσουάρ
Μόλις αποκτήσετε τα σωστά basics, τα αξεσουάρ είναι αυτά που μπορούν να προσθέσουν προσωπικότητα στα outfits σας- καθώς και να επιτρέψουν στα βασικά κομμάτια σας να γίνουν ακόμα πιο ευέλικτα, αφού το κατάλληλο αξεσουάρ, κάθε φορά, μπορεί να τα μεταμορφώσει. Βάλτε λίγο χρώμα, στις μουντές αποχρώσεις του γραφείου, με ένα ωραίο κόσμημα ή ένα φουλάρι.

3)Η τέχνη του layering
Τα tank tops και τα μίνι, καλοκαιρινά φορέματά σας από μακό, μπορεί να μην ανήκουν στην κατηγορία των κομματιών γραφείου, αλλά μπορούν να γίνουν πολύ καλά ρούχα- πασπαρτού , που θα φορεθούν μέσα από τα basics σας και θα δώσουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην εμφάνισή σας. Φορέστε τα μέσα από την φούστα, και κάτω από το μπλέιζερ σας για να νιώθετε άνετα και στη δουλειά. Το καλύτερο; Αν θέλετε να βγείτε, κατευθείαν μετά το γραφείο, αφαιρώντας το μπλέιζερ, είστε έτοιμη!

4)Μην ξεχνάτε ότι η μόδα υπάρχει για να περνάμε καλά
Μπορεί πλέον αν είστε επαγγελματίας, αλλά μην ξεχνάτε ότι είστε μοναδική- και το ντύσιμό σας το ίδιο. Ένα ζευγάρι cat's eye γυαλιά, μία fedora ή ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα σε εκτυφλωτικό χρώμα είναι τα fashion pieces που μπορούν να αναδείξουν την μοναδικότητά σας- ακόμα και με ένα «υπηρεσιακό», αυστηρό ντύσιμο.