Συνέντευξη για δουλειά; Τέσσερις ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον μελλοντικό εργοδότη σας

Συνέντευξη για δουλειά; Τέσσερις ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον μελλοντικό εργοδότη σας

Γιατί και η συνέντευξη θέλει την προετοιμασία της

«Έχετε να με ρωτήσετε κάτι εσείς;»- κάπως έτσι κλείνουν αρκετές συνεντεύξεις για δουλειά και, με τα τραγικά ποσοστά της ανεργίας, η ικανότητά σας να ξεχωρίσετε σε μία από αυτές, είναι σημαντικότερο προσόν από ποτέ. Εσείς ξέρετε τι πρέπει να ρωτήσετε τον μελλοντικό εργοδότη σας; Ρίξτε μία ματιά στη λίστα με τις ερωτήσεις που θα σας εξασφαλίσουν τη νέα σας δουλειά.

1) Μπορείτε να μου εξηγήσετε την κουλτούρα και τον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας;
Το να θελήσετε να μάθετε λεπτομέρειες σχετικά είναι κίνηση- κλειδί. Όλοι θα σας πουν μόνο θετικά πράγματα για τα εσωτερικά της εταιρείας τους, αλλά τα παραδείγματα είναι αυτά που το αποδεικνύουν. Η ερώτηση θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε αν εσείς θέλετε να δουλέψετε γι' αυτούς.


2) Τι είναι αυτό που σας κάνει πιο ενθουσιώδη για την δουλειά σας, και τι σας αρέσει περισσότερο στην εταιρεία;
Από την φύση μας, στους περισσότερους αρέσει να μιλάμε πολύ για τον εαυτό μας, οπότε αυτή είναι μία ερώτησει που θα θερμάνει το κλίμα με τον άνθρωπο που σας παίρνει συνέντευξη. Ακόμα θα σας δώσει πιο ακριβή στοιχεία σχετικά με το κλίμα που επικρατεί στον χώρο εργασίας.


3) Μου αρέσουν τα projects που απαιτούν συνεργασία μεταξύ των συναδέλφων, για την επίτευξη ενός στόχου. Μπορείτε να μου δώσετε παραδείγματα ομαδικής δουλειάς μέσα στην εταιρεία;
Η ερώτηση δείχνει όχι μόνο ότι είστε ομαδική παίκτης, και ξέρετε να συνεργάζεστε, αλλά θα σας δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σε σχέση με τα πράγματα που πιθανώς θα σας ζητηθούν, εφόσον πιάσετε δουλειά στη συγκεκριμένη εταιρεία.


4) Ποιοί είναι οι σημαντικότεροι στόχοι τους οποίους θα θέλατε να με δείτε να επιτυγχάνω, τις πρώτες ημέρες της εργασίας μου στην εταιρεία;
Με αυτό τον τρόπο θα δείξετε ότι έχετε επενδύσει στις ικανότητές σας και σε αυτά που μπορείτε να φέρετε εσείς στην εταιρεία, και όχι μόνο σε αυτά που η εταιρεία μπορεί να κάνει για εσάς. Πιθανώς, στην απάντηση να καταλάβετε και τι είναι αυτό που «βλέπει» σε εσάς και τις ικανότητές σας.

Διαβάστε ακόμα:
10 Απλά βήματα για αποδοτικότερη εργασία!
Το αφεντικό μου κι εγώ: Πώς να διατηρήσετε τη σχέση σας καλή
Πώς να έχετε περισσότερη αυτοσυγκέντρωση στη δουλειά!