Το αφεντικό μου κι εγώ: Πώς να διατηρήσετε τη σχέση σας καλή

Γωγώ Φούντα
Το αφεντικό μου κι εγώ: Πώς να διατηρήσετε τη σχέση σας καλή

Mετά την παρεξήγηση το χάος;

Kαλώς ή κακώς, τα αφεντικά υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν στη ζωή μας, μέχρι τη στιγμή φυσικά που θα κάνουμε κάτι δικό μας με πολλά λεφτά και ευέλικτο ωράριο! Μέχρι τότε ωστόσο, είμαστε αναγκασμένοι να λογοδοτούμε και φυσικά να δίνουμε αναφορά για ότι κι αν κάνουμε στους ανωτέρους μας. Γιατί κακά τα ψέματα, η επαγγελματική μας ανέλιξη, το μέλλον μας στη δουλειά αλλά και η γενικότερη εικόνα μας, εξαρτάται άμεσα από τη γνώμη που έχει το αφεντικό για εμάς. Τι γίνεται ωστόσο όταν λόγω κάποιας παρεξήγησης οι σχέσεις μας ψυχρανθούν; Παρακάτω σας έχουμε κάποιες συμβουλές για να τις αποκαταστήσετε λίαν συντόμως, γιατί ας είμαστε ειλικρινείς, εγωισμοί στη σχέση και τον έρωτα μπορεί να χωράνε, αλλά στα επαγγελματικά όχι!

1. Μιλήστε του πρόσωπο με πρόσωπο: Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να λύσετε τις διαφορές σας μπροστά σε όλο το τμήμα. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να πάτε στο γραφείο του και να μιλήσετε οι δυο σας. Φροντίστε να είστε διαλλακτικοί και ανοιχτοί σε αυτά που θα σας πει. Αποφύγετε να μιλήσετε σε συναδέλφους γιατί το παλιό ρητό, και οι τοίχοι έχουν αυτιά, παίρνει σάρκα και οστά στην προκειμένη. Ό,τι έχετε να πείτε καλύτερα να το πείτε στον ίδιο!

2. Δεν υπάρχει θέμα προσωπικής κόντρας: Είναι το αφεντικό και έχει να διευθύνει μία τεράστια ομάδα ανθρώπων. Είναι λοιπόν απολύτως φυσιολογικό να θυμώνει, να βάζει τις φωνές και να απαιτεί κάποια πράγματα. Μην παίρνετε προσωπικά τη συμπεριφορά του καθώς το πιθανότερο είναι να τσακώνεται καθημερινά και με άλλους συναδέλφους. Κάντε μία αναδρομή και θυμηθείτε τη συμπεριφορά του απέναντί σας. Αν έχει υπάρξει δίκαιος και γενναιόδωρος μαζί σας, τότε να είστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα προσωπικής κόντρας. Είναι απλώς μία παρεξήγηση.

3. Γίνετε καλύτεροι: Τα πράγματα είναι απλά. Δουλεύουμε προκειμένου να έχουμε χρήματα και εφόσον αμοιβόμαστε απαιτείται να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Φροντίστε να έχετε όσο το δυνατόν καλύτερη απόδοση και να πιάνετε καθημερινά τους στόχους σας. Με αυτό τον τρόπο, και οι σχέσεις σας βελτιώνονται και είστε ο επόμενος για προαγωγή. Επιπλέον, αν κάνετε πάντα ό,τι καλύτερο μπορείτε, θα σας συγχωρούνται ευκολότερα τυχόν λάθη.

4. Όχι κακία: Είναι αφεντικό σας και όχι φίλος σας. Οπότε δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να κρατάτε κακία και μούτρα. Κάντε τη δουλειά σας όσο καλύτερα μπορείτε, και ό,τι παράπονο έχετε φροντίστε να το μεταβιβάσετε στον ίδιο και πουθενά αλλού. Αν το παράπονό σας δεν ικανοποιηθεί, μη θυμώσετε και φροντίστε να κρατήσετε μία ουδέτερη στάση. Στο κάτω κάτω, δεν είναι υποχρεωμένος να σας ικανοποιήσει.

Διαβάστε επίσης:

Πώς να έχετε περισσότερη αυτοσυγκέντρωση στη δουλειά!

Πώς οι γυναίκες θα διαπραγματευτούμε καλύτερα τον μισθό μας

Βιογραφικό: Πώς να το συμπληρώσετε σωστά