Πώς να έχετε περισσότερη αυτοσυγκέντρωση στη δουλειά!

Πώς να έχετε περισσότερη αυτοσυγκέντρωση στη δουλειά!

Τips για ήρεμη επαγγελματική ζωή!

Δουλειά και αυτοσυγκέντρωση πάνε μαζί! Δε γίνεται να υπάρχει αποδοτικότητα αν δεν υπάρχει διαύγεια και ηρεμία μυαλού. Πώς όμως μπορούμε μέσα στο χάος του εργασιακού μας περιβάλλοντος να νιώθουμε σίγουροι και ήρεμοι;


Διαβάστε αυτά τα απλά tips που θα σας βοηθήσουν να το πετύχετε!


1.Να είστε οργανωτικοί. Φτιάξτε λίστες με τις υποχρεώσεις σας και δίπλα γράψτε την ώρα και τη μέρα που θα πρέπει να τις βγάλετε εις πέρας. Θα νιώθετε περισσότερη σιγουριά όταν δουλεύετε, δε θα υπάρχει άγχος, δε θα χρειάζεται να σκέφτεστε δεκάδες πράγματα που πρέπει να θυμηθείτε να κάνετε, αφού όλα θα είναι γραμμένα και ταξινομημένα!


2.Ο χώρος εργασίας παίζει μεγάλο ρόλο στην αυτοσυγκέντρωσή σας. Φροντίστε να υπάρχει τάξη και όλα να είναι οργανωμένα. Όταν επικρατεί το χάος πάνω σε ένα γραφείο για παράδειγμα, πως είναι δυνατόν να συγκεντρωθεί το κεφάλι σας; Ταξινομήστε τα αρχεία σας και τοποθετήστε τα χαρτιά σας ανα σειρά προτεραιότητας.


3.Βάλτε τις ειδοποιήσεις από κινητά και υπολογιστές στο αθόρυβο! Είναι αδύνατο να συγκεντρωθείτε όταν ανα μικρά χρονικά διαστήματα χτυπάει κάτι και σας αποσπά την προσοχή! Ορίστε μια συγκεκριμένη ώρα που θα ασχοληθείτε με το κινητό ή τον υπολογιστή σας. Όλη την υπόλοιπη ώρα, παραμείνετε προσηλωμένη στη δουλειά σας!


4.Να τρέφεστε σωστά και να κοιμάστε τουλάχιστον ένα οχτάωρο. Η διατροφή παίζει μεγάλο ρόλο. Ο οργανισμός μας χρειάζεται βιταμίνες, σίδηρο, ασβέστιο για να λειτουργεί σωστά, καθώς και ποιοτικό ύπνο για να μπορεί το μυαλό να είναι διαυγές.

Με αυτά τα tips αλλά και με το σημαντικότερο σύμμαχο που λέγεται υπομονή, όλα θα πάνε καλά.

Διαβάστε ακόμα:

Πώς οι γυναίκες θα διαπραγματευτούμε καλύτερα τον μισθό μας

Βιογραφικό: Πώς να το συμπληρώσετε σωστά

Απόλυση: Πώς να την διαχειριστείτε