Βάλε στο στόμα σου ένα «μπίπ»

Βάλε στο στόμα σου ένα «μπίπ»

Αν δεν θέλεις να σε ακούν όλοι να βρίζεις σαν νταλικέρης στο γραφείο σου.

Ο εργασιακός χώρος δεν είναι μπαρ, ούτε το σαλόνι του σπιτιού σας για να κάνετε ό,τι ακριβώς κάνετε και εκεί. Σε αυτό συμπεριλαμβάνονται βεβαίως και οι βρισιές, οι οποίες στη δουλειά σας θα πρέπει να είναι από περιορισμένες έως μηδενικές.

Και αυτό γιατί πρέπει να διατηρείται ένα συγκεκριμένο επίπεδο αλληλοσεβασμού σ' αυτόν τον χώρο, καθώς οι συνεργάτες σας δεν είναι απαραίτητα φίλοι σας, ούτε έχετε το δικαίωμα να τους μιλάτε με τρόπο προσβλητικό. Επίσης, είμαστε άνθρωποι και αν τα πράγματα ξεφύγουν, τότε δεν θα υπάρχει κανένας μηχανισμός αυτοπροστασίας που θα έθετε όρια και θα μας συγκρατούσε από το να αποκαλέσουμε το αφεντικό μας @%#$@&*.

Ένας τρόπος για να βάλετε χαλινάρι στην κακιά συνήθεια του βωμολοχείν είναι να αυτολογοκρίνεστε όσο πιο συχνά μπορείτε. Αυτό σημαίνει να λέτε τη λέξη «μπιπ» κάθε φορά που είστε έτοιμες να πείτε κάτι ιδιαίτερα προσβλητικό και να βάλετε τον εαυτό σας στη διαδικασία να σκέφτεται πριν μιλήσει. Θα δείτε πως οι σχέσεις σας με τους συνεργάτες σας θα βελτιωθούν και εσείς θα νιώσετε περισσότερο θηλυκές.