Μην περιφρονείτε τις θέσεις μερικής απασχόλησης, ίσως είναι ο δρόμος προς την μόνιμη πρόσληψη!

Μην περιφρονείτε τις θέσεις μερικής απασχόλησης, ίσως είναι ο δρόμος προς την μόνιμη πρόσληψη!

Ποια είναι η πραγματικότητα στην Ελλάδα;

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πρόσφατης έρευνας Workmonitor, η μερική απασχόληση στην Ελλάδα δεν αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τους εργαζομένους.

Από το σύνολο των ερωτηθέντων της έρευνας στην Ελλάδα το 69% θεωρεί ότι η μερική απασχόληση δεν θα αποτελέσει βοήθεια για την ανάπτυξη της καριέρας του, ενώ μόλις 11% των ανδρών και 17% των γυναικών δήλωσε ότι απασχολείται με μερικής απασχόλησης εργασία. Εντύπωση επίσης παρουσιάζει το ερώτημα για το αν κάποιος θα επέλεγε να εργαστεί με μερική απασχόληση σε κάποια διευθυντική θέση. Ενώ σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία το 43% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι θα υπήρχε κάποια τέτοια δυνατότητα, στην Ελλάδα το 23% των ανδρών και το 15% των γυναικών δεν ανταποκρίθηκε θετικά.

Η προσωρινή απασχόληση αποτελεί μια επιλογή για εργασία η οποία στην Ελλάδα έχει θεσμοθετηθεί από τις αρχές τους 2000 και χρησιμοποιείται από τους εργοδότες για την κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών. Αρκετοί εργαζόμενοι μέσω της προσωρινής απασχόλησης είχαν την ευκαιρία να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας και να εργαστούν σε θέσεις εργασίας που αποτέλεσαν το προθάλαμο για μια μόνιμη απασχόληση, ενώ για άλλους δόθηκε η ευκαιρία να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους με την εργασιακή εμπειρία και τις δεξιότητες που αποκόμισαν. Η προσωρινή απασχόληση για να προσφερθεί από ένα εργοδότη θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία με εταιρεία ανθρώπινου δυναμικού αδειεοδοτημένη για να προσφέρει την υπηρεσία προσωρινής απασχόλησης είτε μέσω ΟΑΕΔ.

Στις δύσκολες αυτές ώρες είναι κρίμα να μην δεχόμαστε μία προσωρινή (με σύμβαση) ή μερικής απασχόλησης δουλειά και να περιμένουμε να μας τύχει το ιδανικό. Ίσως αυτή η προσωρινή εργασία αποτελέσει μία καλή ευκαιρία και σημαντικό προσόν στο βιογραφικό γαι επόμενα βήματα.

Διαβάστε ακόμη:

Mediterranean College: Μεταπτυχιακή Εκπαίδευση Υψηλού Επιπέδου στην Ψυχολογία

Εκτός από το βιογραφικό σημείωμα, τι άλλο πρέπει να προσέξουμε;

Σφράγισε το επαγγελματικό σου μέλλον με σπουδές Παιδαγωγικών στα ΙΕΚ ΞΥΝΗ