8 χαρακτηριστικά που θα εντυπωσιάσουν το αφεντικό σας

8 χαρακτηριστικά που θα εντυπωσιάσουν το αφεντικό σας

Σε όποιον τομέα κι αν δραστηριοποιείστε, αυτά είναι τα στοιχεία που εκτιμούν όλοι οι προϊστάμενοι

Κάθε δουλειά είναι διαφορετική, αλλά τα περισσότερα αφεντικά ψάχνουν κοινά, καλά χαρακτηριστικά στους εργαζόμενούς τους. Δείτε ποια είναι αυτά, και αποφύγετε το άγχος να εντυπωσιάσετε!

1) Να είστε παραγωγική
Το να φέρνετε εις πέρας τα projects σας και να εκπλήσσετε το αφεντικό σας με την παραγωγικότητά σας είναι σίγουρος τρόπος να εντυπωσιάσετε και να αποδείξετε ότι είστε πολύτιμη για την επιχείρηση.


2) Να είστε σε επιφυλακή
Αποδείξτε ότι είστε προετοιμασμένη για τα πάντα, πηγαίνοντας πάντα στην ώρα σας στα meetings, και έχοντας προετοιμάσει προτάσεις και σημειώσεις. Δείχνοντας ότι ενδιαφέρεστε για μικρά πράγματα όπως τα ραντεβού και το πρόγραμμα του αφεντικού σας, δείχνει ότι σας ενδιαφέρουν και τα σημαντικότερα, όπως στόχοι της εταιρείας, μεγαλύτερα projects και η προσωπική σας εξέλιξη.


3) Μην διστάζετε να πείτε την γνώμη σας
Είστε δυσαρεστημένη από την θέση σας; Μπερδεμένη για κάτι που σας έχουν αναθέσει; Έχετε μία καταπληκτική ιδέα που αφορά ολόκληρο το τμήμα ή την εταιρεία; Μιλήστε με τον προϊστάμενο, τους συνάδελφους ή το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας και μοιραστείτε ερωτήσεις, ιδέες και ανησυχίες σας. Όλοι εκτιμούν την επικοινωνία και ο υγιέστερος τρόπος να έχετε υποστήριξη είναι να την ζητήσετε.


4) Πάρτε πρωτοβουλίες
Εάν κάποιο project είναι δυσλειτουργικό, φτιάξτε το! Ή μιλήστε με κάποιον που μπορεί να το κάνει. Εάν δεν το κάνετε εσείς, ποιος θα μπει στη διαδικασία;


5) Ενημερώνετε για την πορεία της δουλειάς σας
Η διαρκής ενημέρωση για τον τρόπο έκβασης ενός project μπορεί να είναι εξίσου σημαντική με την ολοκλήρωσή του. Μην ξεχνάτε να κρατάτε ενήμερους όλους τους εμπλεκόμενους, όταν ολοκληρώνετε κάθε ένα από τα στάδια που θα σας οδηγήσουν στην επίτευξη του στόχου σας. Άλλωστε το ζητούμενο δεν είναι να σας αναγνωριστεί η σκληρή δουλειά σας;


6) Να είστε ειλικρινής
Τα ψέματα δεν βοηθάνε κανέναν να εξελιχθεί μακροπρόθεσμα. Να είστε ειλικρινής για τις προσπάθειές σας, το φόρτο εργασίας, τις ικανότητες και τις ανάγκες σας. Το αφεντικό σας θα εκτιμήσει την ειλικρίνεια και μπορεί -ποτέ δεν ξέρεις- να είναι σε θέση να σας βοηθήσει, αν χρειάζεται.


7) Να είστε επίμονη
Είναι σύνηθες να υπάρχουν συγκεκριμένες περίοδοι που δίνετε το 100% του εαυτού σας και άλλες που τα πράγματα δεν πάνε όπως θα θέλατε, αλλά η επιμονή είναι πολύ σημαντική. Βάλτε σκοπό την επίτευξη των στόχων σας και κινηθείτε με βάση αυτή.


8) Μην φοβάστε να λειτουργείτε ομαδικά
Είανι σημαντικό να λέτε την γνώμη σας αλλά μην αποκλείετε τον εαυτό σας από το τμήμα ή την εταιρεία. Συνεργαστείτε αρμονικά για να φέρετε εις πέρας κάθε αποστολή σας.

Διαβάστε ακόμα:
Οι 3 ερωτήσεις που ΔΕΝ πρέπει να κάνετε ποτέ σε συνέντευξη για δουλειά!
Η ομορφιά ανοίγει πόρτες, αλλά μήπως τις κλείνει κιόλας;
Συνέντευξη για δουλειά: Γιατί δεν σας έχουν ενημερώσει ακόμα;