Bitch. Please! Η συμπεριφορά που ΔΕΝ πρέπει να υιοθετήσεις αν θες να φτάσεις ψηλά

Bitch. Please! Η συμπεριφορά που ΔΕΝ πρέπει να υιοθετήσεις αν θες να φτάσεις ψηλά

Το ύφος και οι διαταγές πλέον δεν περνάνε στον επαγγελματικό τομέα

Αν έχεις πρόσφατα πάρει προαγωγή ή έχεις υφισταμένους και πιστεύεις πως για να πετύχεις επαγγελματικά σου, πρέπει να μετατραπείς στην απόλυτη αφέντρα, ξανασκέψου το. Ακόμη κι αν βρίσκεσαι στο ίδιο επίπεδο με τους συναδέλφους σου, δεν κερδίζεις πόντους στα μάτια του αφεντικού σου με το να τους υποτιμάς και να δείχνεις ανώτερη.

Οι γυναίκες προσπαθούμε να προσθέσουμε δυναμισμό στην εικόνα μας προκειμένου να φανούμε ικανές. Έρευνες δείχνουν αντίθετα πως είμαστε χειρότερα αφεντικά στα μάτια των υπαλλήλων μας από τους άντρες. Και σε αυτό συμφωνούν και οι γυναίκες υπάλληλοι. Οι γυναίκες προσπαθούν να επιβληθούν μιμούμενες συμπεριφορές ανδρών κάτι που επειδή δεν ταιριάζει στη φύση τους, κάνει τους άλλους να απωθούνται.

Εικόνες στελεχών που κατά τη διάρκεια συνεδριάσεων επιβάλλουν την άποψή τους χτυπώντας το χέρι στο τραπέζι είναι συνηθισμένες και τις περισσότερες φορές αποτελούν επιτυχημένη πρακτική. Ωστόσο, αυτό μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ αν το στέλεχος αυτό είναι γένους θηλυκού. Η εικόνα δεν λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο στο μυαλό του αποδέκτη.

Γυναίκες που προσπαθούν να λειτουργούν και να συμπεριφέρονται σαν σκληροί άνδρες, υιοθετώντας επιθετικές μορφές διαχείρισης και απόλυτη στάση συμπεριφοράς, δεν μπορούν να επιβληθούν στην ομάδα τους ενώ η επιθετική τους συμπεριφορά εκνευρίζει το προσωπικό μειώνοντας την απόδοσή του. Το ίδιο συμβαίνει και σε υπαλλήλους του ίδιου βαθμού που αντί να κάνουν πίσω μπροστά σε μία επιβλητική συνάδελφο, ενώνονται και την περιθωριοποιούν μιας και προβάλλει το προφίλ της ανταγωνιστικής.

Είναι κάτι εντελώς διαφορετικό η σιγουριά, η ευγένεια και η υγιής αυτοπεποίθηση από την ανάγκη για προβολή και εξουσία. Λίγη ενσυναίσθηση και συναισθηματισμός δεν βλάπτουν. Αντίθετα βοηθούν στο να έχουμε καλές επαφές τόσο με τους συναδέλφους όσο και με το προσωπικό μας. Όσο περισσότερο μας σέβονται τόσο περισσότερο μας υπολογίζουν. Όσο πιο ανθρώπινοι είμαστε, τόσο κερδίζουμε σε φιλότιμο από πλευράς τους.

Καλό είναι να θυμόμαστε πως η καλοσύνη, η γενναιοδωρία και επιείκεια δεν είναι ενδείξεις αδυναμίας αλλά όπλα με τα οποία μπορούμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη και την αφοσίωση της ομάδας. Αν κάνουμε τη δουλειά μας σωστά και αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.

Διαβάστε ακόμη:

Πώς να αντιμετωπίσετε το εργασιακό στρες

8 χαρακτηριστικά που θα εντυπωσιάσουν το αφεντικό σας