Tips για φουλ ενέργεια στη δουλειά

Γωγώ Φούντα
Tips για φουλ ενέργεια στη δουλειά

Για να είστε γεμάτες ενέργεια και ζωντάνια ακόμα και στη δουλειά!

Στη δουλειά περνάμε τον περισσότερο χρόνο κατά τη διάρκεια της μέρας. Είναι απαραίτητο λοιπόν, ακόμα και αν δεν πρόκειται για το επάγγελμα των ονείρων σας, η διάθεση και η ενέργειά σας να παραμένει πάντα στα ύψη ώστε η απόδοση αλλά και η παραμονή σας εκεί να μη φαίνεται σαν καταναγκαστικό έργο. Παρακάτω σας έχουμε κάποια tips για να είστε πάντα γεμάτες ενέργεια κατά τη διάρκεια της εργασίας σας.

1. Ρυθμίστε το ξυπνητήρι σας 15 λεπτά νωρίτερα: Με τον τρόπο αυτό έχετε λίγο παραπάνω χρόνο στη διάθεσή σας να προετοιμαστείτε για την μέρα που έρχεται, να φάτε ένα καλό πρωινό και να μην ετοιμάζεστε με την ψυχή στο στόμα. Επίσης, αφήστε τις κουρτίνες ή τα παντζούρια λίγο ανοιχτά ώστε να μπαίνουν μέσα οι πρώτες αχτίδες του ήλιου. Σύμφωνα με μελέτες, ο ήλιος προκαλεί στον εγκέφαλο την παραγωγή αδρεναλίνης, με αποτέλεσμα να ξυπνάτε πιο ομαλά.

2. Στο δρόμο για τη δουλειά: Αν μένετε κοντά στο χώρο εργασίας σας, τότε πιθανόν να σας μένει χρόνος για λίγη πρωινή γυμναστική. Αν πάλι η απόσταση δεν σας επιτρέπει τέτοιες πολυτέλειες, τότε μπορείτε κατά τη διαδρομή σας προς τη δουλειά να αδειάσετε το μυαλό σας από το άγχος της καθημερινότητας και για λίγες στιγμές να κάνετε σκέψεις που σας ευχαριστούν και σας ηρεμούν. Άλλωστε, μπορείτε να αγχωθείτε για τη δουλειά, όλη την υπόλοιπη μέρα που έχετε μπροστά σας.

3. O πολύτιμος καφές: Είναι λογικό ένα ακαταστάτο γραφείο να προκαλεί επιπλέον στρες και άγχος. Αφιερώστε ένα 10λεπτο ώστε να το συμμαζέψετε και στη συνέχεια απολαύστε ανενόχλητες τον καφέ σας. Προσοχή όμως, μπορεί ο καφές να μας ξυπνάει και να μας ενεργοποιεί, αλλά η υπερκατανάλωσή του μπορεί να έχει αρνητικά αποτελέσματα. Αντισταθείτε στον πειρασμό να πίνετε τον ένα καφέ μετά τον άλλο και προτιμήστε κάποιο άλλο ρόφημα στο ενδιάμεσο.

4. Μεσημεριανό: Φάτε το γεύμα σας αν μπορείτε εκτός γραφείου. Στο κυλικείο, έξω στον προαύλιο χώρο ή σε κάποιο κοντινό μαγαζί. Αφενός αποφεύγετε τα μικρόβια που συγκεντρώνονται στο γραφείο και αφετέρου αλλάζετε παραστάσεις. Θυμηθείτε, αν γευματίσετε μακριά από το γραφείο, επιστρέψτε με τα πόδια ώστε να ενισχύσετε τα επίπεδα ντοπαμίνης, νορεπινεφρίνης και σεροτονίνης που θα ενισχύσουν την ενέργεια στον οργανισμό σας.

5. Κάντε διάλειμμα: Είναι φυσικά αυτονόητο και γνωστό σε όλους. Αν αισθανθείτε τα μάτια σας κουρασμένα απομακρύνετέ τα από τον υπολογιστή και κοιτάξτε για λίγο έξω από το παράθυρο. Πιείτε νερό, περπατήστε ή μιλήστε με κάποιο συνάδελφο. Για το πιάσιμο του σώματος μπορείτε να τεντωθείτε επί τόπου στη θέση σας ενώ μπορείτε να δοκιμάσετε και μία άσκηση για τη διάταση της σπονδυλικής στήλης.

6. Στο σπίτι: Περάσατε μία δύσκολη μέρα μπροστά από τον υπολογιστή, σιωπηλοί και πλήρως συγκεντρωμένοι. Τώρα λοιπόν ήρθε η ώρα να χαλαρώσετε και να βγάλετε όλη σας την ενέργεια. Βάλτε τέρμα την αγαπημένη σας μουσική, χορέψτε, τραγουδίστε ή πιείτε ένα ποτήρι κρασί. Κάντε το σαν επιβράβευση στον εαυτό σας για τη συνέπεια και την εργατικότητά του.

Διαβάστε επίσης:

Πώς θα έρθετε πιο κοντά στη δουλειά των ονείρων σας;

Ήρθε η ώρα να αλλάξετε καριέρα; Ποια λάθη να αποφύγετε

Θέλεις προαγωγή; Διεκδίκησέ την!