Συνέντευξη για δουλειά: Γιατί δεν σας έχουν ενημερώσει ακόμα;

Συνέντευξη για δουλειά: Γιατί δεν σας έχουν ενημερώσει ακόμα;

Οι μέρες περνάνε κι εσείς αγχώνεστε. Τι μπορεί να έχει συμβεί;

Είναι διαφορετικό να στέλνεις το βιογραφικό σου σε μία εταιρεία και να μην παίρνεις απάντηση, και διαφορετικό να περνάς από συνέντευξη και να μην έχεις νέα για την θέση. Η αναμονή της απάντησης πάντα δημιουργεί άγχος και είναι εύκολο, όταν κανείς είναι αγχωμένος, να βάλει στο μυαλό του όλα τα πιθανά σενάρια. Τι μπορεί να έχει συμβεί;

1) Δεν ανταποκριθήκατε πρώτα εσείς
Μην περιμένετε ότι ο πιθανός εγοδότης σας θα κάνει απαραίτητα πρώτος την κίνηση. Η ανταπόκριση του υποψήφιου εργαζόμενου δεν είναι προαιρετική κίνηση. Αντιθέτως, μπορεί να σας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην θέση των ονείρων σας. Το να στείλετε, έστω ένα mail, που θα ευχαριστείτε την εταιρεία για τον χρόνο που διέθεσε για την συνέντευξη, μπορεί να σας κάνει να ξεχωρίσετε μεταξύ δεκάδων συνυποψηφίων σας.

2)ωΔεν έχουν ακόμα καταλήξει στο budget
Το budget του κάθε τμήματος μίας εταιρείας είναι αυτό που ορίζει τον μισθό των εργαζομένων της, καθώς και κατά πόσο υπάρχει η δυνατότητα για νέες προσλήψεις. Οι εταιρείες αλλάζουν συνεχώς τα budgets τους τα οποία μπορεί να εξαρτηθούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως επενδυτές και χρηματοδότες. Μπορεί, τελικά, να μην σας έχει ειδοποιήσει κανείς γιατί και η ίδια η εταιρεία είναι σε φάση αναδιοργάνωσης.

3) Δεν έχουν χρόνο
Έχετε υπόψη σας ότι η πρόσληψή σας δεν είναι το μοναδικό πράγμα με το οποίο έχουν να ασχοληθούν, για να μην αναφέρουμε ότι, συνήθως, οι προσλήψεις δεν είναι αποφάσεις που παίρνει μόνο ένα άτομο. Εάν πρόκειται για μία εξαιρετικά πολυάσχολη περίοδο, υπάρχει πάντα η πιθανότητα μία πρόσληψη να μην αποτελεί βασική προταιρεότητα της εταιρείας.


4) Έχει ήδη γίνει μία προσφορά...
σε κάποιον άλλο. Μπορεί πάντα οι άνθρωποι της εταιρείας να προτίμησαν κάποιον άλλο υποψήφιο και να περιμένουν την απάντησή του. Αυτή η διαδικασία μπορεί να χρειάζεται περισσότερο καιρό απ' όσο νομίζετε. Και, φυσικά, κανείς δεν θα σας απαντήσει σχετικά με το εάν η θέση έχει καλυφθεί, εάν δεν υπάρχει τελική απάντηση και από τις δύο πλευρές.

Διαβάστε ακόμα:
Ζεις κι εσύ με το συνεχή φόβο της απόλυσης; Αντιμετώπισέ το!
Tips για την πρώτη μέρα στη νέα σας δουλειά
Πέντε tips για την τέλεια επαγγελματική παρουσίαση