Οι 3 ερωτήσεις που ΔΕΝ πρέπει να κάνετε ποτέ σε συνέντευξη για δουλειά!

Οι 3 ερωτήσεις που ΔΕΝ πρέπει να κάνετε ποτέ σε συνέντευξη για δουλειά!

Γιατί οι ερωτήσεις μαρτυρούν πολλά για το χαρακτήρα σας

Η ανεργία χτυπάει κόκκινο. Οι θέσεις εργασίας πια πολύ λίγες. Αν λοιπόν σας έχουν καλέσει για συνέντευξη φροντίστε να είσαστε καλά προετοιμασμένοι. Η πρώτη εντύπωση είναι και η πιο σημαντική. Πέραν από τα πρέπει που έχουμε αναλύσει ήδη αρκετές φορές, θα πρέπει να ξέρετε και τι ΔΕΝ πρέπει να ρωτήσετε σε μία συνέντευξη!

1.«Ποιοι είναι οι ανταγωνιστές της εταιρείας σας
Μια τέτοια ερώτηση αμέσως σας προδίδει. Δε μπορείτε να πηγαίνετε σε μια συνέντευξη και να μην έχετε ψάξει τα βασικά. Πριν πάτε σε interview να φροντίζετε να παίρνετε όλες τις πληροφορίες για την εταιρεία που πρόκειται να συνεργαστείτε, καθώς και για τις κυριότερες ανταγωνιστικές της.


2.«Πόσες ώρες θα δουλεύω; Θα μένω πάνω από οχτάωρο;»
Είναι ένα από τα κυριότερα φάουλ. Δε ρωτάμε ποτέ αν θα μένουμε πάνω από το βασικό ωράριο και φυσικά δε δείχνουμε ότι το μόνο μας ενδιαφέρον είναι το πότε θα την κοπανίσουμε από το γραφείο.


3.«Μπορώ να δανειστώ για λίγο το στυλό σας;»
Εντάξει δε σκοτώνετε και άνθρωπο, αλλά για σκεφτείτε το καλύτερα. Δε θα ήταν καλύτερο να δείξετε στον εργοδότη σας ότι είσαστε απολύτως οργανωμένη; Πριν φύγετε από το σπίτι ,λοιπόν, βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει μαζί σας όλα τα απαραίτητα έγγραφα που θα χρειαστείτε, καθώς και την ατζέντα και το στυλό σας.

Αυτές είναι τρεις ερωτήσεις που καλό θα ήταν να μην της κάνατε. Φυσικά δεν είπαμε να είσαστε και μουγκές. Δείξτε ενδιαφέρον και ρωτήστε έξυπνα πράγματα. Φορέστε το χαμόγελό σας και λάβετε δράση.

Διαβάστε ακόμα:

Έξυπνα tips για να κερδίσετε τις εντυπώσεις σε συνεντεύξεις για δουλειά!

Πώς να έχετε περισσότερη αυτοσυγκέντρωση στη δουλειά!

Μείωση μισθού: Και τώρα πώς τα βγάζουμε πέρα;