Tips για την πρώτη μέρα στη νέα σας δουλειά

Tips για την πρώτη μέρα στη νέα σας δουλειά

Γιατί οι πρώτες εντυπώσεις είναι οι σημαντικότερες

Όποια κι αν είναι η νέα σας δουλειά (καταρχήν να σας δώσουμε συγχαρητήρια) εάν είστε, έστω και ελάχιστα αγχωτικός τύπος ανθρώπου, η εμπειρία της πρώτης μέρας στη νέα δουλειά μπορεί να σας φέρει στα όρια αλλά, με την σωστή προετοιμασία, μπορεί να είναι μία θετική εμπειρία που και η αρχή της νέας σας καριέρας. Παρακάτω διαβάστε τα καλύτερα tips για να αντιμετωπίσετε την πρώτη μέρα στη νέα σας δουλειά, όπως σας αξίζει.

1)Η πρώτη εντύπωση παίζει ρόλο
Οι πρώτες εντυπώσεις συνήθως βασίζονται στην εμφάνιση αλλά και την γλώσσα του σώματος. Επιλέξτε ένα outfit κατάλληλο για τον χώρο της εργασίας στο οποίο, όμως, νιώθετε και άνετα. Δημιουργήστε μία απλή, υπηρεσιακή γκαρνταρόμπα, τα κομμάτια της οποίας μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε σε πολλούς και διαφορετικούς συνδυασμούς.

2)Κάντε την προετοιμασία σας
Οτιδήποτε μπορεί να σας χρειαστεί (π.χ. να διαβάσετε ή να προετοιμαστείτε για κάτι) καλό είναι να το έχετε κάνει από την προηγούμενη ημέρα. Με αυτό τον τρόπο θα είστε έτοιμη και δεν θα χάσετε επιπλέον χρόνο μέχρι να εξοικειωθείτε.

3)Μην χάνετε την αυτοπεποίθησή σας
Έχετε στο μυαλό σας ότι, για να σας πρόσφεραν την δουλειά, ήδη έχετε κάτι που τους αρέσει. Η αυτοπεποίθηση είναι βασικό συστατικό της επαγγελματικής επιτυχίας. Μόλις νιώσετε σίγουρη, και εφόσον έχετε προσέξει πράγματα που θα έκαναν την ζωή και την δουλειά σας ευκολότερη, μην διστάσετε να τα προτείνετε στο νέο σας αφεντικό. Η εντύπωση που θα δώσετε θα είναι ενός εργαζόμενου αφοσιωμένου στην βελτίωση της δουλειάς του.

4)Οργανώστε τον χρόνο σας:
Αναλάβετε το κάθε project ανάλογα με τις προθεσμίες που σας δίνονται, και φροντίστε να ολοκληρώνετε ένα από αυτά κάθε φορά. Βάλτε τις σωστές προτεραιότητες.

5)Βρείτε τον guru σας
Εντοπίστε τον συνεργάτη που γνωρίζει καλύτερα τον τρόπο που λειτουργούν τα πράγματα και καθοδηγηθείτε από αυτόν. Έτσι, θα εγκλιματιστείτε συντομότερα και θα δημιουργήσετε

Διαβάστε ακόμα:
Πέντε tips για την τέλεια επαγγελματική παρουσίαση

Πάρε πρωτοβουλίες και δώσε το μεγάλο boost στην καριέρα σου!
Τα 10 πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν την συνέντευξή σας για δουλειά